Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

В Острозькій академії відсвяткували тиждень економічного факультету
У Національному університеті «Острозька академія» з 26 по 30 квітня відсвяткували тиждень економічного факультету. Всі заходи відбулися в режимі онлайн.
30.04.2021

Представники відділу міжнародних зв'язків НаУОА зустрілися з партнерами у сфері міжнародної освіти
27 квітня Національний університет «Острозька академія» з робочим візитом відвідав директор компанії «ААФ Україна» пан Шахзад Мухаммад Касир, що займається рекрутингом іноземних студентів до українських ЗВО.
27.04.2021

Атомна енергетика в системі енергетичної безпеки України
У Національному університеті «Острозька академія» 26 квітня відбулася лекція присвячена річниці Чорнобильської катастрофи. У рамках Відкритого університету ОА студенти поспілкувалися з представниками Хмельницької атомної електростанції про сучасний розвиток атомної енергетики, її безпечність, роль для енергетичної незалежності і безпеки України. Спікери зустрічі – начальник зміни енергоблока ХАЕС Олександр Хомич та інструктор навчально-тренувального центру ХАЕС Олександр Франко. Модерував захід проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук. 
26.04.2021

«Чорнобиль – катастрофа для людства»
У Національному університеті «Острозька академія» 26 квітня відбувся круглий стіл на тему: «Чорнобиль – катастрофа для людства». Учасниками заходу стали здобувачі бакалаврату освітньо-професійної програми «Громадське здоров’я».
26.04.2021

Оголошено результати Міжнародного конкурсу для української молоді в діаспорі «Українці в світі»
Упродовж 25 січня – 1 квітня 2021 року тривав Міжнародний конкурс для української молоді в діаспорі «Українці в світі». Його організаторами були Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара, факультет міжнародних відносин, Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина Національного університету «Острозька академія», молодіжна секція Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин (осередок у НаУОА). Інформаційну підтримку заходу забезпечив сайт української діаспори «Стожари». 
26.04.2021

Острозька академія – лідер THE Impact Rankings 2021
21 квітня 2021 року британське видання Times Higher Education уже втретє опублікувало рейтинг, що оцінює вплив університетів на соціальний та економічний розвиток (Impact Rankings 2021). Рейтинг впливу університету демонструє, як сектор вищої освіти у всьому світі працює на досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР) ООН. У третьому виданні цього рейтингу взяли участь 1115 університетів з 94 країн світу (тоді як у 2020 – 768 університетів з 85 країн). 
26.04.2021

Підготовка та впровадження проєктів розвитку територіальної громади
22-23 квітня в Острозькій академії відбувся онлайн-семінар для представників об’єднаних громад “Підготовка та впровадження проєктів розвитку територіальної громади”. Учасниками стали близько 20-ти представників громад з Рівненської, Волинської, Хмельницької, Тернопільської та Дніпропетровської областей. Організувала та модерувала роботу семінару помічник ректора з освітнього менеджменту, кандидат економічних наук, доцент Юлія Харчук
23.04.2021

Мої знання сьогодні - мій капітал завтра
22-23 квітня відбувся ХІІ Відкритий регіональний фестиваль-конкурс з економіки та підприємництва “Мої знання сьогодні - мій капітал завтра!”. Економічний факультет Національного університету “Острозька академія” під керівництвом декана, доктора економічних наук, доцента Козак Людмили Василівни вже понад 10 років є партнером Профільної школи бізнесу Рівненського Палацу дітей і молоді щодо організації та проведення конкурсу. 
23.04.2021

В Острозькій академії підписали Меморандум про співпрацю із Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції та Радами арбітражних керуючих
Національний університет «Острозька академія» на чолі із ректором Ігорем Пасічником, Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції на чолі з Начальником управління Тарасом Грень, Рада арбітражних керуючих Рівненської області на чолі із головою ради Олександром Чепелюком а також Рада арбітражних керуючих Львівської області на чолі з головою ради Мар’яном Чорнієм підписали чотирьох-сторонній Меморандум про співпрацю.
23.04.2021

Представники відділу міжнародних зв'язків НаУОА взяли участь у Третьому Українському форум міжнародної освіти
22-23 квітня представники відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» взяли участь у Третьому українському форумі міжнародної освіти. До участі у Форумі були запрошені провідні експерти в галузі інтернаціоналізації вищої освіти, керівники міжнародних та іноземних академічних установ, які працюють в Україні, представники дипломатичного корпусу тощо.
23.04.2021

Наука, що об'єднує - психологія. Що про це думають викладачі?
У Національному університеті «Острозька академія» до Всеукраїнського дня психолога, яке відзначається 23 квітня, викладачі, професори та співробітники нашої Альма-матер розповіли про місце та роль психології в їхньому житті.
23.04.2021

Erasmus+ University of A Coruña
Університет Ла-Коруньї та Національний університет «Острозька академія» оголошують конкурс на отримання стипендії Erasmus+ в рамках Key Action 107 для здійснення навчальної мобільності з країнами-партнерами у першому семестрі 2021-2022 н.р. (вересень 2021-січень 2022).
22.04.2021

