Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Професор Острозької академії Едуард Балашов взяв участь у міжнародному тижні «Інтеграція цифрових технологій і онлайн-навчання у вищу освіту та програми мобільності Еразмус+» в Трансільванському університеті у Брашові
У рамках програми академічної мобільності «Еразмус+» з 24 до 28 квітня доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА Едуард Балашов взяв участь у міжнародному тижні, присвяченому вивченню питань інтеграції цифрових технологій та онлайн-навчання у вищу освіту та програми мобільності Еразмус+, який відбувався в Трансільванському університеті у Брашові (Румунія). 
28.04.2023

До Острозької академії завітала делегація педагогічних працівників Біотехнологічного ліцею «Радовель»
27-28 квітня Національний університет «Острозька академія» відвідала делегація педагогічних працівників Біотехнологічного ліцею «Радовель».
28.04.2023

Студентка Острозької академії – призерка Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т. Г. Шевченка
Студентка 1-го курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Українська мова та література» Анастасія Гарніцька посіла третє місце серед студентів закладів вищої освіти гуманітарного профілю у фінальному (всеукраїнському) етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка. Наставниця студентки – Світлана Кочерга, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови і літератури.
28.04.2023

Весняна бізнес-школа в Острозькій академії
28 квітня професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету «Острозька академія» організував і провів Весняну бізнес-школу для учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти Славутської, Нетішинської, Острозької та Рівненської територіальних громад і здобувачів старших курсів Рівненського коледжу економіки та бізнесу.
28.04.2023

В Острозькій академії відбувся тренінг із запобігання домашньому насильству
У рамках проєкту «Запобігання домашньому насильству шляхом зміни соціальних норм» 26 квітня на базі Національного університету «Острозька академія» за підтримки кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання відбувся тренінг, який проводила БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Тема – «Запобігання домашньому насильству: форми, міфи, причини, способи запобігання». 
27.04.2023

В Острозькій академії відбулася лекція «Стан і пріоритети міжнародного співробітництва України з НАТО в умовах повномасштабної збройної агресії рф проти України»
У рамках співпраці між Національним університетом «Острозька академія» і Воєнно-дипломатичною академією імені Євгенія Березняка 26 квітня відбулася лекція для студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки. Лекцію на тему «Стан і пріоритети міжнародного співробітництва України з НАТО в умовах повномасштабної збройної агресії рф проти України» прочитав колишній військовий представник Місії України при НАТО та ООН, генерал-лейтенант у відставці Віталій Куксенко.
27.04.2023

Викладач Острозької академії Віктор Супрун провів профорієнтаційну зустріч з учнями випускних класів м. Нетішин
У межах профорієнтаційної роботи 26 квітня викладач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Національного університету «Острозька академія» Віктор Супрун провів профорієнтаційну зустріч з учнями випускних класів м. Нетішин. Зустріч відбулась у стінах КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин». Пан Віктор представив презентаційні матеріали та розповів про історію заснування, сьогодення університету та кафедри громадського здоров’я.
27.04.2023

В Острозькій академії відбулася гостьова лекція професорки Олени Шевченко
На базі кафедри інформаційно-документних комунікацій 26 квітня відбулась гостьова лекція на тему «Особливості формування інформаційної культури фахівця-документознавця у роботі з електронними документами».
26.04.2023

В Острозькій академії відбулося відкриття виставки Анжеліки Рудницької
26 квітня на базі арт-кластеру Національного університету «Острозька академія» відбулося відкриття виставки «Містерія літочислення» авторства Анжеліки Рудницької – рівненської мисткині, письменниці, співачки, науковиці, громадської діячки, волонтерки.
26.04.2023

26 квітня – День пам'яті трагедії на Чорнобильській АЕС
26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції відбулася найбільша в історії ядерної енергетики аварія. Тоді загинуло тисячі людей, а екологія Європи постраждала внаслідок вибуху на четвертому реакторі.
26.04.2023

