Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Круглий стіл «Перспективи відновлення регіональної економіки на засадах ресурсної збалансованості»
Сьогодні 30 листопада 2022 року представники Національного університету «Острозька академія», в особі проректора з науково-педагогічної роботи, доктора філософських наук, професора Дмитра Шевчука та професорки кафедри фінансів, обліку і аудиту, докторки економічних наук, доцентки Ольги Дем’янчук прийняли участь у роботі круглого столу «Перспективи відновлення регіональної економіки на засадах ресурсної збалансованості», який був організований Рівненською обласною військовою адміністрацією.
30.11.2022

В Острозькій академії відбулося відкриття виставки Інни Харчук
30 листопада на базі арт-кластеру Національного університету «Острозька академія» відбулося відкриття виставки «Береги» авторства Інни Харчук – рівненської художниці, чиї твори знаходяться в багатьох приватних колекціях світу.
30.11.2022

Тренінг про підвищення політичної культури провела Наталія Малиновська
29 листопада 2022 року в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство у середовищі ветеранів», яку Національний університет «Острозька академія» реалізує спільно із КЗ «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради, відбувся тренінг кандидатки політичних наук, старшої викладачки кафедри національної безпеки та політології Наталії Малиновської. Тренінг був присвячений тематиці підвищення політичної культури у громадах. Зокрема, під час зустрічі Наталія Малиновська піднімала питання про політичну та громадянську культуру, навики її формування на національному та місцевому рівні, аналіз досліджень та хороші практики участі громадян, що впливають на політичну культуру та політичну свідомість. Лекторка звернула увагу слухачів, що розвивати політичну культуру важливо на основі трьох основних складових: знаннях громадян про функціонування своєї громади та повноваження органів місцевої влади, розумінні цінностей та культури громади, розвитку форм і практик взаємодії в громаді.
29.11.2022

В Острозькій академії відбувся семінар «Текст кваліфікаційної роботи студента-історика: основні вимоги до змісту й оформлення»
28 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбувся науково-методичний семінар для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 032 Історія та археологія на тему «Текст кваліфікаційної роботи студента-історика: основні вимоги до змісту й оформлення». Спікер – Віталій Яремчук, доктор історичних наук, професор кафедри історії ім. проф. М. П. Ковальського.
29.11.2022

В Острозькій академії відбулася конференція «Графіка в бункрах. Ніл Хасевич - головний художник УПА»
25 листопада на базі арт-кластеру Національного університету «Острозька академія» відбулася конференція «Графіка в бункрах. Ніл Хасевич – головний художник УПА», присвячена 80-тій річниці створення Української повстанської армії. Організаторами конференції є Острозька академія, музей Шереметьєвих і ГО «Мануфактура креативних індустрій».
28.11.2022

26 листопада – День пам’яті жертв Голодоморів в Україні
Щорічно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодоморів. Він був запроваджений Указом Президента Леоніда Кучми 1998 року.
26.11.2022

В Острозькій академії в рамках сертифікатної програми відбулася лекція для представників ветеранського середовища
22 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулося заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Лекцію на тему «Довіра як основа спільноти» провів Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.
25.11.2022

В Острозькій академії відбулася лекція «Резилієнтність сім’ї»
У рамках Вишеградського фонду для здобувачів освітніх програм «Психологія» і «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» 25 листопада відбулася відкрита зустріч на тему: «Резилієнтність сім’ї». На захід завітала директорка Інституту сімейної терапії та терапії стосунків (Словаччина), супервізорка, терапевтка Душана Приєградна. Переклад лекції здійснювала викладачка кафедри філософії та культурного менеджменту НаУОА Тетяна Кучер.
25.11.2022

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок
Історія відзначення цієї дати починається з 25 листопада 2000 року, коли «Генеральна Асамблея ООН оголосила цей день Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства відносно жінок і запропонувала урядам, міжнародним організаціям і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми».
25.11.2022

