Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Запрошуємо абітурієнтів взяти участь у дистанційному дні відкритих дверей
У Національному університеті «Острозька академія» відбудеться дистанційний день відкритих дверей 5 листопада 2020 року.
30.10.2020

Керівника Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина НаУОА відзначили Подякою за вагомий внесок у розвиток освіти Полонської громади
З нагоди Дня працівників освіти, який наша спільнота традиційно святкує у першу неділю жовтня, очільника Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» Назара Мартинюка було відзначено Подякою відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади «за плідну співпрацю, вагомий внесок у розвиток освіти Полонської громади, активну громадську позицію» та цінним подарунком. Нагороду керівнику наукового об’єднання було вручено головними спеціалістами відділу Анжелою Коріньовською та Оксаною Штабою. 
29.10.2020

Успішні практики академічної доброчесності НаУОА
У Національному університеті «Острозька академія» 29 жовтня відбувся заключний захід у рамках тижня академічної доброчесності – зустріч із асоціацією студентів на тему: «Успішні практики академічної доброчесності в університетах». Модератором була Голова студентського братства Олександра Олієвська. Також до онлайн-події долучився президент Української асоціації студентів Андрій Калінін.
29.10.2020

Як запобігти плагіату в студентських роботах
У Національному університеті «Острозька академія», в межах тижня академічної доброчесності, 28 жовтня відбувся науковий онлайн-семінар для магістрантів та аспірантів «Запобігання плагіату та дотримання авторських прав». Модерував захід проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук. 
28.10.2020

Першокурсникам розповіли про академічну доброчесність
У Національному університеті «Острозька академія», в межах тижня академічної доброчесності, 27 жовтня відбулася онлайн-лекція для першокурсників «Академічна доброчесність: принципи та процедури в НаУОА». Спікерки – докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи Руслана Каламаж, кандидатка економічних наук, доцентка, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Юлія Шулик, студентка Естер Матер’ян та викладачка Навчально-наукового інституту права ім І. Малиновського, адвокатка Марія Цип’ящук.
27.10.2020

Чи може оцінювання бути (не)об’єктивним?
У Національному університеті «Острозька академія», в рамках Тижня академічної доброчесності, 27 жовтня відбулася онлайн-зустріч на тему: «Чи може оцінювання бути (не)об’єктивним?». Спікером зустрічі став декан гуманітарного факультету, кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець.
27.10.2020

До уваги здобувачів освіти НаУОА!
Відповідно до протоколу № 39 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також протоколу №41 від 23 жовтня 2020 року позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ректорат Національного університету «Острозька академія» 26.10. 2020 ухвалив рішення про перехід на змішану форму навчання з 02.11.2020 року за умови, що до того часу не буде повернуто обмеження щодо заборони відвідування закладів освіти.
26.10.2020

З Днем народження, альма-матер! 26 років із моменту відродження
Традиційно в середині жовтня Національний університет «Острозька академія» святкує свій День народження. Цьогоріч першому вищому навчальному закладу Східної Європи виповнилося 444 роки з часу заснування та 26 із моменту відродження. 
22.10.2020

Цитата і плагіат: як не перейти межу під час підготовки наукових робіт
У Національному університеті «Острозька академія» 20 жовтня відбулася онлайн-лекція «Академічна доброчесність: межа між цитатою і плагіатом», яку зініціював деканат гуманітарного факультету. Спікер – кандидат філологічних наук, доцент катедри української мови і літератури НаУОА Віталій Максимчук. До зустрічі долучилася як студентсько-викладацька спільнота академії, так і представники інших вишів.
20.10.2020

В Острозькій академії дискутували про книгу Мелетія Смотрицького
У Національному університеті «Острозька академія» 15 жовтня відбулася онлайн дискусія «Цивілізаційні пошуки української інтелектуальної еліти», яка була присвячена книзі Мелетія Смотрицького «Апологія паломництва до східних країв», яка вийшла у видавництві «Акта». Модератором зустрічі був доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук, співорганізаторка зустрічі — директорка видавництва «Акта» Галина Федорець. Спікерами зустрічі стали архієпископ Ігор Ісіченко, який є упорядником цієї книги, перекладач Ростислав Паранько, та науковці Острозької академії: доктор філософських наук, професор Петро Кралюк, доктор історичних наук, професор Петро Кулаковський та кандидатка філологічних наук, старша викладачка кафедри журналістики Вікторія Назарук.
16.10.2020

«Erasmus+Life» – досвід студентів Острозької академії в обмінних програмах
У Національному університеті «Острозька академія» 15 жовтня у рамках ініціативи #Erasmus_Days відбувся онлайн-захід Erasmus+Life – зустріч студентів НаУОА, які раніше були учасниками освітніх обмінних програм Європейського Союзу. Організовувала та модерувала подію фахівчиня відділу міжнародних зв’язків НаУОА Вікторія Фурман. 
16.10.2020

В Острозькій академії відбувся Economic camp 2020
У Національному університеті «Острозька академія» 12 жовтня відбувся Economic camp 2020 приурочений до Всесвітнього дня економіста. Організували та модерували захід  помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук, директорка з економіки ПрАТ «Едельвіка», випускниця економічного факультету Оксана Антонюк та студентська деканесса економічного факультету Зоряна Любас. 
16.10.2020

