Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Музей історії Острозької академії презентував оновлені експозиції для працівників туристичних фірм
З нагоди 445-річчя заснування Острозької академії Музей історії НаУОА 30 жовтня презентував оновлені експозиції й інші туристичні новинки Острога для працівників туристичної галузі й туристичних агентств. Екскурсію для гостей організувала Анастасія Хеленюк. Захід відбувся в рамках проєкту «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні» за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України. 
30.10.2021

Релігієзнавчий науково-практичний форум “Злагода.Острог” зібрав однодумців
З нагоди 440-річчя видання «Острозької Біблії» кафедра філософії та культурного менеджменту Національного університету «Острозька академія» 28 жовтня організувала Релігієзнавчий науково-практичний форум «Злагода. Острог». 
28.10.2021

Музей історії Острозької академії презентував оновлені експозиції
З нагоди 445-річчя заснування Острозької академії Музей історії НаУОА презентував оновлені експозиції 28 жовтня. Екскурсію для гостей організувала Анастасія Хеленюк. 
28.10.2021

Перегляд кінофільму Docudays і зустріч із Марією Цип’ящук в Острозькій академії
Зібралися задля фільму Docudays і лекції від Марії Цип’ящук 27 жовтня студенти Інституту права ім. І.Малиновського Національного університету “Острозька академія”. Фільм “Канцелярська сотня” режисера Андрія Лисенка розповідає про події, які відбувалися в Україні після втечі її тогочасного Президента, Віктора Януковича. А саме – про те, як група активістів, яку очолював Денис Бігус, журналіст-розслідувач, об'єдналася для відновлення тисячі документів, які Янукович і нардеп Курченко намагалися знищити, щоб приховати свої корупційні схеми й іншу незаконну діяльність. 
27.10.2021

Студенти Острозької академії – учасники Марафону Прощення
Кафедра психології та педагогіки Національного університету “Острозька академія” стала партнером масштабного міжнародного проєкту “Марафон Прощення” (спільно з Гарвардським, Стенфордським університетами, а також Університетом Гонконгу й Українським гуманітарним інститутом). Це міжнародний проєкт із дослідження прощення, який розпочався 20 жовтня і триватиме 4–6 тижнів. Марафон організований у межах програми «Building More Forgiving Communities around the Globe» («Розбудовуючи більше спільнот, що прощають, в усьому світі»). 
27.10.2021

Стипендія GFPS у Польщі – можливість навчання для студентів Острозької академії
Молодіжна організація студентських обмінів у Центральній і Східній Європі GFPS-Polska пропонує українським студентам і докторантам науково-культурні стипендії для навчання в Польщі
27.10.2021

Музей історії НаУОА запрошує на презентацію оновлених експозицій
Шановні колеги! З нагоди 445-річчя заснування Острозької академії Музей історії НаУОА запрошує вас на презентацію оновлених експозицій.
27.10.2021

Премія Вільного радіо-2021
Незалежне медіа Донецької області “Вільне Радіо” оголошує старт відбору робіт на премію від редакції 2021 року – конкурс есе для талановитої молоді України.
26.10.2021

На засіданні студентського клубу «Глобус» виступив із лекцією професор Окабе Йошіхіко
26 жовтня 2021 року з використанням застосунку Google Meet відбулося чергове засідання студентського клубу «Глобус». На запрошення Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара (ІДУД) та керівниці історичного дискусійного клубу «Глобус», старшої викладачки кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського Національного університету «Острозька академія» Ірини Рибачок участь у роботі клубу взяв професор, директор Центру міжнародних обмінів Університету Кобе Гакуїн, президент Асоціації україністів Японії Окабе Йошіхіко. Професор Окабе прочитав лекцію на тему «Чому економічне диво та прорив стали можливими у Японії після Другої світової війни? Спадковість та нелінійність в економіці Японії». Участь у зібранні, крім студентів-істориків, взяли здобувачі вищої освіти інших освітньо-професійних програм Острозької академії, члени Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина та представники молодіжної секції Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин. 
26.10.2021