В Острозькій академії відбувся круглий стіл «Функції громадянського суспільства у вирішенні гібридних конфліктів»
У межах проєкту «Громадянське суспільство у процесі вирішення конфліктів: досвід ЄС для України» в Національному університеті «Острозька академія» 25 квітня відбувся круглий стіл «Функції громадянського суспільства у вирішенні гібридних конфліктів».
25.04.2023

В Острозькій академії стартує сертифікатна програма «Базові навички медіатора»
У Національному університеті «Острозька академія» стартує сертифікатна програма «Базові навички медіатора». Сертифікатна програма є міждисциплінарною й спрямована на розуміння процесу медіації та ролі медіатора в ньому, отримання засобів комунікації для перенесення фокусу на взаємовигідні рішення, відпрацювання технік ефективного медіатора.
25.04.2023

Запрошуємо на відкриття фотовиставки загиблого на війні випускника НаУОА Максима Бурди
Шановні колеги! Запрошуємо вас відвідати відкриття воєнної фотовиставки випускника Національного університету «Острозька академія» Максима Бурди, який загинув під час виконання бойового завдання. Відкриття відбудеться в понеділок 1 травня о 15.30 в холі першого поверху нового корпусу НаУОА.
25.04.2023

Доцентка Інна Шостак взяла участь у міжнародній конференції «Січневе повстання 1863 року – перебіг, учасники і традиція»
21-22 квітня кандидатка історичних наук, доцентка кафедри національної безпеки та політології НаУОА Інна Шостак представляла Україну на міжнародній науковій історичній конференції «Січневе повстання 1863 року – перебіг, учасники і традиція», яка проходила в Польщі.
24.04.2023

Про успішний освітній процес розповіла Марія Матвійчук
24 квітня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося третє заняття викладачів за програмою навчального модуля «Правозахист освітян: від теорії до практики». Спікерка Марія Матвійчук, докторка філософії в галузі права, голова Комісії з питань якості освіти, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.
24.04.2023

Відбулася лекція «Князі Острозькі у воєнно-політичній історії України»
21 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася лекція на тему «Князі Острозькі у воєнно-політичній історії України». Спікер Микола Близняк – завідувач кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського, кандидат історичних наук, доцент.
24.04.2023

До Острозької академії завітав польський режисер Єжи Залєвський
21 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із Єжи Залєвським, режисером документального фільму «Анна Валентинович. Звідки ми приходимо, хто ми, куди прямуємо».
21.04.2023

Випускники ОП «Громадське здоров’я» – фахівці у медичних центрах, лікарнях, департаменті охорони здоров’я
У сучасному світі ми дедалі частіше чуємо про громадське здоров’я. Це наука та практика попередження захворювань, збільшення тривалості життя і зміцнення здоров’я нації. Фахівці із громадського здоров’я вивчають й оцінюють ризики для здоров’я та займаються питаннями профілактичної медицини. За кордоном буквально в кожній організації є фахівець громадського здоров’я. Позитивною тенденцією стало те, що уже кілька років в Україні попит на цю професію набирає популярності. На запит часу, у 2017 році в Національному університету «Острозька академія» (НаУОА) створили кафедру громадського здоров’я і відкрили відповідну спеціальність.
21.04.2023

Студенти Острозької академії – стипендіати Президента України
Студенти Національного університету «Острозька академія» отримуватимуть іменні академічні стипендії Президента України.
21.04.2023

«Візитівка-2023» в Острозькій академіїVideo
20 квітня в Культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» відбувся щорічний гумористичний конкурс «Візитівка-2023». Кожен мав можливість проявити себе й завдяки командній роботі здобути звання найкращого факультету чи інституту Острозької академії.
20.04.2023

