Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Гуманітарний факультет відзначив свій День народження
Завершилося святкування з нагоди Дня народження гуманітарного факультету Національного університету “Острозька академія”. Упродовж тижня студенти-гуманітарії усіх курсів та спеціальностей проводили різноманітні творчі заходи та акції. Цього року тиждень факультету проходив під гаслом «Говори!». Головною метою всіх заходів було переконати людей не мовчати, а ділитися своїми думками з навколишнім світом і, незважаючи на будь-які життєві негаразди, залишатися людиною. Організовували всі дійства студентська рада факультету, а також студенти-волонтери.
31.05.2019

"Час — найголовніше багатство"Video
Інтерв'ю Віктора Ющенка в Острозькій академії
29.05.2019

Про регіональний фактчекінг говорили з Олексієм Костюченком
У Національному університеті “Острозька академія” 28 травня доцент кафедри журналістики Олексій Костюченко провів семінар для студентів “Можливості та перспективи регіонального фактчекінгу”.
28.05.2019

«Моє життя складалося з моїх робіт…»
Назар Приймак – голова секції юних дослідників, президент молодіжного клубу дослідників історії фарфору та фаянсу Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія». Хлопець навчається в Полонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 (Хмельницька область). Вже давно захоплюється дослідженням історії фарфору. В цьому напрямку наукових розвідок, Назар вже має значні здобутки. Зокрема, цьогоріч він став володарем відзнаки «Ґран-прі» Всеукраїнського конкурсу-мистецтвознавчої експедиції «Історія порцеляни в об’єктиві дослідника». Представлена стаття є гарним зразком серйозного наукової творчості юного школяра в галузі вивчення історії порцеляни. Хочеться лишень побажати юному історику та мистецтвознавцю подальших звершень, перемог, нових та змістовних публікацій!
28.05.2019

Віталій Голубєв розповів студентам про відповідальну поведінку в соцмережах
У рамках викладання навчального курсу “Медіаефекти” викладач кафедри журналістики, секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв провів відкриту лекцію “Ефективність у Фейсбуці: усвідомлене користування соцмережами” для студентів-журналістів різних курсів, а також студентів спеціальностей “Українська філологія” та “Літературна творчість”.
28.05.2019

Ігор Гущук – учасник круглого столу у Верховній Раді
Завідувач кафедри громадського здоров`я кандидат медичних наук, доцент, керівник НДЦ «Екології людини та охорони громадського здоров’я» Національного університету «Острозька академія», експерт за напрямом громадське здоров`я, профілактична медицина, гігієна та медична екологія Ігор Гущук 27 травня взяв участь у роботі круглого столу «Реформа охорони здоров’я в Україні очима національних та міжнародних експертів (зустріч громадськості з представниками Network 20/20, США)». Захід відбувся у Верховній Раді з ініціативи Комітету України з охорони здоров’я.
27.05.2019

Майстер-клас від журналістки-розслідувачки Анни Калаур
Зустріч студентів гуманітарного факультету з рівненською журналісткою-розслідувачкою Анною Калаур відбулася на базі кафедри журналістики Острозької академії 27 травня. Кореспондентка «Четвертої влади», випускниця Острозької академії поділилася з молоддю власним досвідом журналістських розслідувань та низкою професійних лайфхаків.
27.05.2019

Студент факультету міжнародних відносин став переможцем у Всеукраїнській олімпіаді з англійської мови
Студент факультету міжнародних відносин Олег Бойко посів третє місце у Всеукраїнській олімпіаді з англійської мови для студентів закладів вищої освіти, де англійська не є спеціальністю, що відбувалась 15-16 травня цього року в Національному університеті «Львівська політехніка». В обох турах олімпіади він показав високий рівень знань.
26.05.2019

Тиждень економічного факультету
У Національному університеті «Острозька академія» з 20 по 24 травня відзначали  тиждень економічного факультету.
25.05.2019