Психологічну безпеку взаємодії в системі «вчитель-учень-батьки» в умовах Нової української школи обговорювали в Острозькій академії
Студенти спеціальності “Початкова освіта” в межах дисципліни “Психологічна безпека вчителя” зустрілися з докторкою педагогічних наук, професоркою та стейкхолдеркою Національного університету “Острозька академія”, Іриною Андрощук. На лекції говорили про структуру професійного стандарту вчителя, роль управління освітнім процесом у професійній діяльності педагога.
25.10.2021

Літературний конкурс «Витоки»
Національний університет «Острозька академія» за підтримки мецената Ореста Цапа, професора Манітобського університету (Канада), для заохочення творчої молоді оголошують літературний конкурс «ВИТОКИ» за такими номінаціями: поезія; проза; твори для дітей.
25.10.2021

Про виклики університетських музеїв
У Національному університеті “Острозька академія” днями презентували оновлений Музей історії закладу. Сучасний та інтерактивний освітній простір створили у рамках проєкту «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні», який реалізують у партнерської програми Культура.Туризм. Регіони за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України.
23.10.2021

Робота НаУОА на період карантину
Робота НаУОА на період карантину
23.10.2021

Студенти Інституту міжнародних відносин та національної безпеки провели «Міні-модель ООН в Острозькій академії»
22 жовтня 2021 року в стінах Острозької академії була успішно проведена «Міні-модель ООН в Острозькій академії». Темою засідання Ради Безпеки було обрано «Безпекову кризу в Республіці Малі».
22.10.2021

В Острозькій академії провели VІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Фінансова система країни: тенденції та перспективи розвитку»
З нагоди святкування 445-ї річниці Острозької академії кафедра фінансів, обліку і аудиту 22 жовтня організувала проведення VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Фінансова система країни: тенденції та перспективи розвитку».
22.10.2021

Відбулася IX Міжнародна наукова конференція «Українська діаспора: проблеми дослідження»
21-22 жовтня 2021 року в Національному університеті «Острозька академія» вже вдев’яте відбулася Міжнародна наукова конференція «Українська діаспора: проблеми дослідження». Захід організували Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара Національного університету «Острозька академія», Українське Історичне Товариство за медійної підтримки Інформаційного порталу української діаспори всього світу «Стожари». 
22.10.2021

Інтерактивні лекції “Загублені ключі долі” Галини Гандзілевської зібрали велике коло слухачів
В Національному університеті “Острозька академія” в межах святкування 445-річчя вищої освіти в Україні 19 та 21 жовтня докторка психологічних наук Галина Гандзілевська представила свій цикл інтерактивних лекцій “Загублені ключі долі”. Вони стосуються прочитання життя та творчості відомих письменників та нових граней їхньої дотичності до древнього Острога.
22.10.2021

«Візитівка-2021» в Острозькій академії: як це було?
Щорічний гумористичний конкурс «Візитівка-2021» відбувся в Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» 21 жовтня. Цьогоріч формат оновили, бо участь брали не лише першокурсники, але й другокурсники. Кожен мав можливість проявити себе та завдяки командній роботі здобути звання найкращого факультету чи інституту Острозької академії.
21.10.2021

В Острозькій академії обговорювали лінгвокогнітивні та соціокультурні аспекти комунікації
Міжнародна науково-практична конференція “Лінгвокогнітивні та соціокультурні аспекти комунікації”, організована факультетом романо-германських мов, науково-практичною лабораторією “Сучасні технології формування іншомовної комунікативної компетенції”, пройшла 21 жовтня в Національному університеті “Острозька академія”.
21.10.2021

День відкритих дверей: як це було?
У Острозькій академії 21 жовтня відбувся традиційний загальноакадемічний День відкритих дверей. Цьогоріч учасниками стали 144 абітурієнти та їхні батьки з 6 областей України: Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Волинської, Львівської та Київської.
21.10.2021