20 квітня – День вдячності волонтерам
20 квітня у всьому світі відзначають День вдячності волонтерам. Національний університет «Острозька академія» з початку свого відродження завжди приділяє велику увагу волонтерству. Одразу після початку повномасштабного російського вторгнення викладачі, студенти, працівники НаУОА розпочали активну волонтерську роботу на різних фронтах й об’єдналися заради спільної мети – перемоги України над окупантом.
20.04.2023

В Острозькій академії відбулася лекція «How not to criticise economics»
19 квітня в рамках проєкту Відкритого університету Острозької академії відбулася лекція на тему «How not to criticise economics». Спікер Dr Manfredi La Manna – reader in Economics, University of St Andrews, UK. Модерував захід Олександр Новоселецький, декан економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент.
19.04.2023

В Острозькій академії відбувся студентський квест «Таємниці капуцинського монастиря»
У рамках музейного тижня 19 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся студентський квест «Таємниці капуцинського монастиря».
19.04.2023

В Острозькій академії розпочався музейний тиждень
У рамках музейного тижня 18 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася онлайн-презентація Музею історії НаУОА. Спікерки – Анастасія Хеленюк, директорка Музею історії НаУОА, а також Ольга Шляхова, співробітниця й екскурсовод-лектор Музею історії НаУОА.
18.04.2023

Запрошуємо на лекцію Dr Manfredi La Manna
Шановні колеги, студенти, аспіранти! У рамках Відкритого університету Острозької академії запрошуємо вас на лекцію Dr Manfredi La Manna, Reader in Economics, University of St Andrews, UK.
18.04.2023

В Острозькій академії відбулася лекція «Актуальні проблеми міжнародного гуманітарного права»
У рамках співпраці між Національним університетом «Острозька академія» і Воєнно-дипломатичною академією імені Євгенія Березняка 13 квітня відбулася лекція для студентів і викладачів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, а також Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського.
14.04.2023

Представниці Острозької академії провели лекцію в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв
11 квітня в рамках проєкту Європейського Союзу Еразмус+ «WARN – Академічна протидія гібридним загрозам (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP)» кандидатка історичних наук, доцентка, заступниця директора Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки з питань якості освіти Наталія Конопка, а також кандидатка історичних наук, старша викладачка кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського НаУОА, директорка Музею історії Острозької академії Анастасія Хеленюк провели лекцію в Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв.
13.04.2023

Острозька академія передала великодні паски для українських захисників
З нагоди наближення Великодніх свят Національний університет «Острозька академія» спільно з прихожанами студентсько-викладацького храму Преподобного Федора Острозького вдруге реалізували волонтерський проєкт «Пасхальний кошик» для духовної підтримки захисників і захисниць України. Зокрема 13 квітня у студентсько-викладацькому храмі НаУОА відбулося освячення великодніх пасок.
13.04.2023

В Острозькій академії відбувся вебінар «Дорожня карта вступника − 2023 на магістратуру»
12 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся онлайн-вебінар «Дорожня карта вступника − 2023 на магістратуру». Спікерки – Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, відповідальна секретарка Приймальної комісії, а також Софія Лозюк, керівниця профорієнтаційного корпусу та Консультаційного центру для абітурієнтів Приймальної комісії. Для участі в заході зареєструвалося близько 100 учасників із Рівненської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської та Миколаївської областей.
13.04.2023

Педагогічні працівники Славутської гімназії підвищували кваліфікацію у співпраці з Острозькою академією
Національний університет «Острозька академія», відповідно до отриманої ліцензії на провадження освітньої діяльності у сфері післядипломної освіти для осіб з вищою освітою з підвищення кваліфікації за спеціальністю 011 «Освітні, педагогічні науки» у галузі знань 01 «Освіта/Педагогіка» (наказ МОН (№81-л від 01.07.2021р.), продовжує співпрацю із закладами освіти України щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників.
12.04.2023

