Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Форум «Культурна спадщина в ХХІ ст. Князі Острозькі»
На базі Національного університету «Острозька академія» 27 вересня відбувся форум «Культурна спадщина в ХХІ ст. Князі Острозькі». Під час заходу представники відділу культури і туризму Острозького міськвиконкому презентували результати проєкту «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких». 
27.09.2019

Українсько-литовський проєкт «Спорт як життєве кредо для європейської молоді України та Литовської Республіки»
На базі Національного університету «Острозька академія» з 24 по 27 вересня реалізовувався українсько-литовський проєкт «Спорт як життєве кредо для європейської молоді України та Литовської Республіки», який діяв спільно з Клайпедським державним університетом прикладних наук. Головною метою цього заходу є популяризація здорового способу життя та занять спортом серед молоді України та Литовської Республіки. 
27.09.2019

Професор Андрій Шевцов виголосив інавгураційну доповідь Почесного доктора Острозької академії на тему "Постмодернізм та класичні університети у постнекласичному світі”
До Національного університету «Острозька академія» завітав Шевцов Андрій Гаррійович, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, Директор департаменту ліцензування Міністерства освіти і науки України
26.09.2019

Олег Ляшко: «Навчання в Острозькій академії — це найкраще ваше рішення»
До 25-річчя відродження Національного університету «Острозька академія» 25 вересня, у рамках інтерактивного проекту «Ті, хто відроджували Острозьку академію», відбулася зустріч студентів, викладачів і співробітників вишу з Олегом Ляшком.
25.09.2019

Лекції від американського професора Брюса Літтла
До Національного університету «Острозька академія» уже втретє завітав відомий професор, викладач, спікер СЄЛФ, християнський філософ та апологет Брюс Літтл. Він є американським професором, який працює в баптиському університеті викладачем. Брюс Літтл – великий друг України, з 1995 року двічі на рік приїжджає в Україну і викладає в різних університетах, бере участь в конференція, надає консультації.
20.09.2019

В Острозькій академії для студентів провели розслідувальний воркшоп
ГО ІРРП та YouControl реалізовують спільний проект «Викривай і змінюй». Dsy передбачає проведення серії одноденних воркшопів у закладах вищої освіти України, під час яких відомі експерти та журналісти навчають робити власні журналістські розслідування. Один із таких відбувся 18 вересня в Національному університеті «Острозька академія».
18.09.2019

Музейний вечір для першокурсників Острозької академії
Національний університет «Острозька академія» славиться не тільки відомими історичними постатями XVI століття, але й надзвичайною історією створення і відродження. Сучасний же університет розташований на історично важливому місці, в якому вирує атмосфера містики. 
18.09.2019

Презентація нової української національної ідеї в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 18 вересня відбулася презентація книжки «Трансформація української національної ідеї». 
18.09.2019

Студенти факультету міжнародних відносин вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні та провели екоакцію
Студенти-волонтери факультету міжнародних відносин 17 вересня влаштували акцію, що була присвячена 80-м роковинам початку Другої світової війни. В Острозі під час окупації було розстріляне мирне, переважно єврейське, населення. Тому студенти зайнялися прибиранням місця біля пам'ятника жертвам війни. Тому вже за традицією, що склалась на факультеті міжнародних відносин, студенти привели в порядок територію біля пам'ятника загиблим, вшанували пам'ять про них. 
17.09.2019

В Острозькій академії переглядали фільм «Українські шерифи»
Щорічно кіноклуб «Imago», який функціонує на базі Національного університету «Острозька академія» влаштовує показ фільмів з нагоди Дня українського кіно та актуалізує вітчизняний кінематограф. Студенти 16 вересня переглянули документальний фільм «Українські шерифи». 
17.09.2019

Про Волинь у роки Другої світової війни та післявоєнний період говорили в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 17 вересня відбулася Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Волинь у роки Другої світової війни та післявоєнний період», присвячена 80-річчю з початку війни. 
17.09.2019

Лекція про політичне православ’я від Кирила Говоруна
До Національного університету «Острозька академія» 16 вересня із публічною лекцією завітав  православний богослов, професор університету Лойола-Мерімаунт у Лос-Анджелесі, архімандрит Кирило Говорун. Він є автором багатьох наукових праць і декількох монографій, виданих англійською й українською мовами. Викладав у Єльському і Колумбійському  університетах в США, університеті Альберти в Канаді, Стокгольмській школі теології у Швеції. Неодноразово виступав у Відкритому Православному Університеті Святої Софії-Премудрості.
16.09.2019

Студенти та викладачі кафедри журналістики Острозької академії — учасники фестивалю «Праволюдяність: Медіафест»
На фестивалі, який нещодавно відбувся під Києвом, Національний університет «Острозька академія» представляли студенти-журналісти Людмила Шуляка-Владика, Ірина Марченко та Андрій Василюк , завідувачка кафедри журналістики, доцентка Зоряна Годунок та доцент Олексій Костюченко. Упродовж тижня учасники вчилися, як висвітлювати правозахисні та соціальноважливі теми.
12.09.2019