В Острозькій академії говорили про охорону здоров’я в аспекті історії розвитку університету
До 445-річчя Національного університету «Острозька академія» кафедра громадського здоров‘я організувала круглий стіл на тему «Охорона здоров’я в аспекті історії Острозької академії». Зустріч відвідали студенти 1-3 курсів спеціальності «Громадське здоров’я», а також учні НВК "Оженинської ЗОШ І-ІІІ ст. (ліцей) ДНЗ" ім Т.Г.Шевченка та Хорівської ЗОШ I-III ступенів.
20.10.2021

Онлайн-лекція на тему «Виплата пенсії»
20 жовтня 2021 року у рамках співпраці кафедри фінансів, обліку і аудиту економічного факультету нашого університету та клубу PRAVOKATOR. Київ, Міністерство юстиції України, БПД (безоплатна правова допомога) відбулася онлайн-лекція на тему «Виплата пенсії», спікеркою якої була доктор економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету “Острозька академія” Ольга Дем’янчук.
20.10.2021

Презентація стипендіальної програми «Завтра.UA» в Острозькій академії
20 жовтня розпочався цьогорічний конкурс стипендіальної програми «Завтра.UA», взяти участь в якому можуть студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських ЗВО – університетів, академій та інститутів. Прийом заявок триватиме до 30 листопада. 
20.10.2021

Олександр Григорчук, випускник економічного факультету, провів відкриті лекції для студентів
Зустріч із випускником спеціальності “Фінанси” 2006, Олександром Григорчуком, відбулася в стінах Острозької академії 20 жовтня. Всі охочі доєдналися до заходу онлайн. Спікер розповів про свою кар’єру, життя після закінчення університету, запросив у it-команду. Олександр працював у банках України, в академії бізнесу Ernst&Young, у компанії EPAM.
20.10.2021

Зустріч із представниками Володимирецького ліцею «Колегіум» в Острозькій академії
Делегація Володимирецького ліцею «Колегіум» відвідала Національний університет «Острозька академія» 20 жовтня. Мета візиту - обговорення питань співпраці й обмін досвідом між закладами.
20.10.2021

В Острозькій академії відбулась лекція про історію та сучасність інформаційної культури у документних ресурсах
20 жовтня в новоакадемічному корпусі Острозької академії відбулася бінарна лекція з інтерактивним заняттям для здобувачів спеціальності 029 “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа” Національного університету “Острозька академія та Донецького національного університету імені Василя Стуса. Тема “Інформаційна культура та документні ресурси: історія та сучасність”. Захід відбувся з нагоди святкування 445-річчя вищої освіти в України та Острозької академії.
20.10.2021

Штефан Іжак провів лекцію про Covid-19 в Острозькій академії
Відкрита лекція на тему «COVID-19: теорія змови» відбулася 19 жовтня в Національному університеті «Острозька академія». На захід завітав доктор філософії кафедри етнології та світових наук університету святих Кирила і Мефодія в Трнаві, Штефан Іжак.
19.10.2021

Зустріч про програму Фулбрайта для молодих науковців Острозької академії
Рада молодих учених Міністерства освіти та науки України провела 19 жовтня онлайн-зустріч про програму академічних обмінів Фулбрайта. Головна спікерка заходу – Джесіка Зихович, докторка славістики, Фулбрайтівська дослідниця, громадська активістка. 
19.10.2021

Презентація книги «Княгиня Острозька»
Українська письменниця, науковиця, докторка філологічних наук, завідувачка кафедри іноземних мов і перекладу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Марія Ткачівська презентувала книгу «Княгиня Острозька» 19 жовтня в Національному університеті «Острозька академія». Вона є авторкою поетичних збірок «Просвічені силуети», «Переповнений експрес», «Коли я втікала із раю», романів «Тримай мене, ковзанко», «Я і мій Дон Жуан» та низки інших літературних премій. 
19.10.2021