Лариса ІВШИНА: «Ми не писали історію дат і подій, а історію переосмислення»
До Національного університету «Острозька академія» 12 квітня завітала головна редакторка щоденної всеукраїнської газети «День» Лариса Івшина, яка представила студентам перевидання книг «Україна Incognita» та «Сила м’якого знака…».
12.04.2023

29 років новітньої історії Острозької академії
Сьогодні відзначаємо важливу подію у новітній історії Національного університету «Острозька академія». 29 років тому Президент України Леонід Кравчук підписав Указ «Про утворення Острозького колегіуму». За цей період Острозька академія стала одним із найвідоміших університетів не тільки України, а й закордону.
12.04.2023

Професорка Тетяна Сидорук прочитала лекцію для здобувачів освіти Нетішинського ліцею №1
11 квітня в рамках договору про співпрацю між Національним університетом «Острозька академія» та Нетішинським ліцеєм №1 відбулася профорієнтаційна зустріч і лекція докторки політичних наук, професорки, завідувачки кафедри міжнародних відносин НаУОА Тетяни Сидорук. Тема лекції – «Особливий шлях України до ЄС: від тривалого партнерства через вистраждану асоціацію до пришвидшеного передвступного процесу в умовах війни». 
11.04.2023

Доцентка Анна Гільман розповіла про промоцію громадського здоров’я в умовах війни за допомогою методів першої психологічної допомоги
11 квітня кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання НаУОА Анна Гільман взяла участь у засіданні обласного методичного об’єднання психологів та викладачів психології закладів фахової передвищої освіти Рівненської області. Тема заходу – «Особливості діяльності психологічної служби при підготовці випускників медичного коледжу в умовах сьогодення».
11.04.2023

Доцентка Інна Шостак взяла участь у засіданні групи до справ регіональної міграційної політики адміністрації маршалка Поморського воєводства
5 квітня кандидатка історичних наук, доцентка кафедри національної безпеки та політології НаУОА Інна Шостак взяла участь у засіданні Групи до справ регіональної міграційної політики адміністрації маршалка Поморського воєводства (Польща). Пані Інна представила результати опитування українських батьків і дітей, які навчаються у школах Поморського воєводства.
11.04.2023

В Острозькій академії відбулася презентація компанії QATestLab
Нещодавно Національний університет «Острозька академія» та компанія QATestLab підписали меморандум про співпрацю для розвитку науково-практичних і методологічних можливостей, а також підвищення якості науково-дослідницьких робіт в ІТ-галузі. Зокрема 7 квітня в Острозькій академії керівниця тренінгового центру QATestLab Оксана Курмаш провела онлайн-презентацію компанії QATestLab.
10.04.2023

Дорожня карта вступника − 2023 на магістратуру
До уваги вступників на другий (магістерський) рівень здобуття вищої освіти! На базі Національного університету «Острозька академія» в застосунку Meet.Google буде проведено вебінар «Дорожня карта вступника − 2023 на магістратуру».
10.04.2023

Марія Матвійчук – призерка обласної премії молодих учених Рівненщини
Докторка філософії в галузі права, доцентка кафедри кримінально-правових дисциплін НаУОА, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Марія Матвійчук отримала обласну премію молодих учених за заслуги й досягнення в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.
10.04.2023

Науковці Острозької академії провели семінар «Освітні та наукові можливості для успішної самореалізації особистості» у Славуті
6 квітня науковці Національного університету «Острозька академія» провели семінар для талановитої молоді закладів освіти Славутської громади на тему «Освітні та наукові можливості для успішної самореалізації особистості». Понад 40 переможців обласних предметних олімпіад і конкурсу МАН стали учасниками семінару.
07.04.2023

В Острозькій академії відбулася зустріч із директором видавництва «Фоліо» Олександром Красовицьким
6 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів із директором видавництва «Фоліо» Олександром Красовицьким.
06.04.2023

