Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос відвідав Острозьку академію
Національний університет «Острозька академія» 30 листопада відвідав генерал-майор, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос. Його супроводжували голова правління ГО «Всеукраїнське об‘єднання «Патріот», співголова Ради волонтерів Міністерства оборони України Ганна Майборода, керівник адвокатської компанії, співавтор Закону «Про Сили спеціальних операцій ЗСУ» та Проекту Закону «Про територіальну оборону України» Станіслав Бондаренко і голова правління «Рух сприяння територіальній обороні України» Андрій Гордієнко.
30.11.2020

Студенти спеціальності "Історія та археологія" змоделювали засідання Ради Безпеки ООН
30 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулася модель одного із засідань Ради Безпеки ООН у онлайн-режимі. Його провели студенти 4 курсу факультету міжнародних відносин спеціальності «Історія та археологія» як підсумкове семінарське заняття з курсу «Історія міжнародних відносин» за ініціативи викладача дисципліни, доктора історичних наук, професора Володимира Трофимовича.
30.11.2020

В Острозькій академії обговорювали філософію Георга Гегеля
У Національному університеті «Острозька академія» 26 листопада кафедра культурології та філософії організувала круглий стіл з нагоди Всесвітнього дня філософії. Із доповідями виступили студенти, аспіранти та викладачі кафедри. Темою обрали філософське вчення Георга Вільгельма Фрідріха Гегеля та його місце в сучасності.
29.11.2020

Ми пам`ятаємо! 28 листопада - День пам`яті жертв голодоморів в УкраїніVideo
День пам’яті жертв голодоморів щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада. У ХХ столітті українці пережили три масових голоди: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років геноцид українського народу, який здійснювався радянською владою. Цієї суботи, 28 листопада, на всій території України буде приспущено державні прапори. О 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання.
28.11.2020

В Острозькій академії політологи обговорили підсумки місцевих виборів
26 листопада в НаУОА відбувся віртуальний круглий стіл про підсумки місцевих виборів в Україні. Захід був ініційований Центром політичних досліджень НаУОА та Школою політичної аналітики «ПОЛІС». В обговорені взяли участь представники зарубіжних дослідницьких центрів – Валентина Романова, членкиня Японської асоціації досліджень Центрально-Східної Європи та Росії та Олена Подолян з Центру Балтійських та Східноєвропейських досліджень Університету Сьодерторн (Швеція). Модерував захід Юрій Мацієвський, професор кафедри політології та національної безпеки НаУОА, керівник Центру політичних досліджень НаУОА.
26.11.2020

«Віра, релігія»: в Острозькій академії відбувся шостий Національний круглий стіл
У Національному університеті “Острозька академія” 26 листопада за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики відбувся шостий Національний круглий стіл. Цього разу учасники обговорювали тему «Віра, релігія».
26.11.2020

В Острозькій академій прочитали лекції про екологічну та соціальну стабільність
Цьогорічні карантинні обмеження не стали на заваді Полу Бродовею, канадському волонтеру кафедри міжнародної мовної комунікації, продовжити свою щорічну традицію і представити курс презентацій студентам Національного університету «Острозька академія». Завдяки онлайн технологіям, зокрема платформі google meet, вдалося подолати кордони та збудувати міст між Канадою та Україною для того, щоб студенти впродовж листопада й грудня отримали нагоду прослухати серію доповідей англійською мовою, поспілкуватися з носієм мови та поглибити свої знання. Тим паче, тема Developing Comprehensive Mindset for Achieving Sustainability, запропонована паном Бродовеєм, надзвичайно актуальна, адже стосується проблеми взаємозв’язку між формуванням всебічно розвиненої особистості та стійким розвитком суспільства. У своїх доповідях доповідач наголошує на невід’ємному праві кожної особистості проживати своє життя повноцінно і щасливо та необхідності формувати спільне розуміння шляхів для досягнення стійкого розвитку, що ґрунтується на екологічній свідомості, соціальному та економічному добробуті.
25.11.2020

Студенти факультету міжнародних відносин зустрілись з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Болгарія Віталієм Москаленком та радником Посольства Анною Тертичною
24 листопада 2020 р. студенти факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» зустрілись із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Болгарія Віталієм Москаленком та радником Посольства України в Республіці Болгарія Анною Тертичною. Зустріч була присвячена актуальним українсько-болгарським взаєминам та підготовці відзначення у 2021 р. 30-річчя відновлення дипломатичних відносин між Україною і Болгарією.
25.11.2020

