Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Запрошуємо на навчання на оновлену магістерську програму «Національна безпека»
У 2019 році Національний університет «Острозька академія» став одним із переможців проєкту Еразмус+ «WARN – Академічна протидія гібридним загрозам (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)», у складі консорціуму університетів-переможців з України, Фінляндії, Франції, Португалії та Естонії. Реалізація проєкту розпочалася 15 листопада 2019 року і триватиме до 14 листопада 2023 року.
29.07.2022

В Острозькій академії відбувся вебінар «Вступ-2022 за спеціальними умовами»
28 липня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся онлайн-вебінар «Вступ-2022 за спеціальними умовами». Спікерка – Тетяна Лотиш, викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін, юрисконсульт НаУОА.
28.07.2022

Україна відзначає День української державності
Сьогодні, 28 липня 2022 року, Україна відзначає нове державне свято — День української державності. Свято відзначається згідно указу президента у день хрещення Київської Русі. 
28.07.2022

Студент Острозької академії став призером у всеукраїнському конкурсі есе про відбудову України
Студент Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Національного університету «Острозька академія», донеччанин Леонід Ленко став призером у всеукраїнському конкурсі есе про відбудову України. Робота Леоніда була визнана однією з кращих серед 63 текстів, надісланих учасниками.
27.07.2022

Консультаційний центр для абітурієнтів
До уваги абітурієнтів! З 25 липня 2022 року свою роботу в офлайн та онлайн форматах розпочав Консультаційний центр для абітурієнтів Приймальної комісії Національного університету «Острозька академія». 
25.07.2022

Здобувачів Острозької академії запрошують долучитися до #РодовідСтипендіїVideo
Програма #РодовідСтипендія – це проєкт ГО РОДОВІДсвіт, що полягає в повній оплаті магістерських курсів для особливо обдарованих студентів у найкращих ЗВО України. Благодійниками в Острозькій академії є: Ігор Дідковський, Олег Латушинський та Олександр Стельмах. #РодовідСтипендія також реалізується в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (програма для аспірантів); Таврійському національному університеті імені В.І. Вернадського; Одеському національному політехнічному університеті.
21.07.2022

Міжнародна співпраця Острозької академії й підтримка діаспори
Національний університет «Острозька академія» співпрацює із закордонними освітніми, науковими закладами, ученими, міжнародними освітніми організаціями й фондами, представниками української діаспори. Студенти й викладачі проходять стажування у США, Канаді, Німеччині, Польщі, Італії, Іспанії, Греції, Туреччині, Литві, Швейцарії, Швеції, Франції, Великобританії та інших країнах світу.
18.07.2022

В Острозькій академії відбувся турнір із паркового волейболу
16 липня на базі Національного університету «Острозька академія» відбувся відкритий міжобласний профорієнтаційний турнір із паркового волейболу «Разом до перемоги». Крім Острозької академії, організатором турніру є Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради.
16.07.2022

В Острозькій академії відбувся вебінар «5 хитрюків успішного складання НМТ/МКТ/МТНК»
15 липня в рамках безкоштовного марафону «Зробимо Вступ-2022 до НаУОА успішним разом!» відбувся четвертий онлайн-вебінар «5 хитрюків успішного складання НМТ/МКТ/МТНК». Спікерка – Єлизавета Тимощук, викладачка кафедри психології та педагогіки, провідна фахівчиня інформаційно-рекламного відділу НаУОА, аспірантка за спеціальністю 035 Психологія.
15.07.2022

Волонтерський фронт: про благодійну гуманітарну допомогу військовим
Острозька академія не зупиняється підтримувати українських захисників у воєнний час. Факультет романо-германських мов спільно з Навчально-науковим інститутом соціально-гуманітарного менеджменту організували акцію й зібрали 10700 гривень на продукти для випікання домашнього печива для Збройних Сил України.
14.07.2022

Факультет романо-германських мов організував благодійний збір коштів для військових
Острозька академія продовжує підтримувати українських захисників у воєнний час. Факультет романо-германських мов організував благодійний збір коштів, на які було придбано електрогенератор на потреби військових 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.
14.07.2022

В Острозькій академії відбудеться турнір із паркового волейболу
16 липня на базі Національного університету «Острозька академія» відбудеться відкритий міжобласний профорієнтаційний турнір із паркового волейболу «Разом до перемоги».
13.07.2022

