Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Дні науки 2023: круглий стіл «Соціально-економічні та культурні проєкти учнів для територіальних громад»

16.05.2023

У межах Днів науки 2023 в Національному університеті «Острозька академія» відбувся круглий стіл на тему «Соціально-економічні та культурні проєкти учнів для територіальних громад». Участь у заході взяли педагоги й учні 6-11 класів закладів освіти Славутської МТГ.

Доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА Ігор Гущук відкрив роботу секції та розповів про проблемні питання у сфері громадського здоров’я.

«За сприяння кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання в Острозькій академії відбулася секція «Соціально-економічні та культурні проєкти учнів для територіальних громад». Більшість доповідей мали прикладний характер щодо безпечного середовища життєдіяльності людини, але були й такі, які стосувались позагалактичних розвідок можливого проживання людства, впливу парфумів на наш стан. Учасники отримали багато нових вражень і цей захід стане для них початком подальших розвідок у науковому плані».

Також участь у модерації секції та організації подальшої екскурсії учасників до науково-дослідних центрів «Інноваційних та неінвазивних технологій в охороні здоров’я» і «Екології людини та охорони громадського здоров’я» взяла Марина Лях, старша викладачка кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання.

«Громадське здоров’я – це насамперед профілактика захворювань, збільшення тривалості життя і зміцнення рівня здоров’я населення шляхом організованих зусиль суспільства, територіальних громад, що має колективну відповідальність. Адже більшість захворювань можна уникнути завдяки активному здоровому способу життя, проживаючи в екологічно чистих містах і виконуючи регулярні обстеження. Під час екскурсії здобувачі закладів загальної середньої освіти із зацікавленістю стежили за роботою приладів і жваво ділилися враженнями від побаченого. Більше таких корисних зустрічей із нашими майбутніми абітурієнтами!»,

наголосила Марина Лях.

Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА підсумувала:

«Спілкування з талановитою учнівською молоддю закладів освіти Славутської МТГ завжди надихає, вкотре доводить, що в нашої країни є світле та успішне майбутнє. Теми наукових досліджень здобувачів надзвичайно актуальні й практичні. З радістю запрошуємо усіх доповідачів до подальшої наукової співпраці у межах проєкту «Соціально-економічно-культурні проєкти молоді для розбудови громад України»!»

Консультантка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Світлана Кмитюк зазначила:

«Управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради, Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради, педагоги, здобувачі освіти щиро дякують організаторам Днів науки-2023 Національного університету «Острозька академія» за партнерську взаємодію, змістовні й насичені заходи».