Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Міжнародний проєкт «Єдність – наша сила»
Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара Національного університету «Острозька академія» в партнерстві зі Світовим Конґресом Українців, Світовою Федерацією Українських Жіночих Організацій та Інформаційним порталом української діаспори всього світу «Стожари» започатковує проєкт зі збору, документування та зберігання відомостей про діяльність українських осередків за кордоном із метою допомоги Україні під час російсько-української війни – «Єдність – наша сила».
31.03.2022

Волонтерський фронт: про допомогу внутрішньо переміщеним особам
За час війни Рівненщина стала логістичним і координаційним центром України щодо надання гуманітарної й іншої допомоги, а також прихистком для людей, які залишили свої помешкання, втікаючи від російських агресорів. У Рівному й області діють чимало волонтерських організацій, які допомагають ЗСУ і внутрішньо переміщеним особам.
30.03.2022

Психологічний фронт: про виховання думок розповів Вадим Любомирський
У Національному університеті «Острозька академія» 29 березня відбулася зустріч із здобувачем спеціальності 053 Психологія Вадимом Любомирським на тему «Як виховувати думки?».
29.03.2022

Психологічний фронт: про стрес розповіла Вікторія Кондратюк
28 березня у Національному університеті «Острозька академія» відбувся семінар для викладачів і тьюторів «Що можна і чого не варто робити під час стресу?». Лекторка – Вікторія Кондратюк, керівниця психологічної служби НаУОА, практична психологиня, заступниця директора НЦ Саногенна педагогіка, викладачка кафедри психології та педагогіки, тренерка міжнародних програм: «Емоційна Аптечка», «Школа для Батьків та Вихователів».
28.03.2022

Випускник Острозької академії отримав звання бригадного генерала
Випускник спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Національного університету «Острозька академія», полковник, начальник Головного управління військового співробітництва ЗСУ Геннадій Шаповалов отримав звання бригадного генерала.
28.03.2022

Психологічний фронт: відбулася лекція Алекса Маляра про надання екстреної психологічної допомоги
25 березня відбулася четверта зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Ознайомлення з моделлю АВС для подолання негативних когніцій на основі когнітивно-поведінкової терапії». Модерувала захід Єлизавета Тимощук, викладачка кафедри психології та педагогіки НаУОА.
25.03.2022

Літературний фронт: про поезію викладачів і студентів під час війни
Викладачі і студенти Національного університету «Острозька академія» беруть активну участь не лише на інформаційному, духовному, волонтерському, психологічному, історичному, але й на літературному фронті.
24.03.2022

Запрошуємо на XVІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року предметів духовно-морального спрямування-2022»
У Національному університеті «Острозька академія» 26-27 березня проходитиме XVІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Учитель року предметів духовно-морального спрямування-2022». Основною метою є привернення уваги українського суспільства до вихователя, вчителя, викладача, який читає предмети духовно-морального спрямування, сприяння їхньому професійному становленню, обміну досвідом, зростанню професійної майстерності.
23.03.2022

Духовний фронт: про надію розповів Сергія Воронюк
У рамках психологічної служби у Національному університеті «Острозька академія» 22 березня відбулася зустріч із священником з Ордену Менших Братів Капуцинів Римо-католицької церкви Сергієм Воронюком на тему «Надія. Де її шукати?».
22.03.2022

Духовний фронт: відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва за Маріуполь на платформі Цінності
21 березня відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва за Маріуполь на платформі «Цінності» 2022. «Цінності» – це всеукраїнська духовно-молитовна і науково-просвітницька онлайн-платформа. Координатором є настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», протоієрей Василь Жуковський.
21.03.2022

Психологічний фронт: про тривожність розповів Вадим Любомирський
У Національному університеті «Острозька академія» 21 березня відбулася зустріч із здобувачем спеціальності 053 Психологія Вадимом Любомирським на тему «Я тривожусь. Що робити?».
21.03.2022

Волонтерський фронт: про допомогу українським захисникам
Зараз в Україні триває війна. Збройні Сили України мужньо боронять нашу землю. Багато людей по всій країні й закордоном об’єдналися, щоб спільно допомагати українським захисникам. Національний університет «Острозька академія» акумулює й націлює всі можливі ресурси для допомоги ЗСУ й територіальній обороні. Студенти, випускники, викладачі й працівники закладу входять до лав ЗСУ, територіальної оборони, а також виконують волонтерську діяльність. В Острозькій академії діє волонтерський центр, який займається логістикою розподілу міжнародної гуманітарної допомоги по Україні і для Острожчини. Ми вирішили запитати у викладачів, студентів й випускників Острозької академії про їхню волонтерську діяльність.
21.03.2022

