Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Міжнародна наукова конференція з вивчення закордонного українства відбулась в Острозі
Одним із провідних напрямів діяльності Науково-дослідного центру «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» Національного університету «Острозька академія» є організація наукових форумів, одним з яких є вже традиційна Міжнародна наукова конференція «Українська діаспора: проблеми дослідження». Починаючи з 2004 р., таких заходів відбулося сім. 23–24 вересня 2020 р. міжнародна наукова зустріч пройшла увосьме. 
28.09.2020

Викладачі Острозької академії презентували авторський посібник для освітян
До Дня працівників освіти докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки НаУОА, координаторка спеціальності «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» Галина Гандзілевська сумісно з кандидатом наук з державного управління, доцентом кафедри журналістики НаУОА, журналістом Сергієм Штурхецьким презентували авторський навчальний посібник для вчителів "Прикладна акмеологія". 
26.09.2020

Науково-практичний онлайн-семінар «Імплементація законодавчих змін у сфері управління публічними фінансами в Україні» для працівників Головного управління Державної казначейської служби України в Рівненській області
24-25 вересня викладачі Національного університету «Острозька академія» провели науково-практичний онлайн-семінар «Імплементація законодавчих змін у сфері управління публічними фінансами в Україні» для працівників Головного управління Державної казначейської служби України в Рівненській області.
25.09.2020

Презентація стипендіальної програми Chevening
Запрошуємо студентів, випускників та викладачів Острозької академії відвідати презентацію стипендіальної програми британського уряду Chevening, що відбудеться 1 жовтня 2020 р. о 16:00 на платформі Google Meet (код зустрічі: cheveningoa).
25.09.2020

Олексій Резніков взяв участь в міжнародному проєкті «Острог Forum 2020»
У Національному університеті «Острозька академія» 24 вересня відбулася зустріч з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексієм Резніковим у рамках міжнародного проєкту «Острог Форум 2020», присвяченого питанням національної безпеки.
24.09.2020

Студенти Острозької академії відвідали Дні відкритих дверей НАДС
Студенти Національного університету «Острозька академія» 23 вересня взяли участь в онлайн-заході Міжрегіонального управління Національного агентства України державної служби з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях – Дні відкритих дверей. 
24.09.2020

В Острозькій академії студенти вчилися використовувати музикотерапію
У Національному університеті «Острозька академія» 23 вересня відбулася лекція «Орф підхід у початковій школі». Спікеркою зустріч стала психологиня Тетяна Черноус, яка займається орф-педагогікою та орф-музикотерапією з дітьми та дорослими. Модерувала зустріч докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Інститут саногенної педагогіки та психології» Галина Гандзілевська. 
24.09.2020

Магістри психології навчались майстерності коучингу
У Національному університеті «Острозька академія» 22 вересня відбувся онлайн-семінар студентів-магістрантів спеціальності «Психологія» разом із запрошеною спікеркою, коучем-практиком Вікторією Пітель у рамках навчальної дисципліни «Практична андрогогіка та акмеологія». Модерувала захід докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Інститут саногенної педагогіки та психології» Галина Гандзілевська. 
23.09.2020

В НаУОА розпочалася реалізація освітнього проекту «Культурологія і метатеатр»
В Національному університеті «Острозька академія» розпочато реалізацію нової експериментальної театральної програми з акторської майстерності та режисури – «Культурологія і метатеатр». Цю програму академія розробила разом з театральним середовищем Києва за підтримки Українського культурного фонду. Керівником проекту став українсько-американський режисер та театральний педагог Олег Ліпцин.
22.09.2020

Про ефективні техніки самопрезентації у педагогічній діяльності
У Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» 22 вересня відбулося третє заняття викладачів за програмою навчального модуля «Тьюторство та педагогічна майстерність», який координує професорка Руслана Каламаж. Спікерки онлайн-зустрічі – докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Інститут саногенної педагогіки та психології» Галина Гандзілевська і викладачка кафедри психології та педагогіки Єлизавета Тимощук. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова.
22.09.2020

В Острозькій академії розповіли, як протидіяти кібербулінгу
У Національному університеті «Острозька академія» 21 вересня відбулася онлайн-лекція для майбутніх вчителів початкових класів та психологів на тему: «Кібербулінг». Спікеркою зустрічі стала Голова Школи гуманістичної психології та психотерапії «Hymanity» Олена Ратінська. 
22.09.2020