До Острозької академії завітали Андрій Баричук і Валентин Борзенко
5 квітня до Національного університету «Острозька академія» завітали музиканти Андрій Баричук, а також автор монологів і віршів Валентин Борзенко. 
06.04.2023

В Острозькій академії відбувся вебінар «Реєстрація на НМТ. Дорожня карта вступника на бакалаврат»
5 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся онлайн-вебінар «Реєстрація на НМТ. Дорожня карта вступника на бакалаврат». Спікерки – Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, відповідальна секретарка Приймальної комісії, а також Софія Лозюк, керівниця профорієнтаційного корпусу та Консультаційного центру для абітурієнтів Приймальної комісії. Для участі в заході зареєструвалося близько 30 учасників із Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Волинської, Львівської, Тернопільської, Вінницької, Черкаської, Київської, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.
05.04.2023

В Острозькій академії презентували програму DigitalLAB
5 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація програми DigitalLAB, яку проводитимуть на базі НаУОА й RENOME SMART (Рівне) упродовж квітня-травня 2023 року.
05.04.2023

Майстер-класи й тренінги для здобувачів Шепетівського коледжу ПДТАУ від викладачів економічного факультету Острозької академії
4 квітня здобувачі 3 курсу Шепетівського коледжу ПДАТУ спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли активну участь у майстер-класах і тренінгах викладачів економічного факультету Національного університету «Острозька академія».
05.04.2023

Острозька академія вкотре передала продукти харчування для українських воїнів
4 квітня Національний університет «Острозька академія» вкотре передав продукти харчування для поранених українських захисників і захисниць, які проходять курс лікування у шпиталях міста Запоріжжя.
04.04.2023

Як випускники підтримують якість освітньої програми з “Політології” в Острозькій академії?
Кафедра національної безпеки та політології постійно підтримує зв’язки зі своїми випускниками. Щороку викладачі освітньої програми “Політологія” зустрічаються зі своїми випускниками з метою підтримки не тільки контактів, а й обміном думками та досвідом щодо вдосконалення компетентностей майбутніх політологів.
04.04.2023

Вітаємо Михайла Весельського з Днем народження!
Сьогодні щирий друг і меценат Національного університету «Острозька академія», український бізнесмен, громадський діяч, меценат, керівник благодійного фонду «Радовель», член Наглядової ради біотехнологічного ліцею «Радовель», радник міського голови Львова з питань освіти Михайло Весельський святкує свій День народження.
04.04.2023

Доцентка Острозької академії Марія Августюк прочитала цикл лекцій в Академії ім. Якуба з Парадижу у Гожуві-Великопольському
У рамках програми академічної мобільності «Еразмус+» з 27 до 31 березня кандидатка психологічних наук, доцентка Національного університету «Острозька академія» Марія Августюк прочитала цикл лекцій в Академії ім. Якуба з Парадижу у Гожуві-Великопольському (Akademia im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim).
03.04.2023

Звіт про волонтерську діяльність Острозької академії під час війни – на сайті медичного коледжу Ягеллонського університету
На сайті медичного коледжу Ягеллонського університету, партнера Острозької академії, одного з найпрестижніших університетів Польщі нещодавно опублікували звіт про волонтерську діяльність НаУОА з початку повномасштабного російського вторгнення. Тепер про волонтерство Острозької академії дізнаються ще більше країн Європи і світу. 
03.04.2023

Про стандарти освіти говорили в Острозькій академії
3 квітня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося друге заняття викладачів за програмою навчального модуля «Правозахист освітян: від теорії до практики». Спікерка Марія Матвійчук, докторка філософії в галузі права, голова Комісії з питань якості освіти, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова.
03.04.2023

Оголошено результати Всеукраїнської інтернет-олімпіади з міжнародних відносин для школярів!
Кафедра міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» підбила підсумки Всеукраїнської інтернет-олімпіади з міжнародних відносин для школярів, яка проходила 16-22 березня 2023 року.
01.04.2023