Острозька академія отримала лист-подяку від Посла Республіки Індонезія в Україні
Посол Республіки Індонезія в Україні, професор, доктор Юдді Кріснанді написав лист Національному університету «Острозька академія» щодо участі у 3-му Міжнародному дипломатичному форумі «Виклики для дипломатичного світу в епоху пандемії COVID-19: практичний погляд дипломата», який відбувся 25 березня 2021 року.
22.04.2021

Викладач Острозької академії переміг у конкурсі монографій молодих учених
Доцент кафедри історії ім. проф. М. П. Ковальського Національного університету «Острозька академія», доктор історичних наук Андрій Смирнов став переможцем першого конкурсного відбору монографій молодих учених, організованого Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. Його наукова праця «Між хрестом, свастикою і червоною зіркою: українське православ’я в роки Другої світової війни», що пройшла фахову експертизу, визнана найкращою за спеціальністю «Історія та археологія».
21.04.2021

У Відкритому університеті відбулася лекція про князя Василя-Костянтина Острозького
У Відкритому університеті Острозька академія 20 квітня відбулася онлайн-лекція на тему: «Десять років і один день з життя князя Острозького». Спікером зустрічі став керівник Центру дослідження спадщини князів Острозьких Ігор Тесленко. Модерував подію проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук.
20.04.2021

Вітаємо студента-політолога з перемогою у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт
Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студента-магістра спеціальності «Політологія» Богдана Сітарського з отриманням диплому ІІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Політологія».
20.04.2021

Студент-політолог переміг у конкурсі стажування в аналітичних центрах
Про конкурс стажування студентства в аналітичних центрах України, за сприяння Міжнародного фонду "Відродження", я дізнався завдяки повідомленню від доцента нашої кафедри Віталія Миколайовича Лебедюка. В час коли тривала реєстраційна форма, я завершував інше своє стажування на факт-чекінговому проєкті Vox Check, тому і вирішив скористатися хорошою можливістю продовжити розвивати професійні навички. 
20.04.2021

Ольга Ткачук – призерка обласної премії молодих учених Рівненщини
Кандидатка психологічних наук, викладачка кафедри психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія», заступниця декана факультету політико-інформаційного менеджменту з профорієнтаційної роботи Ольга Ткачук отримала обласну премію молодих науковців за заслуги та досягнення в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок.
20.04.2021

Відкрита зустріч членів експертної групи (акредитація освітньої програми "Національна безпека (за окремими сферами забезпечення та видами діяльності)")
Відповідно до програми роботи експертної групи з акредитації освітньої програми "Національна безпека (за окремими сферами забезпечення та видами діяльності)" першого (бакалаврського) рівня вищої освіти відбудеться відкрита зустріч членів експертної групи з усіма охочими учасниками освітнього процесу
20.04.2021

Еразмус+ дні для молоді України: Zoom Edition West
19 квітня 2021 року представники відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» взяли участь в онлайн-конференції, організованій Erasmus Student Network Kyiv та Національним Еразмус+ офісом в Україні. Захід проведено з метою поширення інформації щодо можливостей навчання, викладання, практики та стажування в провідних європейських університетах у межах Програми Європейського Союзу Еразмус+.
19.04.2021

Оголошено результати Всеукраїнської інтернет-олімпіади з міжнародних відносин для школярів!
Кафедра міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» підбила підсумки Всеукраїнської інтернет-олімпіади з міжнародних відносин для школярів, яка проходила в два тури – 25-28 березня та 1-4 квітня 2021 року.
19.04.2021

Науково-методичний семінар «Nauczanie języka polskiego na Ukrainie: problemy i perspektywy»
Програма роботи науково-методичного семінару
19.04.2021

Фестиваль культури народів світу 2021
У Національному університеті «Острозька академія» 16 квітня відбувся IV Регіональний фестиваль культур народів світу. Захід провели за ініціативою, кандидатки філологічних наук, доцентки Юлії Маслової в рамках курсу «Культурологія». Учасниками та організаторами події стали студенти спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» факультету політико-інформаційного менеджменту. 
18.04.2021

Вітаємо студенток економічного факультету з отриманням диплому ІІ і ІІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі
Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студенток економічного факультету Ольгу Борконюк, Анну-Марію Вербову та магістрантку Наталію Романович з отриманням дипломів ІІ та ІІІ ступенів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Економіка».
17.04.2021

Острозька академія запрошує долучитися до акції «Вшануй маму захисника»!
У межах меморандуму про співпрацю між оперативним командуванням «Захід» та Національним університетом «Острозька академія» ректорат, професорсько-викладацький склад та студенти університету запрошують всіх бажаючих долучитися до акції «Вшануй маму захисника»
16.04.2021

Тиждень факультету романо-германських мов 2021
У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 12-16 квітня відбувся тиждень факультету романо-германських мов. Попри дистанційний формат навчання, організаторам вдалося підготувати низку інтерактивних онлайн-заходів з нагоди 20-річчя свого факультету.
16.04.2021

