Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Привітання з нагоди Нового 2019 року та Різдвяних свят!Video
Дорогі друзі! Прийміть найщиріші вітання з Різдвом Христовим та Новим 2019 роком!
31.12.2018

Збори трудового колективу Острозької академії
У Національному університеті «Острозька академія» 20 грудня відбулися Збори (конференція) трудового колективу вишу. Традиційно наприкінці календарного року ректорат Острозької академії звітує перед своїм колективом про виконану роботу.
21.12.2018

Відкриття новорічної ялинки
Традиційно щороку 19 грудня у День Святого Миколая Національний університет «Острозька академія» відбулося відкриття святкових новорічних ялинок біля головного корпусу вишу. У цей день студентів, професорсько-викладацький склад та їх дітлахів урочисто привітав Святий Миколай.
20.12.2018

Вихованці дитбудинків Рівненщини отримали подарунки від студентів Острозької академії
До Дня Святого Миколая студенти Національного університету «Острозька академія» організували акцію збору подарунків для вихованців декількох дитячих будинків Рівненщини.
20.12.2018

Марія Цип’ящук – у трійці лауреатів номінації «Молодий правник – громадський діяч»
Викладачка Національного університету «Острозька академія», координаторка громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини Марія Цип’ящук увійшла до трійки лауреатів у номінації «Молодий правник  –  громадський діяч».
19.12.2018

Острозька академія — у п'ятірці серед університетів України міжнародного рейтингу RUR
Національний університет «Острозька академія» посів другу і четверту сходинки серед українських закладів вищої освіти за показниками викладання суспільних і гуманітарних наук відповідно у міжнародному рейтингу Round University Ranking (RUR).
19.12.2018

Хоровий колектив взяв участь у різдвяному фестивалі
З метою популяризації українських обрядів Різдвяного циклу, збереження та розвиток українських традицій, підтримки талановитої молоді, у вівторок, 18 грудня в актовій залі дитячої музичної школи №2 м. Рівне відбувся Х пісенний фестиваль «Зустрічаємо Різдво»
19.12.2018

Всеукраїнський тиждень права в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» з 10 по 13 грудня відзначали Всеукраїнський тиждень права. Студенти мали нагоду відвідати низку заходів, присвячених правовим вченням.
17.12.2018

Вектори діяльності Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин у 2018 році
Восени 2000 року за ініціативи декана гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія» кандидата історичних наук, професора Віктора Володимировича Павлюка було створене Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина.
15.12.2018

Про плани та перспективи розвитку говорили на засіданні ради регіонального розвитку Острожчини
У Національному університеті «Острозька академія» 12 грудня відбулося засідання Ради регіонального розвитку Острожчини. Участь у заході взяли представники Острозької районної державної адміністрації, Острозької міської ради та Острозької академії.
13.12.2018

Студенти факультету міжнародних відносин відвідали презентацію "України дипломатичної"
28 листопада 2018 року представники Молодіжної секції Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин ‒ студенти факультету міжнародних відносин Національного університету "Острозька академія" відвідали презентацію 19-го щорічного наукового збірника "Україна дипломатична"
10.12.2018

Благодійний концерт від артистів-патріотів до Дня Збройних сил України
У Культурно-мистецькому центрі Національного університету “Острозька академія” до Дня Збройних сил України та Дня волонтера
10.12.2018

VIІ Міжнародна науково-практична конференція «Малиновські читання»
У Національному університеті «Острозька академія» 7 грудня відбулася VIІ Міжнародна науково-практична конференція «Малиновські читання». У заході взяли участь викладачі, аспіранти, кандидати юридичних наук з різних закладів вищої освіти України, Білорусі та студенти Острозької академії.
08.12.2018

Випускник НаУОА Богдан Шабаровський: про романтику, цінність та реалії юридичної професії
Зустріч відбулася 6 грудня в рамках проекту «Як ти там наш випускник» («Чи є життя після Острозької академії»), ініційованого Навчально-науковим інститутом права ім. І. Малиновського.
07.12.2018

Переговори у «Нормандському форматі» в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 6 грудня відбулося моделювання переговорів Організаторами заходу були члени дискусійного клубу «Foreign Policy Club» та доцент кафедри міжнародних відносин, керівник клубу Наталія Конопка.
07.12.2018

Підсумки Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка
У Рівненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 13 першого грудня відбувся обласний етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Серед учасників були й студенти Національного університету «Острозька академія».
06.12.2018

Майстер-клас для студентів з ораторського мистецтва
У Національному університеті «Острозька академія» 5 грудня, в рамках святкування дев’ятого Дня народження студентського Ostradio, відбувся майстер-клас із ораторського мистецтва від радіоведучого Олександра Скрипченка.
06.12.2018

Економічний квест для студентів Рівненського коледжу економіки та бізнесу
У Національному університеті «Острозька академія» 5 грудня відбулася інтелектуальна гра «Економічний квест».
06.12.2018

Інформацію про воїнів-українців першої світової війни знайдено у Відні
На факультеті міжнародних відносин нашого університету другий рік працює Молодіжна секція Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин. За пропозицією голови Наукового товариства проф. Ірини Матяш з метою сприяння увіковічення в Італії пам’яті українців, що загинули у Першій світовій війні студенти факультету (Яна Мельник, Романа Касіянчук та Ігор Домчак) у супроводі викладача кафедри міжнародних відносин Володимира Савчука відправились до Відня з метою знайти документи, що містили б імена загиблих українців та іншу інформацію про них. Результатом роботи експедиції стало віднайдення серед архівних матеріалів Військового архіву Республіки Австрія понад семи десятків імен військових, що народжені на українських землях й загинули в Італії, та даних про них.
02.12.2018

Фінал Всеукраїнського конкурсу есе в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 30 листопада відбувся  фінал Всеукраїнського конкурсу есе на тему: «Що означає для мого населеного пункту децентралізація?» для учнів 9-11 класів ЗНЗ та студентів ЗВО І-ІІ рівнів акредитації.
01.12.2018

Студентам «Острозької академії» розповіли таємниці туристичного бізнесу
У Національному університеті «Острозька академія» 30 листопада власник двох українських філій всесвітньо відомої мережі туристичних агенцій TUI в місті Рівному та місті Києві Віталій Пізнюр провів бінарну лекцію для студентів-країнознавців різних курсів та викладачів кафедри країнознавства.
01.12.2018