Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

“Я зображую правду” – Андрій Єрмоленко в Острозькій академії
До Національного університету «Острозька академія» 27 вересня завітав український художник, ілюстратор і дизайнер, арт-директор журналу «Український тиждень» Андрій Єрмоленко.
28.09.2018

Богдан Коломійчук презентував в Острозькій академії книгу «Моцарт із Лемберга»
У Національному університеті «Острозька академія» 27 вересня український письменник, автор історико-авантюрних та детективних романів, володар гран-прі конкурсу «Коронація слова 2013» в номінації «Романи» Богдан Коломійчук презентував свою нову книгу «Моцарт із Лемберга».
28.09.2018

Зустріч з патрульною поліцією в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 26 вересня відбулася зустріч студентів факультету політико-інформаційного менеджменту з працівниками патрульної поліції Рівного.
28.09.2018

Що буде після Томосу?
У Національному університеі “Острозька академія”з ініціативи Братства спудеїв сьогодні відбулася панельна дискусія “Томос для України: наслідки для Церкви та суспільства” за участю професора, провідного наукового співробітника відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Сковороди НАН України Олександра Сагана, директора Центру досліджень проблем національної безпеки НаУОА Тараса Жовтенка та доцента кафедри історії НаУОА Андрія Смирнова.
27.09.2018

Студенти Острозької академії вивчають Міжнародний антикорупційний онлайн-курс
Студенти Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського НаУОА вивчають Міжнародний антикорупційний онлайн-курс.
27.09.2018

Вітаємо Миколу Жулинського із присвоєнням звання лауреата премії Президента України “Українська книжка року”
Президент Петро Порошенко присудив премію “Українська книжка року” директору Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка, докторові філологічних наук, професору, дійсному академіку Академії наук України, співголові Наглядової ради НаУОА, академіку Острозького Академічного Братства Миколі Жулинському за роман-хроніку “Моя Друга світова”. Про це йдеться в указі №285 від 19 вересня.
24.09.2018

Ігор Гущук взяв участь у роботі ХVІI Конґресу Світової федерації українських лікарських товариств
Завідувач кафедри громадського здоров’я Національного університету «Острозька академія», кандидат медичних наук, експерт за напрямом громадське здоров’я, профілактична медицина, гігієна та професійна патологія, заступник Голови правління «Української Асоціації громадського здоров’я» Ігор Гущук взяв участь у роботі ХVІI Конґресу світової федерації українських лікарських товариств, який відбувся 20–22 вересня в місті Тернополі на базі Тернопільського державного медичного університету імені І.Я. Горбачевського.
23.09.2018

Спільна молитва за мир в Україні
До Міжнародного дня миру в студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького 21 вересня відбувся молебень за участю студентів, викладачів, співробітників університету та усіх охочих.
22.09.2018

ІХ Конгрес іспаністів України в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 21 вересня відбулося відкриття ІХ Конгресу іспаністів України. Співорганізаторами Конгресу стали Посольство Іспанії в Україні, Асоціація іспаністів України та наш університет.
22.09.2018

Презентація книги Віталія Голубєва «Ефективність: книга для тих, хто працює з інформацією»
У Національному університеті «Острозької академії» 20 вересня головний редактор Видавничого дому «ОГО», секретар Національної спілки журналістів України, викладач кафедри журналістики НаУОА Віталій Голубєв презентував свою четверту книгу «Ефективність: книга для тих, хто працює з інформацією». Книга написана не лише для журналістів, а й редакторів, прес-секретарів, контент-менеджерів, піарників та маркетологів, а також може бути корисною і для педагогів.
21.09.2018

Обмінна програма «Ukrainian Partnership Program» дає можливість студентам Острозької академії навчатися в США
До Національного університету «Острозька академія» 18 вересня з лекцією завітала Тамара Денисенко. Пані Тамара є засновником «Програми українського партнерства (Ukrainian Partnership Program)» між Назарет Коледж, що у США, та Острозькою академією. У рамках програми уже два роки відбуваються наукова співпраця викладачів, а також семестрове навчання студентів Острозької академії у Назарет Коледжі (Рочестер).
19.09.2018

Петро Кралюк отримав премію Івана Корсака за роман “Синопсис”
Українському філософу, письменнику, публіцисту, професору Національного університету “Острозька академія” Петру Кралюку вперше вручили літературну премію Івана Корсака у розмірі 50 тисяч гривень за історичний роман «Синопсис». Церемонія нагородження відбулася днями в Музеї сучасного українського мистецтва у Луцьку.
18.09.2018

Студенти Острозької академії спілкувалися з поліцією Рівного
До Національного університету «Острозька академія» 17 вересня завітали представники Національної поліції Рівного. Студенти факультету політико-інформаційного менеджменту мали можливість послухати лекцію та поспілкуватися ближче з начальником відділу патрульної поліції Сергієм Мерчуком і поліцейськими Олександрою Хохловою та Іванною Бояківською, яка, до речі, є випускницею академії.
18.09.2018

Лекція для студентів «Erasmus+: як потрапити на навчання за кордоном»
Студентка 4 курсу факультету політико-інформаційного менеджменту НаУОА Надія Вийталюк 11 вересня прочитала для студентів лекцію на тему: «Erasmus+: як потрапити на навчання за кордоном».
17.09.2018

Студенти Острозької академії зібрали гроші на підручники для дітей Луганщини
У Національному університеті «Острозька академія» 12 вересня відбувся благодійний ярмарок по збору коштів на підручники для шкіл Луганщини. Організували захід студенти гуманітарного факультету та члени «Асоціації правників України».
17.09.2018

