Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Доступ до професії адвоката: провідні адвокати Рівненщини у стінах Острозької академії

29.05.2023

29 травня студенти ЮК «Pro bono» НаУОА зустрілися з адвокатами Рівненщини:

  • адвокатом, заслуженим юристом України, головою Ради адвокатів Рівненської області, головою АО «Удовиченко та партнери» Сергієм Удовиченком;
  • адвокатом, керівником АО «Волошин і партнери» Леонідом Волошином; 
  • адвокаткою, співзасновницею АО «Волошин і партнери» Наталією Кузьменюк-Волошиною.

Упродовж 2-х годин студенти мали можливість отримати відповіді на важливі питання щодо інституту адвокатури, а саме: порядку допуску до складення кваліфікаційного іспиту, порядку складення кваліфікаційного іспиту, методики оцінювання результатів стажування для отримання особою свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю. 

Важливими були також теми адвокатської етики, професійного вигорання й функціонування адвокатури в умовах воєнного стану. Окрім цього, юристи поділилися власним досвідом становлення їх як адвокатів, а Леонід Волошин і Наталія Кузьменюк-Волошина розповіли про роки навчання в Інституті права ім. І. Малиновського НаУОА. 

«Без хорошого адвоката будь-яке юридичне поле – мінне». Із цієї фрази розпочався наш захід. І це справді так, адже інститут адвокатури стоїть на захисті законних прав і свобод із першого судового процесу. Немає більш цінного досвіду як той, що здобувся на практиці, вигартуваний роками плідної роботи й праці над собою. Сьогодні дякую спікерам, які в такий складний час для України, не залишаючи свої робочі місця з початку повномасштабного вторгнення, працюють на благо кожного клієнта та України і знаходять час для таких цінних зустрічей із нашими студентами-клініцистами»,

зазначила Анна Кубан, керівниця ЮК «Pro bono».