Психологічний фронт: Казки для швидкої психологічної допомоги та механізми відновлення рівноваги при стресі
Академія української преси спільно з Національним університетом «Острозька академія» реалізовують волонтерський проєкт з протидії дезінформації, підтримки психологічної та фізичної безпеки, у якому бере участь докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки НаУОА, гарантка освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» Галина Гандзілевська.Так, 18 березня відбувся вебсемінар «Казки для швидкої психологічної допомоги: порадник учителю», спірками якого були Галина Гандзілевська та психологиня Олена Ратінська.
18.03.2022

Духовний фронт: відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва на платформі Цінності
18 березня відбулася всеукраїнська міжконфесійна молитва на платформі «Цінності» 2022 на тему: «Молитовна єдність заради спасіння України». «Цінності» – це всеукраїнська духовно-молитовна і науково-просвітницька онлайн-платформа. Координатором є настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», протоієрей Василь Жуковський.
18.03.2022

Психологічний фронт: продовжуються навчання для психологів про надання екстреної психологічної допомоги
18 березня відбулася третя зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Актуальні питання психологічної безпеки в умовах воєнного стану».
18.03.2022

Психологічний фронт: про підтримку студентів під час війни розповіла Оксана Матласевич
18 березня у Національному університеті «Острозька академія» відбувся семінар для викладачів і тьюторів «Психологічна підтримка студентів під час освітнього процесу в умовах воєнного стану». Лекторка Оксана Матласевич – докторка психологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри психології та педагогіки.
18.03.2022

В Острозькій академії «обговорили» лексико-граматичну систему української мови в комунікативному вимірі
17 березня в Острозькій академії відбулася Всеукраїнська наукова інтернет-конференція “Лексико-граматична система української мови в комунікативному вимірі”, яку організувала катедра української мови і літератури в співпраці з Волинським національним університетом імені Лесі Українки та ДВНЗ “Ужгородський національний університет”. 
17.03.2022

Історичний фронт: стаття професора Острозької академії Володимира Трофимовича в газеті The Ukrainian Weekly
Викладачі Національного університету «Острозька академія» беруть активну участь не лише на інформаційному, духовному, волонтерському фронті, але й на історичному.
17.03.2022

Духовний фронт: протоієрей Василь Жуковський про важливість молитви
22 день в Україні триває війна. Наші воїни мужньо захищають землі від загарбника. У цей час важливо допомагати армії. Кожен робить, що може: вступає до ЗСУ, територіальної оборони або займається волонтерською діяльністю. Але також потрібно молитися за мир у державі, перемогу, наших захисників, лікарів, рятувальників, усіх, хто допомагає Україні. Це надзвичайно важливо, коли багато людей об’єднуються у спільній молитві.
17.03.2022

Психологічний фронт: про способи праці з почуттям провини розповіла Оксана Матласевич
15 березня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із докторкою психологічних наук, доценткою, завідувачкою кафедри психології та педагогіки Оксаною Матласевич на тему «Почуття вини та як її зрозуміти. Способи праці».
15.03.2022

Запрошуємо на навчання студентів інших ЗВО
Слава Україні! В цей нелегкий для нашої країни час Національний університет "Острозька академія" докладає чималих зусиль для того, щоб наблизити нашу перемогу. З 21 березня у нашому університеті розпочнеться дистанційне навчання в режимі онлайн. Ректоратом було прийнято рішення долучити до освітнього процесу також студентів інших українських ЗВО, в яких немає змоги розпочати навчання; здобувачів вищої освіти, які змушені були евакуюватися зі своїх місць проживання.
15.03.2022

Психологічний фронт: запрошуємо на лекцію Оксани Матласевич
Шановні колеги, студенти, аспіранти! У рамках психологічної служби запрошуємо вас на лекцію докторки психологічних наук, доцентки, завідувачки кафедри психології та педагогіки Оксани Матласевич.
14.03.2022

Духовний фронт: про довіру в духовній війні розповів Сергія Воронюк
У рамках психологічної служби у Національному університеті «Острозька академія» 14 березня для студентів спеціальності 053 Психологія відбулася зустріч із священником з Ордену Менших Братів Капуцинів Римо-католицької церкви Сергієм Воронюком на тему «Довіра та вартість віри у духовній війні».
14.03.2022

Петро Кралюк: «Моє життєве кредо – залишатися оптимістом за будь-яких обставин, дивитися радісно на життя й насолоджуватися ним»
Ми поспілкувалися з Петром Кралюком – професором, філософом, науковцем, завідувачем кафедри теорії та історії держави і права Національного університету «Острозька академія», членом обласного відділення Національної спілки письменників України, а також письменником й автором 20 книг.
14.03.2022

Психологічний фронт: продовжуються навчання для психологів про надання екстреної психологічної допомоги
11 березня відбулася друга зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Дисоціація як прояв реакції на надмірний стрес». Під час лекції спікер розповів про дисоціацію, її симптоми й першу допомогу, а також про протокол ERP.
11.03.2022