В Острозькій академії презентували проєкт «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів»
У Національному університеті «Острозька академія» 19 жовтня відбувся круглий стіл, у рамках якого презентували проєкт «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів» й підписали договір про співпрацю із КЗ «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради.
19.10.2021

Випускниця Острозької академії – лауреатка проєкту “30 до 30. Хто творить майбутнє українських медіа”
Експертка з розвитку читацьких спільнот, випускниця спеціальності “Журналістика” Національного університету “Острозька академія”, Ірина Гоюк – одна із 30 лауреатів проєкту “30 до 30” Георгія Ґонґадзе. Про це свідчить стаття на сайті The Ukrainians про спецпроєкт “30 до 30”: 30 до 30. Хто творить майбутнє українських медіа (theukrainians.org) Премія імені Георгія Ґонґадзе – нагорода для незалежних журналістів, заснована 2019 року Українським ПЕН у партнерстві з Києво-Могилянською Бізнес-Школою та виданням “Українська правда”.
18.10.2021

Про систему освіти в Словаччині говорили в Острозькій академії
Для здобувачів освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» в рамках навчальної дисципліни «Мистецтво самопрезентації вчителя» 18 жовтня відбулася відкрита лекція на тему: «Система освіти Словаччини». На захід завітав доктор філософії кафедри етнології та світових наук університету святих Кирила і Мефодія в Тарнаві Штефан Іжак.
18.10.2021

Острозька академія – дітям. Благодійність
Впродовж тижня в Національному університеті “Острозька академія” у межах святкування 445-річчя університету збирали кошти на благодійну акцію “Монетки дітям”. Всі охочі приносили копійки, які вийшли з обігу, номіналом 5, 10, 25 і 50. Ініціатори проєкту – Національний банк України та благодійний фонд “Таблеточки”.
18.10.2021

До Острозької академії завітали заступники директорів шкіл м.Києва та Чернігівської області
15 жовтня до Острозької академії завітали освітяни, заступники директорів закладів загальної середньої освіти Шевченківського району м. Києва та Чернігівської області. Для них відбулася зустріч із представниками адміністрації, студентського самоврядування та екскурсія академією. Модератором зустрічі була Юлія Харчук, помічник ректора із освітнього менеджменту та відповідальний секретар приймальної комісії. 
15.10.2021

Віват Острозькій і Києво-Могилянській академіям!
Академічна спільнота Національного університету “Острозька академія” щиро вітає Національний університет “Києво-Могилянська академія” з 406-ою річницею заснування. 15 жовтня 1615 року заснували Братську школу в Києві завдяки тому, що шляхтянка Галшка Гулевичівна надала маєтність у Києві на потреби братства. 1632 року Петро Могила об’єднав Київську братську та Київську лаврську школи, створивши колеґію під своєю опікою. Випускники Острозької академії, заснованої 1576 року, закладали початки Києво-Могилянської академії.
15.10.2021

Студенти Острозької академії перемогли у конкурсі аматорського відео «Стоп-кадр: Німеччина очима українських студентів»Video
13 жовтня 2021 року відбувся Міжнародний онлайн-марафон «Культурна дипломатія в українсько-німецьких відносинах: тренди, постаті, інструментарій (до 30-ліття відновлення дипломатичних відносин)». Захід пройшов у межах проєкту «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі» (кураторка – Голова Правління Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, докторка історичних наук, професорка Ірина Матяш) і Тижнів Німеччини в Україні. Подія була організована Науковим товариством історії дипломатії та міжнародних відносин і Фондом Ганнса Зайделя в Україні. 
13.10.2021

Науковий семінар про академічну доброчесність в Острозькій академії
У межах тижня академічної доброчесності в Національному університеті «Острозька академія» 13 жовтня відбувся науковий семінар для магістрів й аспірантів - «Академічна доброчесність в НаУОА (перевірка на плагіат, правила цитування)». Спікер – доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук.
13.10.2021