Про секрети вибору ЗВО для успішного Вступу-2022 говорили в Острозькій академії
12 липня в рамках безкоштовного марафону «Зробимо Вступ-2022 до НаУОА успішним разом!» відбувся третій онлайн-вебінар «Секрети вибору ЗВО для успішного Вступу-2022». Серед спікерів – Ольга Кривицька, докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій, відповідальна секретарка приймальної комісії; Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії; Софія Лозюк, керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів. 
12.07.2022

В Острозькій академії відкрили спеціалізовану вчену раду із захисту докторських дисертацій
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки №530 від 06.06.2022 року «Про рішення з питань присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань та внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 7 квітня 2022 року № 320» у Національному університеті Острозька академія відкрили спеціалізовану вчену раду Д 48.125.03 з присудження наукового ступеня доктора наук за спеціальністю 19.00.07 – «Педагогічна та вікова психологія».
11.07.2022

Як студентка Острозької академії несе військову службу та поєднує її з навчанням
Зараз в Україні триває війна. Збройні Сили України мужньо боронять землі від загарбника. Студенти, випускники, викладачі й працівники Національного університету «Острозька академія» входять до лав ЗСУ. Це не тільки чоловіки, але й дівчата, які теж хоробро захищають Україну від ворога. Серед них – здобувачка ОПП «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови», випускниця ОПП «Національна безпека» НаУОА Ніка Коробко. Зараз дівчина служить на посаді стрільця-медика у 3-ій роті батальйону оперативного реагування (БОР) «Луцьк».
08.07.2022

В Острозькій академія відбувся вебінар «Дорожня карта вступника 2022 року»
7 липня в рамках безкоштовного марафону «Зробимо Вступ-2022 до НаУОА успішним разом!» відбувся другий онлайн-вебінар «Дорожня карта вступника 2022 року». Спікерки – Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії, а також Софія Лозюк, керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів. У заході взяли участь 37 учасників з Рівненської, Хмельницької, Волинської, Тернопільської, Сумської, Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Львівської та Луганської областей.
07.07.2022

Помічник ректора Едуард Балашов взяв участь у Національній нараді з міжнародної освіти
6 липня помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», професор Едуард Балашов взяв участь у третій Національній нараді з міжнародної освіти з питань набору іноземних громадян на навчання та з питань промоції української вищої освіти за кордоном у 2022 році, яка відбулася за головуванням Першого заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка. 
06.07.2022

Відбувся онлайн-вебінар «Година запитань / відповідей «Реєстрація електронного кабінету вступника – 2022»
6 липня в рамках безкоштовного марафону «Зробимо Вступ-2022 до НаУОА успішним разом!» відбувся онлайн-вебінар «Година запитань / відповідей «Реєстрація електронного кабінету вступника – 2022». Спікерки – Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії, а також Софія Лозюк, керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів. У заході взяли участь 68 учасників із таких областей: Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Волинської, Львівської, Тернопільської, Вінницької, Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Донецької, Чернігівської, Івано-Франківської, Київської, Сумської тощо.
06.07.2022

Зробимо Вступ-2022 до НаУОА успішним разом!Video
Щодня до НаУ «Острозька академія» приїжджає чимала кількість вступників на індивідуальні дні відкритих дверей, щодоби ми консультуємо близько 70 абітурієнтів телефоном та понад 50 в соціальних мережах та на сайті. Розуміємо, що вступники нині переживають доволі складний та бентежний момент. Саме тому, любі абітурієнти, ми запрошуємо вас взяти участь у безкоштовному марафоні «Зробимо Вступ-2022 до НаУОА успішним разом!» з помічницею ректора з освітнього менеджменту Юлією Харчук, керівницею Консультаційного центру для абітурієнтів Приймальної комісії Софією Лозюк, психологинею Єлизаветою Тимощук та з іншими викладачами та представниками адміністрації університету.
05.07.2022

Літня бізнес-школа в Острозькій академії
З 27 червня до 1 липня професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету «Острозька академія» організував і провів безкоштовну Літню бізнес-школу. Мета – популяризація фінансової й облікової грамотності у веденні бізнесу серед молоді як шляху до особистої реалізації. Участь взяли випускники 10-11-их класів закладів загальної середньої освіти України.
01.07.2022

Тримати тил і перемагати!
Острозька академія не зупиняється підтримувати українських захисників у воєнний час. 30 червня НаУОА організував передачу благодійної гуманітарної допомоги для військових 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького.
01.07.2022