Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Генерал-лейтенант армії США Бен Ходжес прочитав третю лекцію для студентів Острозької академії
31 серпня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася третя лекція Бена Ходжеса, генерал-лейтенанта армії США у відставці, старшого радника організації «Права людини понад усе». Тема – «Grand Strategy to counter Russia/China and the upcoming US elections, and the implications of both for Ukraine».
31.08.2023

Вітаємо науковців Острозької академії з отриманням вчених звань
31 серпня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося нагородження викладачів, які отримали вчені звання.
31.08.2023

Випускник Острозької академії отримав відзнаку Головнокомандувача
Випускник Національного університету «Острозька академія», військовий Андрій Ліпич нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест». Щиро вітаємо Андрія Ліпича з отриманням цієї нагороди й бажаємо якнайшвидшої перемоги!
30.08.2023

29 серпня - День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України
Щороку, 29 серпня, в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. «Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, які віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію».
29.08.2023

В Острозькій академії обговорили філософію змін освіти Рівненщини
У Національному університеті «Острозька академія» 28 серпня відбувся освітній форум «Освіта Рівненщини. Філософія змін 3.0. НУШ» з ініціативи департаменту освіти і науки Рівненської облдержадміністрації. У заході взяли участь близько 200 освітян, які обговорили стратегію розвитку освіти області, зокрема можливості, цілі і перезавантаження Нової української школи.
28.08.2023

Запрошуємо на лекцію генерал-лейтенанта армії США Бена Ходжеса
У Національному університеті «Острозька академія» відбудеться третя лекція Бена Ходжеса, генерал-лейтенанта армії США у відставці, старшого радника організації «Права людини понад усе». Тема лекції – «Grand Strategy to counter Russia/China and the upcoming US elections, and the implications of both for Ukraine».
28.08.2023

Викладач Острозької академії Катерина Якуніна вивчала досвід навчальної та наукової діяльності у Зеленогурському університеті
У рамках програми академічної мобільності «Еразмус+» з 17 до 21 липня кандидат історичних наук, старший викладач кафедри філософії та культурного менеджменту Катерина Якуніна мала змогу вивчити досвід з організації освітньої та наукової діяльності в Інституті філософії Зеленогурського університету (Польща).
26.08.2023

В Острозькій академії вшанували преподобного Федора Острозького
У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького сьогодні відбулася Божественна літургія, яку очолив митрополит Рівненський і Острозький Іларіон.
24.08.2023

24 серпня – День Незалежності України
Щороку, 24 серпня, в нашій державі відзначається національне свято – День Незалежності України.
24.08.2023

23 серпня – День Державного прапора України
Щорічно 23 серпня відзначається День Державного прапора України, а сам стяг був затверджений Верховною Радою 28 січня 1992 року.
23.08.2023

У Словаччині відбудеться виставка фотографій випускника Острозької академії
22 серпня у книгарні Artforum в Жиліні (Словаччина) презентують виставку фотографій «Світло в темряві» випускника спеціальності «Психологія» НаУОА Валентина Костючика.
18.08.2023

Студентки Острозької академії отримали обласні премії
Студентки Національного університету «Острозька академія» Анастасія Гарніцька (Навчально-науковий інститут соціально-гуманітарного менеджменту) та Тетяна Стасюк (економічний факультет) 17 серпня отримали обласні премії за особливі успіхи у навчанні, творчо-мистецькій та громадській роботі.
17.08.2023

Можливість навчання в Чеській Республіці
Шановні студенти! Відділ міжнародних зв’язків НаУОА інформує про унікальну можливість семестрового навчання (лютий - червень 2024 р.) на філософському факультеті партнерського Університету Градец Кралове (Чеська Республіка). Літній семестр 2023/2024 розпочинається з початку лютого і триває до кінця червня 2024 року. Стипендії не передбачається, гарантується лише безкоштовне навчання.
10.08.2023

Щорічний конкурс на здобуття стипендій імені Фулбрайта на 2024-2025 академічний рік
Шановні викладачі Національного університету «Острозька академія»! Триває приймання заявок для участі в конкурсі на здобуття стипендій імені Фулбрайта на 2024–2025 академічний рік для кандидатів і докторів наук, дослідників і фахівців, діячів культури й мистецтва.
02.08.2023