В Острозькій академії психологині розповіли про позитивну дисципліну
Інтерактивна лекція «Позитивна дисципліна» для студентів-першокурсників спеціальності «Початкова освіта» відбулася в Національному університеті «Острозька академія» 18 вересня. Спікерками зустрічі стали докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Інститут саногенної педагогіки та психології» Галина Гандзілевська, та заступниця цього Центру, психологиня НаУОА, тренерка міжнародних програм «Емоційна аптечка» та «Школи для батьків та вихователів» Вікторія Кондратюк.
21.09.2020

Звернення вченої ради гуманітарного факультету
Як науково-педагогічні працівники і вчена рада гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія» вважаємо за необхідне висловити позицію щодо змін, запропонованих у проєкті Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2021 році. У складних умовах сучасності, коли все більшої актуальності набувають проблеми формування громадянського суспільства та єдності регіонів із різним історичним досвідом, значення української літератури особливо важливе.
19.09.2020

Вітаємо викладачів факультету романо-германських мов з нагородженням від Кембриджського центру тестування
У Національному університеті «Острозька академія» 18 вересня відбулося нагородження подяками викладачів кафедри англійської мови та літератури факультету романо-германських мов за успішну підготовку студентів до складання тестування на рівень володіння англійською мовою від університету Кембридж (Cambridge CAE exam). НаУОА вже втретє отримує таку нагороду за високі підсумкові показники успішності випускників. 
19.09.2020

ІV Міжнародна науково-практична конференція "Освіта і наука у сфері національної безпеки: проблеми та пріоритети розвитку"
Цей захід був реалізований 18 вересня у рамках проекту Європейського Союзу «Еразмус+ WARN – Академічна протидія гібридним загрозам". У конференції брали участь представники Науково-дослідного інституту інформатики і права Національної академії правових наук України, представники секції правового забезпечення національної безпеки і оборони, представники Національної академії правових наук України, представники Національної академії Служби безпеки України, представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, представники Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Серед учасників були і іноземні представники з Фінляндії, Польщі, Білорусі.
18.09.2020

В Острозькій академії першокурсникам розповіли про організацію освітнього процесу
У Національному університеті «Острозька академія» 16 вересня відбулася лекція на тему: «Організація освітнього процесу НаУОА». Спікерками зустрічі стали проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Шулик та психологиня Вікторія Кондратюк.
16.09.2020

Посвята в спудеї Острозької академії – Інавгурація - 2020
У Національному університеті «Острозька академія» 14 вересня відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти – «Інавгурація-2020». Цьогоріч здобувати освіту в наступнику першого закладу вищої освіти Східної Європи отримали можливість більше 500 осіб.
14.09.2020

В Острозькій академії відзначили Міжнародний день грамотности
У Національному університеті «Острозька академія» традиційно відзначили Міжнародний день грамотности. Зважаючи на дистанційне навчання, захід провели в новому форматі. 
12.09.2020

Щиро вітаємо Едуарда Михайловича Балашова із захистом докторської дисертації!
Професорсько-викладацький колектив Національного університету «Острозька академія щиро вітає керівника відділу міжнародного співробітництва та фандрайзину Едуарда Михайловича Балашова із вдалим захистом дисертації на здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук. Захист відбувся 7 вересня 2020 року.
10.09.2020

Початок навчального року для першокурсників
Відповідно до умов організації освітнього процесу на період карантину та алгоритму дій в помаранчевій зоні, церемонія посвяти в першокурсники буде організована згідно з графіком для окремих факультетів з метою дотримання вимоги про проведення масового заходу з кількістю учасників до 100 осіб.  Місце проведення: університетський парк (за сприятливих погодних умов). У випадку дощу церемонія транслюватиметься згідно з графіком у визначених аудиторіях.
09.09.2020

Школа освітніх інновацій: Резилієнс в освіті
У Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» 7 вересня відбулося друге заняття викладачів на тему «Резилієнс в освіті: шпаргалка ресурсного тьютора» за програмою навчального модуля «Тьюторство та педагогічна майстерність», яким координує професорка Руслана Каламаж. Спікерка онлайн-зустрічі — докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки Галина Гандзілевська. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова.
08.09.2020

Відкриття пам'ятної дошки на честь перемоги у Битві під Оршею князя Костянтина Острозького
Арт-кластер Національного університету «Острозька академія» спільно з ГО "Слава князів Острозьких" 8 вересня відкрили пам'ятну дошку в честь річниці з Дня перемоги Князя Костянтина Острозького в Битві під Оршею в 1514 році.
08.09.2020

Викладачі Острозької академії навчаються педагогічній майстерності в Школі освітніх інновацій
У Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» 31 серпня відбулося перше заняття викладачів за програмою навчального модуля «Тьюторство та педагогічна майстерність». Спікерка онлайн-зустрічі – проректорка з навчально-виховної роботи, професорка Руслана Каламаж. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова. 
02.09.2020