Студенти спеціальностей «Національна безпека» й «Політологія» відвідали з екскурсією визначні пам’ятки Луцька
22 листопада студенти 1 курсу спеціальності «Національна безпека» та студенти 1-3 курсів спеціальності «Політологія» Національного університету «Острозька академія» відвідали з екскурсійною поїздкою місто Луцьк. Поїздку організовувала кафедра національної безпеки та політології на чолі із завідувачем кафедри Миколою Романовим і викладацькими тьюторами груп – Романом Мартинюком і Сергієм Кардашем.
24.11.2022

Андреас Екман Дузе: «Замість роз’єднати й знищити Україну, росія сьогодні об’єднала й зміцнила українську націю»
22 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із шведським дипломатом і державним службовцем Андреасом Екманом Дузе. Пан Андреас виступив для студентів із лекцією на тему «Швеція, ЄС та Україна в умовах російської неспровокованої війни в Україні та західні демократичні цінності».
23.11.2022

Викладачі Острозької академії навчаються політичної грамотності у Школі освітніх інновацій
21 листопада в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося перше заняття викладачів за програмою навчального модуля «Політична грамотність». Спікерка онлайн-зустрічі: Наталія Малиновська, кандидатка політичних наук, старша викладачка кафедри національної безпеки та політології. Модерувала захід Зоя Столяр, кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри української мови і літератури.
22.11.2022

Конкурс на отримання стипендії Erasmus+ для навчання в Академії ім. Якуба з Парадижу у Гожуві Вєлькопольському
Академія ім. Якуба з Парадижу у Гожуві Вєлькопольському та Національний університет «Острозька академія» оголошують конкурс на отримання стипендії Erasmus+ в рамках Key Action 171 для здійснення навчальної мобільності з країнами-партнерами у другому семестрі 2022-2023 н.р. (лютий 2022-липень 2023).
22.11.2022

Осіння бізнес-школа в Острозькій академії
18-19 листопада професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету «Острозька академія» організував і провів Осінню бізнес-школу для учнів 10-11 класів. Місія бізнес-школи – «Фінанси та облік вивчайте – успішними в бізнесі ставайте!».
21.11.2022

21 листопада – День Гідності та Свободи!
Шановні викладачі і співробітники, дорогі студенти! 21 листопада, ми відзначаємо День Гідності та Свободи. Сьогодні вшановуємо громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції й Революції Гідності, які мають надзвичайне значення для реалізації європейського шляху розвитку України.
21.11.2022

20 листопада – Всесвітній день дитини
Історія відзначення цієї дати починається з 20 листопада 1959 року, коли «Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про їх права. З 1990 року у цей день відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини».
20.11.2022

День відкритих дверей: як це було?
18 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбувся традиційний загальноакадемічний День відкритих дверей. На захід зареєструвалося 129 осіб із 12 областей України: Рівненської, Волинської, Хмельницької, Київської, Львівської, Житомирської, Одеської, Миколаївської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Вінницької. Цьогоріч до університету завітало понад 100 абітурієнтів з 7 областей України: Рівненської, Волинської, Хмельницької, Житомирської, Київської, Тернопільської й Харківської.
18.11.2022

В Острозькій академії провели акцію до Міжнародного дня відмови від паління
17 листопада кафедра громадського здоров’я та фізичного виховання Національного університету «Острозька академія» організувала й провела акцію до Міжнародного дня відмови від паління. Девіз акції – «Ми проти куріння – ми здорове покоління».
17.11.2022

В Острозькій академії відбулися заходи до Міжнародного дня студента
У Національному університеті «Острозька академія» впродовж багатьох років проводять різноманітні заходи, присвячені Міжнародному дню студента.
17.11.2022

Дорогі спудеї! Вітаємо вас із Міжнародним днем ​​студента-2022!
Дорогі спудеї Національного університету «Острозька академія», щиро вітаємо Вас із Міжнародним днем студента, який відзначають 17 листопада у всьому світі.
17.11.2022