Всеукраїнський тенісний турнір «ОА-OPEN»
На тенісних кортах Національного університету «Острозька академія» 25 травня відбувся Всеукраїнський тенісний турнір «ОА-OPEN». Захід проводився вперше та присвячений 25-ти річчю відродження Острозької академії. Організаторами турніру були представники Братства спудеїв НаУОА, Острозького тенісного клубу та сектору у справах молоді та спорту Острозької райдержадміністрації.
25.05.2019

Посмішка філософа
Побачила світ збірка іронічної прози письменника, професора Національного університету “Острозька академія” Петра Кралюка “Каган і хохлята”.
24.05.2019

В Острозькій академії презентували студентську фотовиставку
У Національному університеті “Острозька академія” 23 травня відкрилася фотовиставка, яку підготували першокурсники кафедри журналістики у рамках модульної роботи з навчальної дисципліни “Фотожурналістика”. Студентські роботи виконані у стилях репортажу і художньої фотографії. Керівник проекту – фотограф і викладач кафедри журналістики НаУОА Олександр Харват.
23.05.2019

Як швидко підготувати цікаве інтерв'ю для медіа
У Національному університеті “Острозька академія” 23 травня відбувся майстер-клас для студентів-журналістів та усіх охочих кореспондентки щоденної всеукраїнської газети “День”, випускниці НаУОА Юлії Яручик.
23.05.2019

Студентів Острозької академії нагородили стипендіями і грантами від української діаспори
У Національному університеті «Острозька академія» 22 травня відбулося щорічне вручення стипендій і грантів від української діаспори студентам, аспірантам та працівникам вишу.
22.05.2019

Нагородження знавців творчості Уласа Самчука
У Національному університеті «Острозька академія» 22 травня відбулося нагородження переможців VIII Всеукраїнського конкурсу «Визвольна боротьба у творчості Уласа Самчука», який проводиться з ініціативи та за підтримки сім’ї Соколиків, представників української діаспори у Канаді і єдиних розпорядників спадщини Уласа Самчука. Оксана та світлої пам’яті Ярослав Соколики були ініціаторами встановлення пам’ятника видатному українському письменнику-публіцисту до його 100-річного ювілею, відкриття музею Уласа Самчука в місті Рівне, а також надали Національному університету «Острозька академія» права на перевидання його творів для широкого кола читачів в Україні.
22.05.2019

Магістрантка журналістики – стипендіатка програми «Завтра.UA»
Наталія Стаднік, магістрантка першого курсу журналістики Національного університету «Острозька академія» стала стипендіаткою програми «Завтра.UA».
22.05.2019

Найшвидший піаніст світу відвідав Острозьку академію
До Національного університету «Острозька академія» 21 травня  завітав Любомир Мельник із мистецькою лекцією «Зустріч за роялем».
21.05.2019

На Днях Європи в Києві показали, як виглядала Острозька академія XVI століття
У рамках відзначення 25-річчя відродження Острозької академії — найстарішого університету України та Східної Європи, 17-19 травня відбулася презентація вишу в Києві «Ренесанс Острозької академії в європейському контексті. 25 років відновлення».
19.05.2019

Науковці Острозької академії обговорили питання безпеки на конференції в Польщі
Викладачі та студенти Національного університету «Острозька академія» взяли участь в міжнародній науковій конференцій, що проходила 16-17 травня 2019 р. у м. Замосць, Республіка Польща. Міжнародна конференція «Загрози для національної безпеки в процесах глобалізації. Політичні загрози». Це була перша конференція із серії, наступні частини якої заплановано проводити кожні два роки. Організаторам наукового заходу стали Державна Вища Професійна Школа ім. Шимона Шимоновіца в Замосці, Національний університет «Острозька академія» та Університет Марії Кюрі-Склодовської в Любліні.
18.05.2019

