Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентка Острозької академії стала призеркою конференції «Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку»

24.05.2023

Студентка 4 курсу ОП «Економічна кібернетика» НаУОА Тетяна Стасюк стала однією із трьох призерок шостої наукової конференції студентів та молодих дослідників «Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку», яка відбулася 19 травня.

Назва роботи Тетяни - «Моделювання та прогнозування ціни на криптовалюту» (науковий керівник Юрій Клебан).

Програма конференції передбачала презентації досліджень у двох тематичних сесіях:

  1. Макроекономічне моделювання та прогнозування;
  2. Фінансова стабільність та цифрові ринки.

Зокрема фіналісти зосередилися на вивченні таких тем:

  • оцінка економічної активності під час війни;
  • моделювання інфляційних очікувань в умовах макроекономічної нестабільності та воєнного часу;
  • вивчення динаміки цін на сільськогосподарську продукцію;
  • короткострокове прогнозування світових цін на енергоносії та метали;
  • розвиток корпоративного кредитування;
  • детермінанти рівня боргового навантаження нефінансових корпорацій;
  • непрацюючі кредити та динаміка кредитування;
  • моделювання та прогнозування ціни на криптовалюту.

Кандидат економічних наук, доцент, декан економічного факультету Олександр Новоселецький зазначив:

«Участь у заходах, організованими провідними державними інституціями країни, такими, як Національний банк, є безпосередньою апробацією набутих знань і навичок, що дають студентам зрозуміти, наскільки вони є підготовленими, якісними фахівцями-економістами. Беручи до уваги неодноразові перемоги студентів економічного факультету Острозької академії в таких конкурсах, із впевненістю можу сказати, що для відновлення Україна має достатньо потужний інтелектуальний капітал».

Автори кращих досліджень отримали цінні призи: інвестиційні срібні монети «Архістратиг Михаїл» від Національного банку України та сертифікати на навчання за одним із курсів на вибір у межах магістерських програм з економіки від Київської школи економіки.

Кращі дослідницькі праці будуть рекомендовані до публікації в журналі Visnyk of the National Bank of Ukraine.

Щиро вітаємо Тетяну Стасюк, бажаємо подальших успіхів і нових звершень!