В Острозькій академії розпочалася реалізація проєкту «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки»
У Національному університеті «Острозька академія» розпочалася реалізація проєкту програми Erasmus+ напрямку JeanMonnet – «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security». Проєкт спрямований на просування європейських принципів побудови міцного й безпечного порядку шляхом використання нових форм і методів комунікації та створення чіткого бачення європейської системи безпеки для цільових аудиторій.
16.11.2022

16 листопада – Міжнародний день терпимості (толерантності)
Щорічно 16 листопада у світі відзначають Міжнародний день терпимості (толерантності). 16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів толерантності. Усі люди є різними, але рівними в правах.
16.11.2022

В Острозькій академії триває навчання для представників ветеранського середовища
15 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулося заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Лекцію на тему «Я не здамся без бою» провела арт-терапевтка Тетяна Мялковська. Модерував захід Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.
15.11.2022

Вічна пам’ять Олексію Андрійовичу Ізмєнтінову
Колектив Національного університету «Острозька академія» глибоко сумує з приводу смерті викладача факультету романо-германських мов Олексія Ізмєнтінова.
15.11.2022

Доктор honoris causa Острозької академії Мирон Куропась святкує 90-річчя
15 листопада виповнюється 90 років із дня народження американського наукового, громадського й політичного діяча українського походження, історика, дослідника історії українців у США, віцепрезидента Українського народного союзу Мирона Куропася.
15.11.2022

В Острозькій академії говорили про роль студентів у забезпеченні якості освіти
14 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулася лекція на тему «Роль студентів у забезпеченні якості освіти». Спікерка – Марія Матвійчук, голова Комісії з питань якості освіти, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти.
14.11.2022

Жителі Старого Салтова отримали гуманітарну допомогу від Острозької академії та острожан
У межах проєкту «Разом» Культурного десанту Національний університет «Острозька академія» та Острозька міська рада передали гуманітарну допомогу жителям селища Старий Салтів на Харківщині. Зокрема, це теплі речі, продукти харчування, книги, мобільні телефони тощо.
14.11.2022

Доцент Острозької академії Сергій Іщук став стипендіатом Кабміну
Комітет з державних премій України в галузі науки і техніки оприлюднив список молодих вчених, яким призначили й продовжили виплату стипендій Кабінету Міністрів України. Серед стипендіатів – директор Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського, доктор юридичних наук, доцент Сергій Іщук.
14.11.2022

Панахида за загиблим героєм, випускником Віталієм Дударчуком
11 листопада у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького відбулася панахида за загиблим героєм, випускником спеціальності 081 Право Національного університету «Острозька академія», командиром гірсько-штурмового взводу, лейтенантом, захисником України Віталієм Дударчуком.
11.11.2022

Ігор Осташ: «Я з першого погляду закохався в Острозьку академію»
До Національного університету “Острозька академія” 10 листопада завітав Надзвичайний і Повноважний Посол України в Лівані Ігор Осташ (2016-2022 рр.) у супроводі журналістки Андріани Білої та режисера Станіслава Литвинова.
10.11.2022

10 листопада – Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку
10 листопада відзначається Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку. Це міжнародне свято, яке було засноване у 2001 році резолюцією Генеральної конференції ЮНЕСКО. Цим святом світове наукове співтовариство прагне популяризувати науку й заохочувати до її розвитку заради користі усього людства. Також святкування дня науки спрямоване на підвищення поінформованості громадськості про роль науки, заохочення національної й міжнародної солідарності заради спільного використання наукових досягнень, привернення уваги до викликів, з якими зустрічаються науковці сьогодні. Кожного року проголошують гасло Всесвітнього дня науки. Цього року воно звучить так – Basic Sciences for Sustainable Development. Цим гаслом актуалізується проблема необхідності докласти зусиль усіх науковців світу, щоб забезпечити сталий розвиток людства. 
10.11.2022

