Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Науковці Острозької академії — учасники конференції у Варшаві
Галина Гандзілевська, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та педагогіки НаУОА і Анна Гільман, кандидат психологічних наук, викладач кафедри громадського здоров'я НаУОА взяли участь у конференції “Смисл юності і молодості в пошуку не (можливих) стратегій освіти і виховання молоді в умовах постсучасності”, яка відбулася 25 квітня в Університеті Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie (Польща).
30.04.2018

Студентка Острозької академії здобула першість в олімпіаді “Юні знавці Біблії”
Естер Матер'ян, студентка спеціальності “Релігієзнавство” гуманітарного факультету, здобула перше місце в XI Всеукраїнській олімпіаді “Юні знавці Біблії”, яка відбулася 27-28 квітня в Національному університеті “Острозька академія”.
30.04.2018

На Рівненщині започаткували новий проект для молодіVideo
Центр професійної орієнтації та консультування з’явився завдяки програмі «Підвищення конкурентоспроможності випускників університетів на ринку праці України та Білорусі через мережу створення регіональних транскордонних консультаційних центрів професійної орієнтації та консультування». Програма реалізовується в рамках Програми транскордонного співробітництва Білорусь-Україна спільно з Луцьким національним технічним університетом, Гомельським державним університетом ім. Франциска Скорини і Брестським державним університетом ім. Олександра Пушкіна. Зареєструвавшись та пройшовши там тестування, старшокласники та студенти можуть отримати ґрунтовний аналіз власних психологічних рис та перелік найбільш підходящих професій. Фінансування забезпечує Європейський Союз.
28.04.2018

Результати XІ Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії-2018»
Господь вустами мудрого Соломона закликає дорослих: «Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї» (Пр. 22:6), таким чином звертаючи увагу вихователів на надзвичайну важливість початкового етапу розвитку людини і актуальність прищеплення відповідних життєвих цінностей дитини.
28.04.2018

Студенти-психологи здобули низку наукових перемог всеукраїнського масштабу
Магістрантки спеціальності “Психологія” факультету політико-інформаційного менеджменту НаУОА Марина-Катерина Євтушик та Вікторія Поліщук отримали дипломи ІІІ і VI ступеня відповідно у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Психологія» (Теоретична та прикладна психологія), яка цьогоріч відбувалася 17-20 квітня на базі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».
27.04.2018

Сакуротерапія в Острозькій академії
Студентів, викладачів університету та туристів зачаровують та надихають своїм неперевершеним цвітом та ніжно-солодким ароматом сакури.
27.04.2018

Про НАБУ для ОА: до вишу завітав директор Львівського територіального управління
Зустріч із очільником Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України (далі – НАБУ) Тарасом Лопушанським відбулася 18 квітня в Національному університеті «Острозька академія».
27.04.2018

Тиждень факультету РГМ: яскраво, драйвово та натхненно
Після проведення святкування тижня ПІМу настав тиждень факультету романо-германських мов (РГМ), який тривав з 23 до 25 квітня.
26.04.2018

Нові обрії співпраці Острозької академії з Ерзурумським університетом
Міжнародний симпозіум «Релігія у сучасному світі: іслам та християнство» за участю науковців з Ерзурумського університету (Туреччина) відбувся в Національному університеті «Острозька академія» 24-25 квітня.
26.04.2018

Перемога студентки політології на всеукраїнському рівні
Олена Коцур, студентка IV курсу спеціальності “Політологія” факультету політико-інформаційного менеджменту посіла друге призове місце у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності “Політологія”. Захід відбувся 19-20 квітня в Національному університеті «Одеська юридична академія» та зібрав учасників із 27 ВНЗ України.
25.04.2018

Студентка економічного факультету стала призеркою двох всеукраїнських олімпіад
Дарина Єнісеєва, магістрантка спеціальності “Фінанси, банківська справа та страхування” економічного факультету Національного університету “Острозька академія” отримала дипломи ІІІ і IV ступеня у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади «Фінанси і кредит» (спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування) та Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Державні фінанси».
25.04.2018

Міжнародний курс камерної музики в Острозі
Міжнародний курс камерної музики в Острозі
24.04.2018

Лекції від викладача Острозької академії Олексія Костюченка в Університеті Масарика
Олексій Костюченко, кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри журналістики Національного університету «Острозька академія» прочитав лекції англійською мовою студентам кафедри медіадосліджень та журналістики факультету соціальних студій в Університеті Масарика (м. Брно, Чехія).
23.04.2018