Студентки Острозької академії – стипендіатки Президента України
Студентки Національного університету «Острозька академія» отримуватимуть іменні академічні стипендії: чотирьом студенткам призначено академічну стипендію Президента України.
13.10.2021

Тиждень академічної доброчесності в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» з 11 по 15 жовтня проходить тиждень академічної доброчесності.
12.10.2021

Музей Острозької академії стане інтерактивним
У Музеї історії Національного університету «Острозька академія» докорінно змінюють ключову експозицію присвячену історії навчального закладу. Проєкт «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні» від Міжнародного благодійного фонду відродження «Острозької академії» цьогоріч став переможцем у партнерській програмі «Культура. Туризм. Регіони» Українського Культурного Фонду та Державного агентства розвитку туризму України. Реалізують проєкт колектив Музею історії НаУОА у партнерстві з Громадською організацією «Студія розвитку туристичного іміджу малих міст».
12.10.2021

Студентка Острозької академії – стипендіатка Верховної Ради України
Щороку Міністерсво освіти і науки України відзначає найкращих студентів провідних ЗВО України річними іменними академічними стипендіями Верховної Ради України. Цьогоріч 274 студенти з різних куточків України впродовж 2021/2022 навчального року будуть отримувати іменні академічні стипендії. Серед них і студентка Національного університету «Острозька академія».
12.10.2021

В Острозькій академії обговорювали конституційні зміни з Девідом Вільямсом та Геннадієм Друзенком
Керівник Центру конституційної демократії Індіанського університету (США), професор Девід Вільямс і голова Центру конституційного моделювання Геннадій Друзенко завітали в Острозьку академію. Девід Вільямс, один із провідних конституціоналістів світу, провів лекцію про особливості конституцій і можливості їх удосконалення для студентів Острозької академії, відповів на численні запитання авдиторії.
12.10.2021

Moot Court в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 11 жовтня відбувся Moot Court із сімейного права. Організаторами стали Острозький осередок ліги студентів АПУ й Рада правників Інституту права імені І. Малиновського. Участь взяли студенти 1-4 курсів Інституту права. 
11.10.2021

Студентська делегація Острозької академії в Києві презентувала план розвитку молодіжної столиці України-2022
У Кабінеті міністрів України 11 жовтня провели пресконференцію про презентацію плану заходів конкурсу «Молодіжна столиця України» місто Острог у 2022 році. На заході виступила студентка Острозької академії, представниця Молодіжної ради Острога, Естер Матер’ян. Також у складі делегації з Острога були представники Острозької міської ради на чолі з міським головою, Юрієм Ягодкою.
11.10.2021

До 445-річчя Острозької академії – День відкритих дверей
Наприкінці жовтня відбудеться урочисте святкування 445-річчя вищої освіти в Україні та Дня Острозької академії. Заснував університет у 1576 році князь Василь-Костянтин Острозький. Таким чином, на українських землях і території Східної Європи в цілому постала перша слов’яно-греко-латинська академія. 
11.10.2021

Erasmus+ Університет Бейра Інтеріор
Університет Бейра Інтеріор та Національний університет «Острозька академія» проводять конкурс на отримання стипендії Erasmus+ в рамках Key Action 107 для здійснення навчальної мобільності з країнами-партнерами у другому семестрі 2021-2022 н.р. (тривалість: лютий – кінець липня).
10.10.2021

Erasmus+ Клайпедський державний університет прикладних наук
Клайпедський державний університет прикладних наук та Національний університет «Острозька академія» оголошують конкурс на отримання стипендії Erasmus+ в рамках Key Action 107 для здійснення навчальної мобільності з країнами-партнерами у другому семестрі 2021-2022 н.р. (тривалість: лютий – кінець липня 2022 р.).
10.10.2021

Кубок ректора – футбольній команді Інституту права!
За результатами фінального футбольного матчу, що відбувся 7 жовтня, перемогла команда Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського з рахунком 2:0. Боролися за кубок ректора у фінальній грі команди економічного факультету й Інституту права. Футбольний матч був дуже напруженим і динамічним, вболівальники активно підтримували команди власних факультетів.
09.10.2021