Запрошуємо на День відкритих дверей в очному форматі!
До уваги абітурієнтів на бакалаврат та магістратуру! Уже 18 листопада 2022 року ми чекаємо вас на Дні відкритих дверей в Національному університеті «Острозька академія»
10.11.2022

Святковий молебень пам’яті Преподобного Нестора Літописця
9 листопада у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького відбувся молебень пам’яті Преподобного Нестора Літописця до Дня української писемності і мови.
10.11.2022

В Острозькій академії презентували стипендіальну програму “Zavtra.UA”
9 листопада в Острозькій академії відбулася презентація стипендіальної програми “Zavtra.UA”. Переможці 2022 року Тетяна Шокур та Михайло Іващук розповіли студентам про умови участі у стипендіальній програмі Фонду Віктора Пінчука та про особливості відбору минулого року.
09.11.2022

В Острозькій академії відбулася лекція «Продукт маркетинг»
9 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулася лекція на тему «Продукт маркетинг». Спікери – Богдан Яцюра, випускник Острозької академії, керівник з розвитку продукту robota.ua й Марина Осадча, старший фахівець з інтернет-реклами robota.ua. Модерувала захід Людмила Козак, докторка економічних наук, доцентка, завідувачка кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу НаУОА.
09.11.2022

В Острозькій академії говорили про секрети грамотного мовлення
9 листопада, у День української писемности та мови, студентки-філологині третього курсу під керівництвом старшої викладачки катедри української мови і літератури Зої Столяр презентували Навчальну новацію «Із секретів грамотного мовлення».
09.11.2022

В Острозькій академії відбулася презентація книги «Від Русі до України. Факти і сенсації»
9 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книги «Від Русі до України. Факти і сенсації». Авторами видання є голова рокитнівської територіальної громади Григорій Таргонський, а також керуючий справами виконавчого комітету рокитнівської селищної ради Анатолій Герасимчук.
09.11.2022

В Острозькій академії написали Радіодиктант національної єдності
9 листопада студенти, викладачі, представники адміністрації й ректор Національного університету «Острозька академія» приєдналися до написання Радіодиктанту національної єдності-2022.
09.11.2022

Привітання з Днем української писемності та мови від завідувача кафедри української мови і літератури Віталія Максимчука
Сьогодні в День української писемности та мови ми вшановуємо нашу наймогутнішу зброю – українську мову. За останні декілька місяців українська нація вкотре усвідомила, що головна функція мови не комунікативна, а націєтворча. На жаль, хтось це зрозумів тільки після вибухів ракет і втрачених життів. І там, де не звучала українська мова, зараз з’явилися московські танки. З’явилися нелюди, які нищать українську історію, мову, культуру, літературу, тобто стирають українську пам’ять, українську ідентичність.
09.11.2022

До Острозької академії завітала заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк
8 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів, викладачів і співробітників вишу з Оленою Кондратюк – заступницею Голови Верховної Ради, співголовою Парламентської Асамблеї України і Республіки Польща, заступницею Голови Виконавчого комітету Національної парламентської групи в Міжпарламентському Союзі, народною депутаткою України чотирьох скликань від партії «Батьківщина».
08.11.2022

Острозька академія втратила ще одного свого випускника
Під час виконання бойового завдання загинув Віталій Дударчук - випускник спеціальності 081 Право Національного університету «Острозька академія», командир гірсько-штурмового взводу, лейтенант, захисник України. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Віталія Дударчука. Сили і витримки родині. Царство Небесне! Вічна слава герою!
08.11.2022

Про культуру мовлення як складник педагогічної майстерності розповіла Зоя Столяр
7 листопада в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося друге заняття викладачів за програмою навчального модуля «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця». Спікерка онлайн-зустрічі: Зоя Столяр, кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри української мови і літератури. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.
07.11.2022