Студенти факультету міжнародних відносин обговорювали антарктичний вектор зовнішньої політики провідних держав світу
У Національному університеті «Острозька академія» 13 жовтня 2020 року в онлайн-режимі відбулося перше в цьому навчальному році засідання дискусійного клубу «Foreign Policy Club» на тему «Антарктичний вектор зовнішньої політики провідних держав світу». Захід був присвячений 10-річчю кафедри міжнародних відносин НаУОА.
13.10.2020

В Острозькій академії до Дня захисника України висадили сакури
У Національному університеті «Острозька академія» 13 жовтня відбулася акція «Алея вільних людей». Акція приурочена до завтрашнього дня захисника України та створена за сприянням громадської організації «Активна громада». Участь в ній взяли представники ректорату, студентської організації «Братство спудеїв» та учасники організації «Активна громада».
13.10.2020

Як відзначили тиждень Інституту права 2020 в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 5 – 9 жовтня тривали святкування, присвячені Дню юриста і тижню Навчально-наукового інституту права імені І. Малиновського. Попри карантинні обмеження студентам та викладачам вдалося провести низку цікавих та інтерактивних заходів.
10.10.2020

Студенти Острозької академії отримуватимуть іменні стипендії
Цьогоріч студенти Національного університету «Острозька академія» отримуватимуть 4 іменні академічні стипендії Президента України, одну академічну стипендію імені М.С. Грушевського та одну іменну академічну стипендію Верховної Ради України.
09.10.2020

VII регіональний фестиваль ораторського мистецтва в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 7 вересня відбувся VII регіональний фестиваль ораторського мистецтва. Захід традиційно організували в рамках вивчення курсу «Риторика» на актуальну тему: «Покоління Z та їх маніфести в соціум». Організацією займалися студенти другого курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» під керівництвом викладачки навчальної дисципліни, кандидатки філологічних наук, доцентки Юлії Маслової.
09.10.2020

В Острозькій академії відбулася міжнародна конференція «Філософія Романа Інґардена і сучасність» 
8 жовтня в Національному університеті "Острозька академія" науковці з Польщі та України обговорили філософію Романа Інґардена та її вплив на сучасність. Міжнародна конференція була організована спільно Генеральним Консульством Республіки Польща у Луцьку, Національним університетом “Острозька академія” та Інститутом філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України.
08.10.2020

Викладачам Острозької академії розповіли про грантові програми
У Національному університеті “Острозька академія” 7 жовтня відбувся семінар для викладачів щодо можливості участі в грантових програмах. Цей захід зініціювали проректор з науково-педагогічної роботи, професор Дмитро Шевчук та відділ міжнародних зв’язків НаУОА. Для зручності семінар також транслювався в режимі онлайн за допомогою додатка Google Meet.
07.10.2020

Вітаємо Ігоря Гущука з одержанням ступеня доктора медичних наук!
Професорсько-викладацький колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає завідувача кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Гущука Ігоря Віталійовича із вдалим захистом дисертації на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук за спеціальністю «Гігієна та професійна патологія». Захист відбувся 29 вересня 2020 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Інституту гігієни та медичної екології НАМН України.
07.10.2020

Психологи розповіли, як допомогти учасникам військових дій
У Національному університеті «Острозька академія» 6 жовтня відбулася ознайомча онлайн-лекція навчальної дисципліни «Практична андрагогіка та акмеологія». Зустріч була проведена для майбутніх психологів на тему: «Освітні запити та потреби ветеранів». Спікеркою зустрічі стала випускниця НаУОА, психологиня, співзасновниця громадської організації «Зігрій душу» Олена Тарасюк. Модерувала зустріч докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Інститут саногенної педагогіки та психології» Галина Гандзілевська.
06.10.2020

Наукова конференція з історії козацтва
2 жовтня 2020 року відбулася наукова конференція «Сотенно-полковий устрій, козацькі війська і полки в Україні (1625–1868 рр.)». Вона пройшла в онлайн-форматі завдяки застосунку Google.Meet. 
02.10.2020

В Острозькій академії говорили про Університети третього віку
У Національному університеті «Острозька академія» першого жовтня відбулася відкрита онлайн-лекція навчальної дисципліни «Практична андрологіка та акмеологіка», яка спрямована на дослідження особистості в дорослому віці. Зустріч була проведена для студентів початкової освіти та майбутніх психологів на тему: «Університет третього світу». Спікеркою зустрічі стала Голова громадської організації Центр освіти «Університет третього світу», кандидатка технічних наук, професорка з менеджменту Оксана Степанюк. Модерувала зустріч докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки, директорка НЦ «Інститут саногенної педагогіки та психології» Галина Гандзілевська. 
01.10.2020

«Школа для батьків та вихователів» – нова програма НЦ «Саногенна педагогіка та психологія»
У Науковому Центрі «Саногенна педагогіка та психологія» розпочалася діяльність нових навчально-практичних програм під керівництвом директорки центру, докторки психологічних наук, професорки кафедри психології та педагогіки НаУОА Галини Гандзілевської та тренерки програм, психологині-практика НаУОА Вікторії Кондратюк. 
01.10.2020