Дні науки в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 13-17 травня на ХVIV науковій викладацько-студентській конференції «Дні науки» відбулися презентації доповідей, присвячених розгляду актуальних питань сучасної науки, цікаві обговорення гострих проблем сучасності та інтелектуальні дискусії на різну тематику.
18.05.2019

Острозька академія – учасник Всеукраїнського Марафону відповідальності від Богдана Гаврилишина
Студенти Національного університету «Острозька академія» на чолі з головою Братства спудеїв Богданом Михальчуком 18 травня долучилися до Всеукраїнського Марафону відповідальності від Богдана Гаврилишина.
18.05.2019

«Ніч музеїв» – однієї ночі історія оживає…
Музей історії Острозької академії у ніч із 17-того на 18-те травня відкрив свої двері відвідувачам для проведення загальноєвропейської акції «Ніч музеїв». Щороку інша тематика, інші локації, інші герої. Цьогоріч театралізовану, інтерактивну екскурсію працівники музею організували на тему, присвячену 25-річчю із дня відродження Острозької академії «25 років нової історії».
18.05.2019

Майстер-клас «Успішний Абітурієнт» в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 17 травня відбувся одноденний майстер-клас «Успішний Абітурієнт» який відвідали абітурієнти зі всієї України.
17.05.2019

Представники Острозької академії взяли участь в конференції, присвяченій місії університету в сучасному світі
17 травня 2019 року в Люблінському католицькому університеті Іоана Павла ІІ відбулася міжнародна конференція «Природа та місія університету в сучасному світі». Участь в ній взяли представники Національного університету «Острозька академія» - проректор з науково-педагогічної роботи проф. Дмитро Шевчук та декан факультету політико-інформаційного менеджменту доц. Віталій Лебедюк. Конференція була присвячена доволі актуальній темі становища сучасного університету і об’єднала науковців із України, Польщі, США, Швейцарії, Угорщини, Італії. Розглядалися важливі питання академічного життя: криза університету та способи її подолання, роль гуманітаристики та філософії для сучасного суспільства, місія університету перед лицем глобальних викликів, способи функціювання університетів в умовах ринкової економіки.
17.05.2019

В Острозькій академії відбувся ІІ Всеукраїнський молодіжний науковий симпозіум
15-16 травня 2019 року в Національному університеті «Острозька академія» відбувся ІІ Всеукраїнський молодіжний науковий симпозіум, який згуртував 123 учасників з 10 областей України.
17.05.2019

Дні науки на факультеті міжнародних відносин НаУОА
Дні науки в нашому університеті відбувались протягом тижня. Активним у проведенні цього наукового свята був факультет міжнародних відносин, де було заплановано та проведено низку заходів.
17.05.2019

До уваги вступників у магістратуру НаУОА 2019!
13 травня в НаУОА розпочато реєстрацію для вступу на магістратуру, яка триватиме до 3 червня.
17.05.2019

Острозька академія підписала угоду про співпрацю з Київською муніципальною академією музики ім. Р. М. Глієра
Концерт студентів Київської муніципальної академії музики (КМАМ) ім. Р. М. Глієра відбувся в Національному університеті «Острозька академія» 16 травня. Захід був присвячений 25-річниці відродження Острозької академії, яке святкується цьогоріч за підтримки Українського культурного фонду.
16.05.2019

Всеукраїнська інформаційна кампанія «Право на державну службу»
У Національному університеті «Острозька академія» 16 травня відбулася презентація Всеукраїнської інформаційної кампанії «Право на державну службу».
16.05.2019

Майбутні науковці на науковій викладацько-студентській конференції «Дні науки»
У Національному університеті «Острозька академія» 15 травня в рамках наукової викладацько-студентської конференції «Дні науки» працювала секція «Майбутні науковці».
15.05.2019

В Острозькій академії звучали «Оди до рідної мови»
У Національному університеті "Острозька академія" 15 травня відбувся захід "Ода рідній мові", приурочений Дню вишиванки. Метою якого було – вшанувати українську мову, розкрити її важливі питання, проаналізувати особливу історичну цінність.
15.05.2019