Стипендія BOOSTY LABS – можливість для студентів Острозької академії
Команда BOOSTY LABS за підтримки BITONFEED оголошує про початок конкурсу для студентів закладів вищої освіти України. Мета – підтримати українських студентів, які мають бажання навчатись і всебічно розвиватися. Переможець отримає грант у розмірі 20.000 гривень.
07.11.2022

Запрошуємо долучитися до IV Всеукраїнського конкурсу серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра»
Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара за співпраці з Науковим товариством студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки НаУОА оголошують про проведення IV Всеукраїнського конкурсу серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра».
07.11.2022

Про російський мілітаризм у контексті політичної культури розповів випускник Острозької академії Іван Валюшко
4 листопада для студентів спеціальності 052 Політологія в рамках навчального курсу «Політична культура» відбулась публічна лекція на тему «Російський мілітаризм: продукт політичного режиму чи риса «глибинного народу»?». Запрошеним спікером став випускник спеціальності 052 Політологія, провідний експерт Національного інституту стратегічних досліджень, автор багатьох публікацій із російської проблематики Іван Валюшко.
04.11.2022

В Острозькій академії презентували аудіотур університетом
Музей Національного університету «Острозька академія» презентував аудіотур закладом. Як розповідає Ольга Шляхова, співробітниця й екскурсовод-лектор Музею історії НаУОА, аудіотур ОА – це коротка 30-хвилинна й водночас цілісна екскурсія про історію Острозької академії як навчального закладу, про історію будівель, де зараз знаходиться університет. Призначений аудіотур як для студентів, викладачів, так і пересічних людей, які приїхали до університету й хочуть дізнатися про його історію.
04.11.2022

Наукові видання Острозької академії презентували в Рівному
З листопада в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася презентація наукових видань Острозької академії, а також науково-популярна лекція, присвячена Острогіані. Захід для представників бібліотеки та громадськості міста провели проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук та керівник арт-кластеру НаУОА Микола Бендюк.
03.11.2022

Про етику й естетику в мовленнєвій діяльності фахівця розповіла Зоя Столяр
31 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося перше заняття викладачів за програмою навчального модуля «Етика й естетика в мовленнєвій діяльності фахівця». Спікерка онлайн-зустрічі: Зоя Столяр, кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри української мови і літератури. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.
03.11.2022

Братство спудеїв передало естафету Марафону вдячності Студентському уряду ЛНУ ім. І. Франка
Нещодавно в Національному університеті «Острозька академія» провели Марафон вдячності, організований задля обʼєднання академічної спільноти НаУОА і ще більшої популяризації волонтерської діяльності серед студентів. У рамках марафону відбулися різні студентські заходи: ярмарки, співанки, лотереї, аукціони, кінопокази, квест тощо.
02.11.2022

Острозька академія стала учасником Erasmus International Week @ West University of Timișoara
Упродовж 24-28 жовтня 2022 року кандидатка юридичних наук, доцентка, директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Ольга Балацька, а також Тетяна Лотиш, викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін, юрисконсульт НаУОА стали учасницями Міжнародного Еразмус Тижня Erasmus International Week @ West University of Timișoara.
02.11.2022

В Острозькій академії розпочинається фотоконкурс «Миті в ОА»
У Національному університеті «Острозька академія» розпочинається другий академічний фотоконкурс «Миті в ОА».
01.11.2022

Запрошуємо до участі в Міжнародній науково-практичній викладацько-студентській інтернет-конференції «Гібридна й інформаційна війна у теоретичному та прикладному аспектах»
Кафедра англійської філології факультету романо-германських мов НаУОА, кафедра Права і Інституцій Європейського Союзу факультету Політичних Наук та Міжнародних Відносин Варшавського Університету запрошують до участі в роботі Міжнародної науково-практичної викладацько-студентської інтернет-конференції «Гібридна й інформаційна війна у теоретичному та прикладному аспектах». Конференція відбудеться 24 листопада 2022 року.
01.11.2022