Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Науково-практична конференція із громадського здоров’я в Острозькій академіїVideo
У Національному університеті «Острозька академія» 29 листопада відбулася Міжнародна науково-практична конференція з питань розбудови системи охорони громадського здоров’я «Громадське здоров’я: проблеми та перспективи розвитку».
30.11.2018

Студент факультету міжнародних відносин Олександр Мартинюк взяв участь в роботі Міжнародної студентської школи
29 листопада 2018 року на розширеному засіданні колегії Наукового товариства студентів та аспірантів ім. О. Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» відбулася презентація міжнародної студентської школи «ЗГАДУЮЧИ КОНФЛІКТИ, ДУМАЮЧИ ПРО МИНУЛЕ: ПИШЕМО ІСТОРІЮ РАЗОМ».
30.11.2018

В Острозькі академії обговорювали проект Міжмор'я та ідею Балто-Чорноморського союзу
У Національному університеті «Острозька академія» 26 листопада відбувся семінар, під час якого обговорювали проект Міжмор'я та ідею Балто-Чорноморського союзу.
27.11.2018

Представники міжнародного трейд-клубу в Острозькій академії
Національний університет «Острозька академія» 23 листопада відвідала делегація членів Міжнародного Трейд-клубу
23.11.2018

В Острозьку академію завітав Сергій Гридін
Національний університет «Острозька академія» 22 листопада відвідав Рівненський письменник Сергій Гридін. Він є відомим автором низки книг для дітей та підлітків. Під час зустрічі письменник презентував студентам свої творчі доробки та розповів про творчий шлях.
23.11.2018

В Острозькій академії розповіли про можливості працевлаштування
У Національному університеті «Острозька академія» 22 листопада відбулася презентація платформи для пошуку роботи «Громадський простір» та консультаційний пункт спільно із фахівцем Центру зайнятості – начальником відділу активної підтримки безробітних Людмилою Вус-Столярчук.
23.11.2018

В Острозькій академії відкрилася інтерактивна виставка до Дня пам’яті жертв Голодоморів
Із ініціативи проректора з навчально-виховної роботи Національного університету «Острозька академія» Руслани Каламаж, колективу Музею історії Острозької академії та Інституту дослідження української діаспори 21 листопада в університеті відкрилася виставка, присвячена трагічним подіям Голодоморів в Україні. Виставка має інтерактивний характер і умовно розділена на декілька блоків.
22.11.2018

В Острозькій академії відзначили День Гідності та Свободи
21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. П’ять років тому у Києві розпочався Майдан, що завдав нашому народові багато жертв. Українці, відстоюючи Європейську позицію, пожертвували свої здоров’ям і життям.
21.11.2018

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи.
Наша громадянська зрілість, єдність, патріотизм та віра в нашу перемогу є запорукою захисту демократичних цінностей, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
21.11.2018

Щиро вітаємо вас із Міжнародним днем студента!
Студентські роки — це один із найкращих періодів у житті, можливість формування особистісних та професійних цінностей, це перші спроби прийняття самостійних рішень, це час молодості, романтики і кохання.
16.11.2018

«Візитівка-2018» в Острозькій академії
Гумористичний конкурс «Візитівка-2018» відбувся у Культурно-мистецькому центрі Національного університету “Острозька академія” 15 листопада. Це щорічний конкурс до Міжнародного дня студента, в якому першокурсникам випадає нагода проявити себе та здобути звання найкращого факультету Острозької академії.
16.11.2018

Віталій Лебедюк та Дмитро Шевчук видали навчальний посібник для студентів-політологів
Завдяки гранту V4EaP Visegrad University Studies Grant № 61610036 від Міжнародного Вишеградського фонду, який співфінансується урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини кафедра політології та національної безпеки НаУОА вже другий рік реалізовує проект під назвою «Компаративні студії демократії: політика транзиту в країнах В4 та Україні». Основна мета проекту дати широку перспективу процесів демократичного транзиту в Центральній та Східній Європі.
16.11.2018

Вадим Черниш взяв участь в міжнародному проекті «Острог Forum 2018»
У Національному університеті «Острозька академія» 15 листопада відбулося чергове засідання міжнародної платформи «Острог Forum 2018» під час якого піднімали питання щодо тимчасово окупованих територій України, викликів російської агресії та перспектив деокупації
15.11.2018