В Острозькій академії читатимуть курс «Професійна відповідальність правника»
Директор Інституту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія», кандидат юридичних наук, доцент Сергій Іщук, кандидат юридичних наук, доцент Олег Герасимчук та координатор і юрист у ГП Української Гельсінської спілки з прав людини у місті Рівному, викладач НаУОА Марія Ципящук 6-7 вересня взяли участь у презентації та тренінгу з курсу «Професійна відповідальність правника». Такий захід було організовано програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».
17.09.2018

Лекція від інспектора Ради бізнес-омбудсмена
Для студентів Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського НаУОА 14 вересня прочитав лекцію Олег Крикавський.
15.09.2018

Як впіймати хвилю журналістських розслідувань
До Національного університету «Острозька академія» 14 вересня завітали журналісти 12 каналу Людмила Яворська та Аліна Бекерук. Під час зустрічі присутні могли не тільки почути про журналістські розслідування, переглянути відеоматеріали, а й дізнатися про те, що відбувається «поза кадром» роботи журналіста-розслідувальника.
15.09.2018

Юрій Мацієвський розповів про можливості міжнародних стажувань для викладачів і студентів
Випускник програми ім. Фулбрайта, професор кафедри політології та національної безпеки Юрій Мацієвський прочитав лекцію про те, як підготувати успішну заявку для міжнародного стажування. Захід відбувся в рамках Школи освітніх інновацій 12 вересня.
13.09.2018

В Острозькій академії обговорили новий проект «Українського правопису»Video
У залі засідань ученої ради Національного університету «Острозька академія» 11 вересня відбулося засідання круглого столу «Український правопис-2018: за і проти». Науковці, аспіранти, журналісти, студенти університету обговорювали проект нової редакції «Українського правопису».
13.09.2018

«Культурний барбакан» - це проект, аналогів якому немає в Україні
«Культурний барбакан» - це проект, аналогів якому немає в Україні, по ревіталізації пам’ятки національного значення Татарської надбрамної вежі! Проект реалізовується за підтримки Міністерства культури України, Рівненської обласної державної адміністрації та Острозької міської ради.
12.09.2018

Студенти Острозької академії візьмуть участь у міжнародній програмі «Enactus»
У Національному університеті «Острозька академія» 10 вересня презентували міжнародну програму «Enactus».
12.09.2018

«Давайте побудуємо міст!»
Студенти факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» спільно зі студентами Клайпедського державного університету прикладних наук, що у Литві, візьмуть участь у проекті «Давайте побудуємо міст!».
10.09.2018

Острозька академія співпрацює з ТОВ “Антиплагіат”
Національний університет “Острозька академія” уклав договір про співпрацю з ТОВ “Антиплагіат” для використання системи “Unicheck” при перевірці робіт на плагіат. Зробити посилання https://unicheck.com/
10.09.2018

Марафон грамотності в Острозькій академії
До Міжнародного дня грамотності в Національному університеті «Острозька академія» 7 вересня студенти змагалися в інтелектуальному марафоні.
07.09.2018

В Острозькій академії переглядали фільм «Червоний»
У культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» 6 вересня о 19.00 год. відбувся показ фільму «Червоний». Це український історичний фільм, однойменна екранізація роману сучасного українського письменника-белериста Андрія Кокотюхи. На екранах кінотеатрів фільм з’явився минулого року 24 серпня.
07.09.2018

Рухливий початок навчального року в Острозькій академіїVideo
До дня фізичної культури та спорту в Національному університеті «Острозька академія» вже удев’яте відбулася загальноуніверситетська акція популяризації здорового способу життя. Сьогодні ранок у студентів розпочався зі спортивної зарядки на університетському стадіоні о 7.30.
06.09.2018

Студенти НаУОА навчатимуться в Українській Академії Лідерства
Студенти Національного університету «Острозька академія» навчатимуться в Українській Академії Лідерства. Іванна Мальчевська – студентка 3 курсу факультету політико-інформаційного менеджменту, Дарина Ничкало – студентка 4 курсу гуманітарного факультету та Олександра Гевко – студентка 2 курсу факультету романо-германських мов пройшли три етапи відбору та навчатимуться 10 місяців у різних містах, де розміщені осередки Академії.
06.09.2018

Микола Жулинський подарував Острозькій академії старовинні ікони
У честь Інавгурації-2018 — посвяти першокурсників у спудеї Національного університету “Острозька академія”, Микола Жулинський подарував навчальному закладу три старовинні ікони — “Богородиця”, “Христос Пантократор” та “Святий Миколай”.
05.09.2018

Близько 30 студентів Острозької академії нагородили обласними преміями
Студенти Національного університету «Острозька академія» отримали грошові премії від Рівненської обласної державної адміністрації. Учора спудеїв нагороджували заступник голови облдержадміністрації міста Рівного Світлана Богатирчук-Кривко та перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк за перемоги на Всеукраїнських студентських олімпіадах, конкурсах, участь в міжнародних конференціях та значні успіхи у навчанні.
04.09.2018

Острозька академія підтримує Олега Сенцова
Братство спудеїв Національного університету “Острозька академія” долучилося до глобальної акції на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова, який уже голодує понад 100 днів.
03.09.2018

Інавгурація-2018 в Острозькій академіїVideo
Національний університет «Острозька академія» знову вітає новоспечених студентів. Сьогодні відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у спудеї – Інавгурація-2018.
02.09.2018