Польський консул завітав в Наукову бібліотеку НаУОА на відкриття виставки
У Науковій бібліотеці НаУОА 20 квітня відбулося відкриття виставки «Традиції і сучасність татар — польських мусульман». Виставка організована за сприяння Музею історії НаУОА та Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.
23.04.2018

Студенти Острозької академії перемогли на олімпіаді з міжнародних відносин
18 – 20 квітня у Національному університеті «Острозька академія» пройшов II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Острозька академія вдруге приймала учасників олімпіади. За перемогу змагалися 30 учасників, що навчаються в 11 університетах різних міст України.
20.04.2018

Самсонюк Олена посіла призове місце у олімпіаді з української мови та літератури
У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з української мови та літератури, що тривав із 16 до 18 квітня, студентка 4 курсу спеціальності «Українська мова та література» Олена Самсонюк отримала диплом ІІІ ступеня. В олімпіаді взяли участь 66 учасників із різних класичних та педагогічних вищих навчальних закладів України.
19.04.2018

Неспішне мистецтво в Острозькій академії
Музей історії НаУОА долучився до всесвітньої акції «День неспішного мистецтва». 17 квітня у коридорі головного корпусу було розміщено картину «Херувимський мандрівник» та створено зручні умови для огляду експонату.
18.04.2018

«Погане батьківство переходить з покоління в покоління…» про важливе зі студентами НаУОА
У Національному університеті «Острозька академія» 17 квітня відбулася зустріч з засновником руху «Світу потрібен батько» Cassie Carstens. Мета руху – підняти свідомість у чоловіків, проаналізувати найважливіші питання для сімей, сформувати гідну для прикладу культуру відповідального батьківства.
18.04.2018

"Освітнє питання є пріоритетним" – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Португалія в Україні
У Національному університеті «Острозька академія» 16 квітня відбулася Міжнародна конференція «Відносини України та Лузофономовних країн»
17.04.2018

Стажування в неурядовій громадській організації Iндії
Мрії про подорожі, бажання допомогти і прагнення відчути світ на собі і себе в ньому привели мене до Індії – загадкової і надзвичайно барвистої країни у будь-якому сенсі, прояві і найсміливішій фантазії. Ця країна унікальна і неповторна.
17.04.2018

Центр Ісламознавчих досліджень представлений на конференції в Торуні
Директор Центру ісламознавчих досліджень, к. і. н., доц. Якубович Михайло Михайлович взяв участь у міжнародній науковій конференції «Культурна спадщина татар Великого Князівська Литовського: 50-річчя кітабістики», що відбувалася 11-12 квітня в Університеті Миколая Коперніка в Торуні (Польща).
13.04.2018

Острозька академія — у п'ятірці серед університетів України міжнародного рейтингу RUR
Міжнародний рейтинг RUR (Round University Ranking) оцінює ефективність 761 провідного вищого навчального закладу світу за 20 показниками, які згруповані у чотири ключові сфери діяльності університету: навчання, дослідження, міжнародне співробітництво, фінансова стабільність.
11.04.2018

Результати проведення Всеукраїнського конкурсу "Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра"
Інститутом досліджень української діаспори, факультетом міжнародних відносин спільно з Науковим товариством студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» було проведено Всеукраїнський конкурс «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра» серед учнівської та студентської молоді.
10.04.2018

Сердечно вітаємо Вас та Ваші Родини зі Святом Світлого Христового Воскресіння!
Вельмишановні друзі та колеги! Сердечно вітаємо Вас та Ваші Родини зі Святом Світлого Христового Воскресіння!!! У цей день ми дякуємо Господу Богу за те, що у дні випробувань ми всі відчуваємо Його захист та підтримку.
08.04.2018

Примітивізм. Складність у баченні й прочитанні простого
У мистецькій галереї НаУОА четвертого квітня відбулася освітня лекція від декана гуманітарного факультету, кандидата філософських наук, старшого викладача Максима Карповця та директора Музею історії Острозької академії Анастасії Хеленюк.
05.04.2018

Острозьку академію відвідав Брюс Янг
До Національного університету «Острозька академія» четвертого квітня завітав відомий клінічний соціальний працівник та психолог зі США Брюс Янг.
05.04.2018

Що чекає журналіста на війні?
У Національному університеті «Острозька академія» третього квітня відбулася зустріч із прес-офіцером Міноборони в Рівненській області, підполковником речника штабу АТО (2017) Віктором Шубецом.
04.04.2018