Психологічний фронт: про почуття провини в умовах війни розповіла Оксана Матласевич
10 березня у Національному університеті «Острозька академія» для студентів спеціальності 053 Психологія відбулася зустріч із докторкою психологічних наук, доценткою, завідувачкою кафедри психології та педагогіки Оксаною Матласевич на тему «Почуття вини та як її зрозуміти».
10.03.2022

9 березня – день народження Тараса Шевченка
9 березня виповнюється 208 років від дня народження Тараса Шевченка – видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, класика української літератури, мислителя, політичного і громадського діяча. У багатьох країнах Шевченку встановлено пам’ятники, а його твори перекладені майже всіма мовами світу. 
09.03.2022

Відбулася робоча нарада співробітників українських університетів із представниками Варшавського університету
В умовах відкритої російської агресії, неоголошеної війни проти України і складної ситуації в усіх регіонах країни, ректор Варшавського Університету та Студіум Східноєвропейських досліджень Варшавського університету 8 березня скликали робочу нараду. 
08.03.2022

Щодо протидії ядерному тероризму Росії
Щодо протидії ядерному тероризму Росії
08.03.2022

Ольга Балацька: «Вірю, буде Україна, перемога й мир – прийде весна»Video
Зараз в Україні триває війна. Кожен прагне докласти максимум зусиль, щоб спільно йти до перемоги. Наш народ об‘єднався й демонструє небачений героїзм і силу духу. У теперішніх умовах українці показують відданість цінностям: любові до рідної землі, свободі, гідності, єдності, незламності. Тому з нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародного миру, який відзначають 8 березня, ми вирішили  поспілкуватися з доценткою кафедри цивільно-правових відносин НаУОА, кандидаткою юридичних наук, адвокаткою Ольгою Балацькою про сутність рівності, а також роль жінки в умовах сьогодення.
08.03.2022

Життя академічної спільноти в умовах війни
На війні ми стали єдиним фронтом, а весь світ дізнався, що українці найсильніша та найсміливіша нація. Не зміряти усього болю, що принесли нам на рідну землю російські нелюди. Однак уся академічна спільнота Острозької академії, як і весь український народ, вірить у перемогу і продовжує працювати на майбутнє.
07.03.2022

Листи підтримки від світової спільноти
Листи підтримки від світової спільноти
07.03.2022

Професорка Острозької академії Галина Гандзілевська доєдналася до заходу на підтримку України у Словаччині
Докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки НаУОА, гарантка освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» Галина Гандзілевська взяла участь у концерті на підтримку України в місті Жиліна, Словаччині.
06.03.2022

Психологічний фронт: в Острозькій академії проходять навчання для психологів про надання екстреної психологічної допомоги
4 березня відбулася зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Гостра реакція на стрес. Перша психологічна допомога». Під час лекції спікер розповів про поняття посттравматичного стресового розладу, його види, а також, як надати першу допомогу постраждалим.
04.03.2022

Ігор Пасічник зустрівся з представниками Інституту Східноєвропейських досліджень Варшавського університету
Ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник 4 березня взяв участь у нараді ректорів Інституту Східноєвропейських досліджень Варшавського університету.
04.03.2022

Академічна спільнота Острозької академії звернулася за підтримкою до світового наукового співтовариства
Від імені академічної спільноти Острозької академії було надіслано звернення до міжнародних наукометричних баз, міжнародних рейтингів, європейських програм академічного обміну з проханням підтримати Україну в її боротьбі із російською агресією.
03.03.2022

Звернення академічної спільноти до білоруського народу
Звернення академічної спільноти до білоруського народу
03.03.2022

Волонтерський фронт: у Національному університеті "Острозька академія" діє волонтерський центр, який займається логістикою гуманітарної допомоги
У час, коли наша країна перебуває у надскладній ситуації, саме активна діяльність волонтерів допомагає мільйонам та додає віри у перемогу. Від так у Острозькій ТГ працює декілька волонтерських центрів. Один з них діє у Національному університеті «Острозька академія». Волонтери цього центру займаються логістикою розподілу міжнародної гуманітарної допомоги по Україні і для Острожчини.
02.03.2022

Професор Острозької академії Едуард Балашов доєднався до мітингу на підтримку України
Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», професор, доктор психологічних наук, учасник програми наукових стажувань ім. Фулбрайта Едуард Балашов взяв участь у мітинзі на підтримку України в місті Олбані, столиці штату Нью-Йорк. 
01.03.2022

Вічна слава герою Владиславу Недільку!
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблого студента юридичного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки Владислава Неділька. Сили і витримки родині. Царство Небесне! Вічна слава герою! 
01.03.2022