Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

«Пазл» образу Василя-Костянтина Острозького
В Острозькій академії 29 лютого вшанували 494-річницю видатного князя театралізованою екскурсією
29.02.2020

Тренінги в рамках програми «Creative Spark» відбулися в Острозькій академії
24 - 27 лютого 2020 року в Національному університеті «Острозька академія» відбувся цикл тренінгів в рамках програми «Creative Spark», що реалізується за підтримки Британської ради в Україні. Програма спрямована на розвиток підприємницьких навичок у студентів, молодих підприємців та викладачів. У межах проекту здійснюється навчання стартаперів та підприємців за методикою акселератора Big idea Кінгстонського університету (Лондон, Об’єднане королівство). Участь в проекті беруть близько 100 студентів, викладачів та працівників НаУОА, які мають змогу познайомитися із основами творення стартапів.
27.02.2020

В Острозькій академії стартувала Школа ораторської майстерності
У Національному університеті “Острозька академія” 27 лютого відкрилася Школа ораторської майстерності з ініціативи студента спеціальності “Політологія” Віталія Войцеховського. Для проведення занять до Школи планують запрошувати професійних лекторів та промовців. Також будуть використовувати безліч практичних кейсів для поліпшення ораторських навичок студентів університету.
27.02.2020

Результати Всеукраїнського конкурсу філософських проєктів на тему: «Сенс людського життя: практика самоусвідомлення»
У Національному університеті «Острозька академія» на кафедрі культурології та філософії з 9 грудня 2019 р. по 25 лютого 2020 р. відбувався конкурс філософських проєктів на тему «Сенс людського життя: практика самоусвідомлення».
27.02.2020

В Острозькій академії вшанували пам’ять благовірного князя Костянтина Острозького
У Національному університеті «Острозька академія» 26 лютого відбувся урочистий молебень з нагоди вшанування пам’яті святого благовірного князя Костянтина Острозького (1608). 
26.02.2020

Петро Ричков презентував книгу про архітектора князів Любомирських
У Національному університеті «Острозька академія» 25 лютого Петро Ричков презентував монографію «Архітектор Ян Якуб Бургіньйон. Творча спадщина», присвячену доробкові архітектора князів Любомирських, доби ХVIII століття.
25.02.2020

Конкурс читців-декламаторів до Міжнародного дня рідної мови
У Національному університеті «Острозька академія» 24 лютого відбувся конкурс читців-декламаторів, юних поетів «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській» до Міжнародного дня рідної мови. 
24.02.2020

Дипломатичний форум в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 22 лютого відбувся Дипломатичний форум. Удруге на платформі закладу вищої освіти одночасно зустрілися українські та іноземні дипломати, що представляли 17 країн світу та низку міжнародних організацій.
22.02.2020

Грамотне усне мовлення — вправне письмо
Іван Хом’як про мову як чинник формування людини та мовні проблеми українського сьогодення
21.02.2020

Зустріч з головою Державної служби України Русланом Гураком
До Національного університету «Острозька академія» 20 лютого завітав голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.
20.02.2020

Представники НУОА взяли участь у семінарі проєкту Еразмус+
19-20 лютого 2020 року у межах реалізації цього проєкту у місті Києві в приміщенні Державного університету інфраструктури та технологій було проведено всеукраїнський семінар на тему: «Актуалізація проблематики і завдань проєкту «WARN – Академічна протидія гібридним загрозам» (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)». У цьому заході взяли участь і представники НУОА, а саме: Едуард Балашов, Катерина Матласевич, Микола Романов та Наталія Малиновська.
20.02.2020

В Острозькій академії вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні
В Україні 20 лютого відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. У Національному університеті «Острозька академія» відбулася низка заходів, присвячених цій трагічній події.
20.02.2020

Містичний Улас Самчук. 115 років від дня народження письменника
Сьогодні ми відзначаємо 115-річчя з дня народження видатного українського письменника Уласа Самчука. Пропонуємо Вашій увазі публікацію, присвячену цій постаті, на сайті Радіо Свобода українського філософа, письменника, публіциста, доктора філософських наук, заслуженого діяча науки і техніки України, професора, голови Вченої ради Національного університету «Острозька академія» Петра Кралюка.
20.02.2020

Психологічний тренінг для батьків та вихователів в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 18 лютого відбулася презентація сертифікатної програми «Школа для батьків та вихователів». Учасниками зустрічі стали студенти спеціальності «Початкова освіта». Організаторка заходу − докторка психологічних наук, професорка кафедри психологія та педагогіка, директорка НЦ «Саногенна педагогіка та психологія» факультету політико-інформаційного менеджменту Галина Гандзілевська. Тренерка — Вікторія Кондратюк, фахівець у галузі дитячої та родинної психології.
18.02.2020

Семінар-практикум для керівників ЗЗСО Острозького району
18 лютого 2020 року помічник ректора Національного університету «Острозька академія» з освітнього менеджменту, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук взяла активну участь у семінарі-практикумі для керівників закладів освіти Острозького району на тему: "Позитивний імідж закладу освіти в умовах Нової української школи" на базі опорного закладу НВК "Оженинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 - ДНЗ (дитячий садок)" Острозької районної ради Рівненської області.
18.02.2020

Зустріч із представниками «Soufflet Agro» в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 14 лютого відбулася зустріч із представниками компанії «Soufflet Agro Ukrainе», впродовж якої презентували нову можливість для студентів - розробку біснес-кейсу Farmi. За словами, спікерів Марини Попової та Жана Поля, новий мобільний додаток має стати ефективним діджитал-рішенням для українських фермерів.
14.02.2020

Надія Стоколос — переможниця всеукраїнського конкурсу в номінації «Монографії»
Доктор історичних наук, професор кафедри культурології та філософії гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія» Надія Стоколос стала переможницею щорічного Всеукраїнського «Конкурсу на найкращу монографію, навчальний посібник, підручник, художню літературу і наукові праці, які отримали визнання серед наукової та освітянської спільноти – 2019». Конкурс проводився Національною академією наук вищої освіти України.
12.02.2020

«Для мене важливо отримати максимально різний досвід з різних галузей»
Студент факультету міжнародних відносин поділився враженнями від навчання в одному з університетів США
10.02.2020

Ігор Гущук став учасником Міжнародного Форуму в Польщі
Завідувач кафедри громадського здоров`я Національного університету «Острозька академія», кандидат медичних наук, експерт за напрямом громадське здоров’я, профілактична медицина, гігієна та професійна патологія Ігор Гущук взяв участь у роботі XIII Міжнародного Форуму «Європа-Україна». Захід відбувся 04-05 лютого у місті Жешув (Польща).
05.02.2020

«Перезавантаження плюс» викладачів Острозької академії
У Національному університеті «Острозька академія» 4 лютого відбувся тренінг для викладачів «Перезавантаження плюс. Синергетика життя», організований в межах роботи «Школи освітніх інновацій», ініціатором якого є проректор з навчально-виховної роботи, професор Руслана Каламаж. Тренером заходу стала доктор психологічних наук Галина Гандзілевська.
04.02.2020