У Школі освітніх інновацій говоритимуть про медіаграмотність
У Національному університеті «Острозька академія», в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій», розпочався новий тематичний модуль «Медіаграмотність та інформаційна культура». Перше заняття відбулося 23 листопада на тему: «10 необхідних компетентностей медіаграмотності». Тьюторка курсу – доцентка кафедри документознавства та інформаційної діяльності факультету політико-інформаційного менеджменту Ганна Охріменко. Модераторка заходу – кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова.
25.11.2020

Острозька академія співпрацюватиме з Територіальним управлінням Служби судової охорони у Рівненській області
Ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник та начальник територіального управління полковник Віктор Мороз учора підписали Меморандум, мета якого сприяти обміну досвідом між викладачами і студентами університету та співробітниками територіального управління.
25.11.2020

Студенти факультету міжнародних відносин взяли участь у "Українській школі культурної дипломатії" «Україна-Туреччина: вікно можливостей»
30-31 жовтня студенти факультету міжнародних відносин за сприяння деканеси факультету Алли Атаманенко та доцентки кафедри міжнародних відносин Наталії Конопки мали змогу відвідати освітню онлайн-програму Української школи культурної дипломатії «Україна-Туреччина: вікно можливостей», організаторами якої є Станіслав Литвинов та Андріана Біла. 
23.11.2020

Студенти факультету міжнародних відносин взяли участь у "Українській школі культурної дипломатії" «Ліван: українська дипломатія в “країні молока і меду”»
20-21 листопада студенти факультету міжнародних відносин долучились до чергової програми від школи культурної дипломатії – «Ліван: Українська дипломатія в “країні молока і меду”».
21.11.2020

21 листопада – День Гідності та Свободи
Сьогодні ми відзначаємо День Гідності та Свободи. 
21.11.2020

Дискусійна платформа № 2 «Попит і пропозиція на висококваліфікованих бухгалтерів, економістів, податківців та аудиторів на ринку праці України в контексті глобалізації»
20 листопада 2020 року на базі наукового гуртка кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА «Обліково-аналітичне забезпечення діяльності суб’єктів господарювання в умовах глобалізації» відбулася дискусійна платформа № 2 «Попит і пропозиція на висококваліфікованих бухгалтерів, економістів, податківців та аудиторів на ринку праці України в контексті глобалізації» у застосунку Google meet. До онлайн зустрічі долучилися 32 студенти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», випускники і викладачі економічного факультету. Організувала й модерувала зустріч керівниця наукового гуртка, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічник ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук.
20.11.2020

Нова українська школа: Досвід. Проблеми. Перспективи
У Національному університеті «Острозька академія» відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Нова українська школа: Досвід. Проблеми. Перспективи» з ініціативи науково-дослідницької лабораторії християнської етики, психології і педагогіки. 
19.11.2020

Як в Острозькій академії святкували День студента
Незважаючи на карантинні обмеження, студенти Національного університету «Острозька академія» зуміли весело й креативно відзначити Міжнародний день студента в режимі онлайн. 
17.11.2020

Привітання з Міжнародним днем студента!
Дорогі спудеї Національного університету «Острозька академія», щиро вітаємо Вас із Міжнародним днем студента!
17.11.2020

Продовжуючи традиції князів Острозьких...
У межах Року промоції культурної спадщини Рівненщини відбувся історико-культурний форум OST-FEST 2020.
12.11.2020

В Острозькій академії презентували «Літопис» Самійла Величка
У Національному університеті «Острозька академія» 12 листопада відбулася презентація «Літопису» Самійла Величка. Участь в зустрічі взяли ректор Національного університету «Острозька академія», доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник, доктор філософських наук, професор Петро Кралюк та Рівненська меценатка Валентина Осмолович. Основними спікерами стали кандидат історичних наук, завідувач кафедри ім. М. Ковальського, доцент Микола Близняк та професорка кафедри історії народів країн СНД СпбДУ Тетяна Таїрова. Модерував подію проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук.
12.11.2020

Як відзначили День писемности та мови в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» до Дня української писемності та мови відкрили виставку «Історія української мови та Острозька академія». Також у цей день, 9 листопада, вшановують пам’ять преподобного Нестора Літописця – послідовника творців слов’янської писемности Кирила та Мефодія.
09.11.2020

Студенти Острозької академії переможці всеукраїнського змагання з медіаграмотності
6-8 листопада відбулося онлайн-змагання серед молоді віком 13-25 років. Подія відбулася у форматі хакатону: за 48 годин команди з допомогою менторів мали створити власні проєкти у сфері медіаграмотності. Три найкращі отримали цінні призи та фінансування для розвитку власного проєкту.
08.11.2020

Українська писемність та мова в контексті Острозької академії
У Національному університеті «Острозька академія» до Дня української писемності та мови відкрили виставку «Історія української мови та Острозька академія». Також у цей день, 9 листопада, вшановують пам’ять преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов’янської писемности Кирила та Мефодія.
06.11.2020