Студенти університету обговорювали загрози національній безпеці України
15 травня, в Національному університеті «Острозька академія» відбулася панельна дискусія на тему «Застосування методів гібридної війни в окремих регіонах України». Модератором дискусії став запрошений гість, старший науковий співробітник відділу проблем зовнішньої політики та міжнародної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень – Кравченко Валерій Вікторович.
15.05.2019

Студентка економічного факультету – переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Облік і оподаткування»
Студентка четвертого курсу економічного факультету Національного університету «Острозька академія» Анастасія Хазанюк стала переможницею Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Облік і оподаткування», що відбувався на базі Національної академії статистики, обліку і аудиту в місті Києві.
15.05.2019

Студенти обговорювали, яка сьогодні українська журналістика
У рамках студентсько-викладацької конференції “Дні науки-2019” в Острозькій академії студенти-журналісти й викладачі кафедри 14 травня дискутували про тенденції розвитку сучасної журналістики.
14.05.2019

Оголошення підсумків творчого конкурсу в Острозькій академії
Національний університет «Острозька академія» 13 травня зустрічав абітурієнтів. Це учасники творчого конкурсу, який організували викладачі  кафедри української мови і літератури. Мета конкурсу – виявлення та розвиток в учнів творчих здібностей, сприяння вибору професії українського філолога й удосконалення системи роботи з обдарованою молоддю. Конкурс мав три рубрики, в кожну з яких можна було подати творчу роботу: власний літературний доробок, художньо-публіцистичне есе на одну з запропонованих тем або ж есе про польсько-українські зв’язки чи вплив відомих українців на польську культуру й навпаки. На конкурс було подано 107 робіт майже з усіх областей України. Більшу активність проявила Лівобережна частина країни, зокрема Донеччина, Вінниччина, Одещина й Харківщина.
13.05.2019

Концерт Данила та Адріани Саєнків в Острозькій академії
Уже вдруге до Національного університету «Острозька академія» із концертом завітав молодий львівський піаніст Данило Саєнко. Та сьогодні, 13 травня, до нього приєдналася сестра Адріана, яка виконувала музичні твори на флейті.
13.05.2019

Новий досвід для викладачів Острозької академії
Викладачі факультету романо-германських мов, економічного факультету та факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» з 1 по 10 травня 2019 року брали участь у програмі міжнародного професійного обміну, організованої міжнародним відділом CHANCE International громадської організації CHANCE BJS gGmbH (м. Берлін). Німецькі партнери запропонували програму професійного обміну для викладачів «Go non-formal!», що передбачала серію тренінгів, спрямованих на розвиток компетентностей неформального навчання та впровадження цих підходів в контексті як формальної освіти, так і окремих молодіжних обмінів.
11.05.2019

Віктор Ющенко: «Острозька академія – це не тільки вища освіта, а й приклад національного відродження»
До Національного університету «Острозька академія» 10 травня в рамках серії зустрічей проекту «Ті, хто відроджували Острозьку академію» завітав український політик і державний діяч, 3-й президент України (2005-2010) Віктор Ющенко.
10.05.2019

Модель ООН в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 7-8 травня вдруге відбулася «Модель ООН в Острозькій академії».
08.05.2019

Доцент Острозької академії Руслан Лідовець став суддею Верховного Суду України
Доцент кафедри цивільно-правових дисциплін Навчально-наукового інситуту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія» Руслан Лідовець призначений на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.
07.05.2019

Василь Руденко: “Острозька академія — це університет, який здобув не лише всеукраїнське, а й міжнародне визнання”
До 25-річчя відродження Національного університету «Острозька академія» другого травня, у рамках інтерактивного проекту «Ті, хто відроджували Острозьку академію», відбулася зустріч студентів, викладачів і співробітників вишу з Василем Руденком.
02.05.2019