Economics camp 2021 в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 9 жовтня відбувся Economics camp 2021, приурочений до Всесвітнього дня економіста. 
09.10.2021

В Острозькій академії відбувся проєкт присвячений партесному співу
8 та 9 жовтня в Острозі у партнерстві з Національним університетом «Острозька академія» відбулися лекції, майстер-класи та концерт в рамках реалізації освітнього проєкту «Open partes. Комунікація без меж». Захід був приурочений до святкування 445-річчя вищої освіти в Україні. Організатором стала незалежна платформа Open Opera Ukraine, що популяризує унікальну й мало знану українську музичну спадщину доби бароко.
09.10.2021

Тиждень Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського
У Національному університеті «Острозька академія» з 4 по 8 жовтня тривали святкування, присвячені Дню юриста й тижню Навчально-наукового інституту права імені І. Малиновського.
08.10.2021

Меморандум про співпрацю з управлінням освіти Острозької ОТГ
Національний університет «Острозька академія» підписав меморандум про співпрацю з управлінням освіти Острозької ОТГ 8 жовтня. Метою укладення договору є врегулювання порядку особливостей реалізації програми «Практичне право (Street law)» юридичною клінікою «Pro bono», що є структурним підрозділом Острозької академії, серед учнів закладів загальної середньої освіти Острозької ОТГ.
08.10.2021

Інновації та індустрія для безпеки: продовження проєкту Town and gown 2.0
6-7 жовтня представники Національного університету “Острозька академія” долучилися до продовження проєкту “Town and Gown 2.0”, який реалізується за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду. У Волинському національному університеті ім. Лесі Українки відбувся воркшоп “Інновації та індустрія для безпеки: досвід Вишеградської четвірки”. Упродовж двох днів учасники у неформальній атмосфері переймали досвід колег із Чехії та Словаччини, які ділились успішними практиками і проєктами, які університети реалізовували в партнерстві з містом. 
07.10.2021

Співпраця Острозької академії та ОК “Захід” розширює горизонти
З нагоди 445-річчя Острозької академії та прийдешнього Дня захисника і захисниці України в Острозі відбулася низка заходів: виставка військової техніки та зброї, профорієнтаційні зустрічі національно-патріотичного спрямування для близько чотирьох сотень здобувачів освіти 10-11 класів закладів загальної середньої освіти Острозької громади та Острозького військового ліцею у Національному університеті “Острозька академія” й Острозькому районному будинку культури, мотиваційна лекція для студентів 1-2 курсів спеціальності “Національна безпека” від підполковника Андрія Рисюка. Подія організована у межах виконання Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання у Рівненській області на 2021 – 2025 роки завдяки якісній взаємодії керівництва Острозької академії й оперативного командування “Захід” у сфері здобуття вищої освіти, психологічної підтримки УБД, їхніх сімей, національно-патріотичного й військово-патріотичного виховання молоді. 
07.10.2021

Про роботу відділу з організації роботи зі студентами й випускниками в Острозькій академії
Студенти й випускники Національного університету «Острозька академія» можуть звертатися до відділу з організації роботи зі студентами й випускниками. Тут можна отримати різноманітну допомогу з питань працевлаштування, зокрема налагодження контактів із потенційними роботодавцями для формування бази постійних і тимчасових вакансій, проведення тренінгів, презентацій, семінарів і консультацій з питань кар’єри, волонтерства у підрозділах університету.
06.10.2021

Викладачу Острозької академії вручили медаль “За сприяння Збройним Силам України”
Володимира Трофимовича, професора кафедри історії в Національному університеті “Острозька академія”, нагородили у Львові відзнакою МО України, медаллю “За сприяння Збройним Силам України”. В. Трофимович є членом спеціалізованої ради по захисту кандидатських і докторських дисертацій за спрямуванням “військова історія”. Під його науковим керівництвом низка військовиків захистила кандидатські дисертації з воєнної тематики. До прикладу, Олеся Куцька, яка захистила кандидатську та докторську дисертації, наразі є докторкою історичних наук, професоркою Національної академії сухопутних військ гетьмана П. Сагайдачного. 
06.10.2021