В Острозькій академії презентували журнал «Зараз»
У Національному університеті «Острозька академія» 14 листопада керівник ГО «Центр Візуальної Освіти» Ірина Єрошко та випускниця Острозької академії, учасниця проекту Леся Саєнко презентували міжнародний журнал «Зараз», створений українсько-німецькою командою. Це перший випуск молодіжного журналу, матеріали якого об’єднані темою «Наше майбутнє».
15.11.2018

Українською говори!
У Національному університеті «Острозька академія» з 1 по 9 листопада відбулася низка подій, приурочених Дню української писемності та мови.
10.11.2018

Презентація нової книги Артема Чапая
Презентація нової книги Артема Чапая У Національному університеті «Острозька академія» 9 листопада відбулася презентація книги Артема Чапая «The Ukraine». Книгу номіновано на конкурс Книга року Bi-Bi-Ci (варто зазначити, що три попередні книги цього автора вже входили до ТОП-5 у цій номінації).
10.11.2018

Філологи обговорили «волинський текст»
9 листопада, у День української писемності та мови, на базі кафедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» відбулася друга Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Історіософія простору: тисячоліття волинського тексту». Співорганізаторами наукового заходу стали Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Рівненський державний гуманітарний університет, а також Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.
10.11.2018

Мустафа Джемілєв став Почесним доктором Острозької академії
До Національного університету «Острозька академія» сьогодні завітав лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. У присутності ректора Ігоря Пасічника, студентства та професорсько-викладацького складу його прийняли до лав Почесних докторів Острозької академії. Це перший в Україні університет, який присвоїв Мустафі Джемільову таке звання
09.11.2018

Валентин Терлецький представив в Острозькій академії свій новий роман
Презентація видання Валентина Терлецького “Книга Сили. Воля” відбулася у Національному університеті Острозька академія 8 листопада.
09.11.2018

Концерт гурту «Шосте Чуття»
У культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» 8 листопада відбувся концерт гурту «Шосте Чуття». Лідер гурту Михайло Бучковський разом із Тарасом Николиним, Владиславом Ярошем, Прокудіним Іваном та Юрієм Росовським викликали шквал емоцій серед слухачів. Послухати виконання творів прийшли студенти, викладачі та острожани.
09.11.2018

В Острозькій академії відбувся круглий стіл, присвячений питанням нотаріату
Інститут права ім. І. Малиновського НаУОА та Нотаріальна палата України спільно провели захід з обговорення питань забезпечення населення окремим нотаріальними діями. Круглий стіл відбувся 8 листопада в Національному університеті «Острозька академія».
09.11.2018

Ми гортаємо словами нашу землю...
У Національному університеті «Острозька академія» 8 листопада відбулася презентація літературно-наукового альманаху «Геопоетичні студії», автором якого є доктор філологічних наук, професор кафедри української мови і літератури Світлана Кочерга та випускниця Острозької академії, викладач-стажист Христина Семерин.
09.11.2018

Результати літературного конкурсу «ВИТОКИ» 2018 р.
Оголошення підсумків конкурсу «Витоки» відбудеться 09 листопада 2018 року о 14. 00 у Відділі стародруків Національного університету «Острозька академія» (вул. Семінарська, 2, м. Острог, Рівненська обл.).
08.11.2018

В Острозькій академії читав лекцію Віктор Галасюк
До Національного університету «Острозька академія» 2 листопада завітав український економіст і політик, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, Президент Української асоціації Римського клубу, член-кореспондент Всесвітньої академії мистецтва і науки, почесний президент Асоціації «Інноваційний розвиток України» Віктор Галасюк. Пан Віктор прочитав для студентів лекцію «Зміни «професію» України!».
03.11.2018

Острозька академія зустріла абітурієнтів
У Національному університеті «Острозька академія» першого листопада відбулася зустріч з абітурієнтами – День відкритих дверей. Близько сотні школярів з Хмельниччини, Волині, Львівщини, Івано-Франківщини, Житомирщини, Тернопільщини, Рівненщини, Одещини та Дніпропетровщини завітали, щоб ознайомитися з навчальним закладом.
01.11.2018

Пізнати Люблін: комунікація, співпраця, медіаVideo
Делегація студентів і викладачів факультету міжнародних відносин та кафедри журналістики Національного університету “Острозька академія” нещодавно взяла участь в обмінному проекті, спрямованому на розвиток журналістських компетентностей, що відбувався у Любліні, Республіка Польща.
01.11.2018