Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Вебінар «Вступ до Острозької академії 2020» відбудеться 2 квітня
Приймальна комісія Національного університету «Острозька академія» організовує вебінар «Вступ до Острозької академії 2020» 2 квітня о 16:00.
31.03.2020

Острозька академія отримала безкоштовний доступ до Coursera for Campus
Національний університет «Острозька академія» на період карантину отримав безкоштовний доступ до платформи онлайн-курсів Coursera в рамках проекту Coursera for Campus.
26.03.2020

Інформація щодо продовження карантину (03.04.–24.04. 2020)
Наказ про продовження карантину в НаУОА з 3 квітня по 24 квітня 2020 р.
26.03.2020

«Відсутність можливості відчувати і бачити авдиторію – головний виклик»
Чим цікавий алгоритм дистанційного навчання в Острозькій академії
25.03.2020

Мандрівка «Стежками Афону» Василя Красьохи
У мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» нещодавно відкрилася виставка заслуженого художника України Василя Красьохи «Стежками Афону», яку можна відвідати в режимі онлайн.
24.03.2020

Острозька академія – в десятці міжнародного рейтингу uniRank
Національний університет «Острозька академія» посів десяту сходинку серед українських класичних університетів у міжнародному рейтингу uniRank.
19.03.2020

Робота НаУОА на період карантину
Національний університет «Острозька академія» згідно з відповідним законодавством щодо запобігання поширенню COVID-19, відповідними постановами КМУ та рекомендаціями Міністерства освіти і науки України, інших уповноважених органів, переводить частину працівників на дистанційний режим роботи та призупиняє прийом громадян, у тому числі здобувачів освіти НаУОА. Водночас уся кореспонденція буде опрацьовуватись у звичному режимі.
17.03.2020

Дистанційне навчання в школах та ВНЗVideo
Дистанційне навчання в школах та ВНЗ
17.03.2020

Інформація щодо запровадження карантину (12.03 – 03.04. 2020)
Наказ про встановлення карантину в НаУОА з 12 березня по 3 квітня 2020 р. та невідкладні заходи щодо запобігання захворюванням, викликаним короновірусом COVID-19
12.03.2020

Рекомендації щодо запобігання поширення короновірусу 2019-nCoVVideo
Рекомендації щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусом 2019-nCoV
12.03.2020

Викладачі та студенти катедри української мови і літератури вшанували пам'ять про Т. Г. Шевченка
Викладачі та студенти катедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» 10 березня організували урочисту ходу до пам’ятника Т. Г. Шевченка.
10.03.2020

«Асоціація спудеїв політологів» в Острозькій академії
У Національному університеті "Острозька академія" 10 березня відбулося представлення «Асоціації Спудеїв Політологів» — студентського об’єднання факультету політико-інформаційного менеджменту.  Головною метою АСП є популяризація політичної науки та покращення політичної свідомості і культури студентів усього університету. 
10.03.2020

Як не вигорати і знайти ресурси для відновлення: тренінг для педагогів Острожчини
У Національному університеті “Острозька академія” 6 березня відбувся науково-практичний тренінг “Професійне вигорання: ресурси відновлення” для 12 педагогів Навчально-виховного комплексу «Оженинська загальноосвітня школа І – ІІІст. №2 – дошкільний навчальний заклад(дитячий садок)».
10.03.2020

Виставка текстилю від рівненських майстрів в Острозькій академії
У Національному університеті «Острозька академія» 4 березня вперше відбулася виставка рівненського художнього текстилю «Текстильні діалоги».
06.03.2020

«Захід повинен зайняти більш відповідальну позицію…»
Експерти – про труднощі імплементації Паризьких угод і виклики для України
05.03.2020

Острозька академія перемогла в конкурсі “Програма вдосконалення викладання у вищій освіті”
Упродовж січня-лютого 2020 року відбувся відбірковий конкурс закладів вищої освіти на проєкт «Програма вдосконалення викладання у вищій освіті України». Проєкт реалізується Британською Радою в Україні у партнерстві з Інститутом вищої освіти НАПН України, Advance HE (Велика Британія) та за підтримки Міністерства освіти і науки України і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. У першому циклі програми було визначено 10 вишів-переможців, серед яких – Національний університет «Острозька академія». 
05.03.2020

Фотожурналіст Радіо Свобода Андрій Дубчак привіз до Острозької академії дві авторські виставки
У Національному університеті “Острозька академія” четвертого березня відкрилися виставкові проєкти фотографа, журналіста, військового репортера Радіо Свобода Андрія Дубчака «Лінія фронту. Рік 2018» та «Полинове дитинство» за участю самого автора та кураторки виставок Інни Єрмакової.
04.03.2020

Для студентів Острозької академії розповіли про журналістику конфлікту
Відкриту лекцію «Журналістика конфлікту» прочитали в Національному університеті “Острозька академія” четвертого березня. Спікерами були гості університету — військовий репортер Радіо Свобода Андрій Дубчак та викладачка кафедри журналістики ДонНУ імені Василя Стуса Інна Єрмакова.
04.03.2020

Студентка академії розповіла про досвід навчання в США
Дарина Іщук – студентка третього курсу політико-інформаційного менеджменту, спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Національного університету «Острозька академія». Цьогоріч дівчина взяла участь в обмінній програмі «Ukrainian Partnership Program» та упродовж семестру навчатиметься у Назарет Коледжі, що у Сполучених Штатах Америки. Для сайту oa.edu.ua. Дарина поділилася своїми враженнями про американський досвід, особливості навчання, культурну інтерграцію та український патріотизм. 
02.03.2020