В університеті відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Острозькі культурологічні читання»
У Національному університеті «Острозька академія» 15 квітня відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Острозькі культурологічні читання». Участь у ній взяли понад 60 молодих науковців – студентів, аспірантів та молодих учених. Ця конференція стала уже традиційним науковим заходом, який організовує кафедра культурології та філософії.
15.04.2021

Програма ім. Фулбрайта – стипендійна можливість навчатися в США
У Національному університеті «Острозька академія» 14 квітня відбулася онлайн-консультація студентів з представниками стипендіальної програми ім. Фулбрайта. Захід відбувся за ініціативи відділу міжнародних зв’язків НаУОА.
15.04.2021

В Острозькій академії відсвяткували 150-ти річчя Агатангела Кримського
15 квітня відбулася Всеукраїнська наукова конференція з іноземною участю до 150-ти річчя Агатангела Кримського «Ідентичність. Дискурс. Імагологія». Організаторами заходу стали: Національний університет «Острозька Академія», Інститут сходознавства імені А. Ю. Кримського Національної академії наук України, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Рівненський державний гуманітарний університет. Формат проведення – онлайн. Модераторкою події була докторка філологічних наук, професорка катедри української мови і літератури НаУОА Олександра Вісич.
15.04.2021

Відкрита зустріч членів експертної групи (акредитація освітніх програм «Міжнародні відносини» та «Країнознавство»)
Відповідно до програми роботи експертної групи з акредитації освітніх програм «Міжнародні відносини» та «Країнознавство» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти відбудеться відкрита зустріч з експертами
14.04.2021

Вітаємо Ольгу Німець із отриманням диплому ІІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі
Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студентку 4-го курсу, спеціальності «Культурологія», гуманітарного факультету Ольгу Німець з отриманням диплому ІІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі студентських робіт з культурології.
13.04.2021

27 років новітньої історії Острозької академії
Сьогодні відзначаємо важливу подію у новітній історії Національного університету «Острозька академія». 27 років тому Президент України Леонід Кравчук підписав Указ «Про утворення Острозького колегіуму». За цей невеликий період Острозька академія стала одним із найвідоміших університетів не тільки України, а й закордону.
12.04.2021

Підведено підсумки ІІІ Всеукраїнського конкурсу серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра»
Упродовж 25 січня – 12 березня 2021 року Інститутом у співпраці з факультетом міжнародних відносин, Науковим товариством студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина, молодіжною секцією Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин (осередок в Острозькій академії) було організовано та проведено ІІІ Всеукраїнський конкурс серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра». Захід відбувся за інформаційної підтримки сайту української діаспори «Стожари».
09.04.2021

Як шукати ресурси для розвитку громади?
22-23 квітня на базі Острозької академії відбудеться дводенний онлайн-семінар “Підготовка та впровадження проєктів розвитку територіальної громади”.
09.04.2021

Вітаємо Дар’ю Товпик із отриманням диплому ІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі
Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студентку 3-го курсу, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», економічного факультету Дар’ю Товпик з отриманням диплому ІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт. 
08.04.2021

Студенти Острозької академії розмовляти про те, як піклуватися про психічне здоров’я
У Національному університеті «Острозька академія» 7 квітня до Всесвітнього дня здоров’я відбулася зустріч абітурієнтів та студентів факультету політико-інформаційного менеджменту на тему «Як (не) втратити психічне здоров'я?». Спікеркою зустрічі була керівниця психологічної служби НаУОА, заступниця директора НЦ «Саногенна педагогіка та психологія» Вікторія Кондратюк.
07.04.2021

В Острозькій академії відбулася панельна дискусія про культурологію в Україні
Кафедра культурології та філософії ініціювала початок обговорення надзвичайно нагального і, фактично, публічно не обговорюваного питання в українській гуманітаристиці. Мова йде про проблему розуміння, особливостей розвитку, значення та впливу культурологічної науки в науковому та освітньому середовищі. 2 квітня 2021 року відбулася перша панельна дискусія під назвою «Культурологія в Україні: єдність в розмаїтті?» під модеруванням доктора філософських наук, професора Дмитра Шевчука.
02.04.2021

Відкрита зустріч членів експертної групи (акредитація освітньої програми «Громадське здоров'я»)
Відповідно до програми роботи експертної групи з акредитації освітньої програми «Громадське здоров'я» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти відбудеться відкрита зустріч членів експертної групи з усіма охочими учасниками освітнього процесу
02.04.2021

В Острозькій академії говорили про письменника Олеся Ульяненка
У Національному університеті «Острозька академія» 1 квітня відбулася онлайн-лекція «Там, де Ульяненко…». Спікерами зустрічі стали член Європейської кіноакадемії, лауреат національної премії імені О. Довженка, укладач книги та автор сценарію однойменного фільму «Ульяненко без цензури» Мирослав Слабошпицький та доктор філологічних наук, професор катедри русистики та східноєвропейських студій Університету Коменського у Братиславі Фелікс Штейнбук. Модераторкою події була докторка філологічних наук, доцентка Олександра Вісич. Зустріч організована катедрою української мови і літератури Національного університету «Острозька академія». 
01.04.2021