Професійний імідж сучасного педагога обговорювали на відкритій лекції
З нагоди Дня працівників освіти відбулося для здобувачів освітньої програми “Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови” відбулося відкрите заняття на тему: “Професійний імідж сучасного педагога”. На захід завітали дві експертки-стейкхолдери – ректорка Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Алла Черній і начальниця сектору підтримки професійного розвитку педагогічних працівників ДУ “Український інститут розвитку освіти”, проф. Ірина Андрощук.
05.10.2021

Острозька академія започатковує співпрацю із профілактики неінфекційних захворювань
Завідувач кафедри громадського та фізичного здоров’я НаУОА, керівник НДЦ «Екології людини та охорони громадського здоров’я», доктор медичних наук, доцент Ігор Гущук разом із здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти взяли участь в обласній нараді в рамках україно-швейцарського проєкту «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні» («Діємо для здоров'я») 5 жовтня.
04.10.2021

Про підготовку й написання академічних текстів розповіла Ольга Балацька
Зустріч із кандидаткою юридичних наук, доценткою кафедри цивільно-правових дисциплін Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія» Ольгою Балацькою відбулася 4 жовтня. Лекція приурочена до тижня права. Темою було «Академічне письмо: підготовка та написання наукових текстів». 
04.10.2021

Як вручали ґрант випускників Острозької академії?
Другий рік поспіль випускники Острозької академії збирають та виплачують гранти для студентів університету. Це спільна ініціатива першого випуску - тих, хто вступав на бакалаврські освітні програми відродженої Острозької академії. 
04.10.2021

Студенти Острозької академії стали переможцями комунікаційно-екологічного хакатону
1-3 жовтня відбулося онлайн-змагання для підлітків віком від 12 до 17 років. Подія відбулася в форматі хакатону: за 48 годин команди під керівництвом менторів розробляли власні комунікаційні проєкти, пов'язані з кліматичними змінами. 
03.10.2021

Засідання “Земельна реформа. Перші кроки” зібрало адвокатів Рівненщини
У Національному університеті “Острозька академія” провели ІІ-гі щорічні адвокатські слухання ім. Аптіка Й.А., організовані Радою адвокатів Рівненської області та КДКА Рівненської області. Предметом дискусії стали перші місяці запровадження земельної реформи в Україні.
01.10.2021

Академічна спільнота вітає нових аспірантів!
В Острозькій академії розпочався новий навчальний рік для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти. Відділом аспірантури університету було організовано зустріч на якій обговорювати ключові питання організації освітнього процесу.
01.10.2021

Викладачки Острозької академії – учасниці програми «Навчаємось разом»!
Розробники освітньо програми “Початкова освіта з поглиблним вивчення англійської мови” Національного університету “Острозька академія” докторка психологічних наук, професорка, кафедри психології та педагогіки Галина Гандзілевська і аспірантка, викладачка кафедри психології та педагогіки Єлизавета Тимощук стали учасницями програми навчання та розвитку ЗВО/ЗФПО фінського проєкту «Навчаємось разом», яка стартувала у вересні 2021 року.
01.10.2021

«Open partes»: лекція, майстер-клас та концерт партесних хорових творів в Острозі
8 та 9 жовтня в Острозі у партнерстві з Національним університетом «Острозька академія» пройде освітній проєкт «Open partes. Комунікація без меж» відбудуться лекція, майстер-клас та концерт, що презентують партесну хорову музику. Організатори – незалежна платформа Open Opera Ukraine – мають на меті популяризувати унікальну й мало знану українську музичну спадщину доби бароко.
01.10.2021

Академічна родина поповнилася ще двома кандидатами наук!
Вітаємо із захистом кандидатських дисертацій!
01.10.2021