Як пройшов дистанційний день відкритих дверей у Острозькій академії
У Національному університеті “Острозька академія” 5 листопада відбувся онлайн день відкритих дверей. Для того, щоб долучитися до зустрічі, абітурієнти та всі охочі мали можливість зареєструватися заздалегідь. 
05.11.2020

Як досягти успіху завдяки резилієнсу
У Національному університеті «Острозька академія» 5 листопада, в рамках Днів кар’єри ЄС 2020, відбувся міні-тренінг на тему: «Психологічні ресурси резилієнсу у досягненні професійного успіху». Спікеркою зустрічі стала докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки НаУОА, директорка НЦ «Інститут саногенної педагогіки та психології» Галина Гандзілевська. Модерувала зустріч координаторка інформаційного центру ЄС при НаУОА, викладачка НаУОА Оксана Балашова.
05.11.2020

В Острозькій академії розповіли, як досягти успіху
У Національному університеті «Острозька академія» 4 листопада, в рамках Днів кар’єри ЄС 2020, відбувся міні-тренінг «Дорога до успіху: 5*10». Спікерами зустрічі стали засновниця туристичної компанії «Тайстра подорожей» та чайної «Тайстра зілля», директорка туристичної агенції Piligrim.ua в місті Рівному Наталія Горбачова, керівник та тренер у Фонді Сприяння Лідерству «Стандарт», засновник Християнської альтернативної школи «Світло» Сергій Терентьєв, керівниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності виконкому Острозької міської ради, ініціаторка створення «Молодіжної ради Острога», одна з координаторок волонтерського табору «Будуємо Україну Разом» в Острозі, випускниця НаУОА Ольга Стецюк, психотерапевт, тренер, співзасновник психологічної студії «Self», в минулому співвласник інформаційного порталу міста Рівне Віталій Гаврилюк, підприємниця, співзасновниця кафе «Мила, це я» Оксана Кашевська. Модерувала зустріч  координаторка інформаційного центру ЄС при НаУОА, викладачка НаУОА Оксана Балашова.
05.11.2020

Вітаємо переможців літературного конкурсу «Витоки»!
У Національному університеті «Острозька академія» 9 листопада, у День української писемності та мови, відбудеться оголошення підсумків літературного конкурсу «Витоки» (14.00 год, зала засідань вченої ради).
05.11.2020

Дні кар’єри ЄС 2020 в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 4 листопада, в рамках Днів кар’єри ЄС 2020, відбулася панельна дискусія на тему: «Професійний розвиток та європейська інтеграція», яка є частиною проєкту Представництва ЄС «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні». Партнерами події стали громадські організації: «Відкрите суспільство» та «Молодіжна альтернатива», регіональним партнером і співзасновником є Національний університет «Острозька академія». Спікерами зустрічі стали проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж, радниця з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні Вікторія Давидова, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» Денис Черніков, заступниця міського голови Острога, випускниця економічного факультет НаУОА Оксана Ситницька, віце-президент Рівненської торгово-промислової палати Микола Ярощук, фахівець у сфері Government Relations, випускник НаУОА Олег Крикавський, підприємниця з досвідом створення бізнесу в ЄС, фінансова консультантка, організаторка тренінгів Олена Завадська, помічниця ректора НаУОА з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, випускниця НаУОА Юлія Харчук. Модераторкою зустрічі була координаторка інформаційного центру ЄС при НаУОА Оксана Балашова. 
04.11.2020

Економічні спеціальності на ринку праці України в контексті глобалізації
Науковий гурток кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА «Обліково-аналітичне забезпечення діяльності суб’єктів господарювання в умовах глобалізації» третього листопада організував дискусійну платформу “Попит і пропозиція на висококваліфікованих бухгалтерів, економістів, податківців та аудиторів на ринку праці України в контексті глобалізації” у застосунку Google meet. До зустрічі долучилися близько 20 студентів спеціальності 071 “Облік і оподаткування” та випускники економічного факультету. Модерувала зустріч Юлія Харчук, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, керівниця наукового гуртка. 
03.11.2020

Студенти Острозької академії взяли участь в онлайн-семінарі, присвяченому європейським цінностям та культурній дипломатії
З 20 по 23 жовтня 2020 року студенти факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» – члени молодіжної секції Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин – взяли участь у двосторонній онлайн-події під назвою «Європейські цінності та культурна дипломатія: молодіжні зустрічі Україна – Молдова», центром координації якої став один із співорганізаторів та добрий партнер академії, дирекція «Медіацентр» Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв». Серед партнерів-організаторів – Міністерство закордонних справ України, Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин, Представництво Фонду Ганса Зайделя в Україні, Посольство України в Республіці Молдова та Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
01.11.2020