Спортивна руханка в Острозькій академії
До Дня фізичної культури та спорту в Національному університеті «Острозька академія» вже удесяте відбулася загальноуніверситетська акція популяризації здорового способу життя. Сьогодні ранок у студентів розпочався зі спортивної зарядки на університетському стадіоні о 7.30.
12.09.2019

Подячний молебень за визволених полонених України
Сьогодні у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбувся молебень за визволення полонених моряків та політичних в’язнів, які не так давно повернулися до України. 
11.09.2019

Володимир Зеленський готовий залучати талановитих випускників Острозької академії до реформування України
До Національного університету «Острозька академія» сьогодні завітав Президент України Володимир Зеленський. Після екскурсії вишем він представив громадськості нового голову Рівненської облдержадміністрації Віталія Коваля.
10.09.2019

Першокурсники змагалися в інтелектуальному марафоні грамотності
Починаючи з 1966 року, Міжнародна організація ЮНЕСКО щорічно 8 вересня відзначає Міжнародний день грамотності, у такий спосіб прагнучи привернути увагу суспільства до проблеми неосвіченості й сприяти розповсюдженню грамотності. У Національному університеті «Острозька академія» теж організовують інтелектуальні заходи, присвяченні  Міжнародному дню грамотності. Цьогоріч уже втретє викладачі кафедри української мови і літератури організували  марафон грамотності. Першокурсники виконували завдання на виправлення помилок у легендах про Острог. 43 помилки в тексті символізували довжину спортивного марафону з бігу — 42 км 195 м.
09.09.2019

Делегація із університету побувала на Донбас Медіа Форумі
Понад 600 учасників із України та з-за кордону: медійники, представники влади, неурядових організацій, які співпрацюють зі ЗМІ. Стільки представників зібрав Донбас Медіа Форум-2019 у Харкові. Потужний медійний захід в Україні проводиться вже вп’яте. Серед учасників Форуму були також представники Рівненщини.
07.09.2019

Студенти факультету міжнародних відносин взяли участь у щорічному польському Національному читанні
Студенти факультету міжнародних відносин активно цікавляться культурою інших народів, протягом кількох років студіювання вивчають польську мову. Сьомого вересня вони взяли участь у 8-ому щорічному польському Національному читанні (Narodowe Czytanie - 2019) під почесним патронатом Президентської пари Республіки Польщі, яке відбулося у Державному музеї родини Косачів у Новограді-Волинському на Житомирщині. Захід  відбувся у рамках проекту "Велика польська родина", який фінансується програмою опіки Сенату Республіки Польщі над польською діаспорою та поляками за кордоном.
07.09.2019

«Let`s make a bridge»: проєкт зі студентами Литовської Республіки
На базі Національного університету «Острозька академія» з другого по шосте вересня реалізовувався проєкт спільно з Клайпедським державним університетом прикладних наук (Литва). Грант на його реалізацію виграли колеги із Литовської Республіки у співпраці із відділом міжнародних зв’язків НаУОА. Фінансувався проєкт Радою обмінів молоддю України та Литви (Lithuania and Ukraine Council for the Exchanges of Youth). Це продовження проєкту «Let`s make a bridge», що відбувся у 2018 році, коли делегація із Острозької академії відвідала місто Клайпед.
06.09.2019

В Острозькій академії ділилися секретами роботи з дітьми психологи-практики
У студентів нової спеціальності «Початкова освіта», яку цьогоріч започаткували на факультеті політико-інформаційного менеджменту в Національному університеті «Острозька академія», перший навчальний тиждень розпочався продуктивно.  Доктор психологічних наук, професор кафедри психології та педагогіки Галина Гандзілевська запросила до університету психологів, які працюють у школах з дітьми в Україні та за кордоном. 
04.09.2019

До 34-річниці смерті поета і дисидента Василя Стуса
Сьогодні, 4 вересня, день пам’яті одного з найвідоміших українських поетів і дисидентів Донбасу Василя Стуса. Пропонуємо Вашій увазі статтю професора Національного університету «Острозька академія» Петра Кралюка «Василь Стус як європеєць», яка свого часу була опублікована на сайті проекту «Україна Incognita» щоденної всеукраїнської газети «День».
04.09.2019

Мотиваційна лекція від випускника Острозької академії, детектива НАБУ Івана Кравчука
У Національному університеті “Острозька академія” другого вересня відбулася зустріч із випускником правничого факультету (сьогодні – інститут права) Іваном Кравчуком — старшим детективом – заступником керівника відділу детективів Національного антикорупційного бюро України.
02.09.2019

Vivat першокурсникам Острозької академії!
Урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти — Інавгурація-2019 відбулася у Національному університеті «Острозька академія» першого вересня. Цьогоріч здобувати освіту у першому вищому навчальному закладі Східної Європи будуть понад п’ятсот юнаків і дівчат з усіх куточків України.
01.09.2019