Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії оголосили результати конкурсу «Абетка інституту»

16.05.2023

Навчально-науковий інститут міжнародних відносин та національної безпеки НаУОА організував і провів профорієнтаційний конкурс «Абетка інституту», який тривав із 24 квітня до 15 травня на засадах добровільності й прозорості.

Етапи конкурсу: інформування потенційних учасників про умови проведення конкурсу; представлення інформаційних матеріалів «Абетка інституту» у соціальній мережі Instagram; реєстрація абітурієнтів для індивідуального тестування на кращого знавця «Абетки інституту»; проведення індивідуального тестування на кращого знавця історії та специфіки навчання в Навчально-науковому інституті міжнародних відносин та національної безпеки НаУОА на основі профорієнтаційних матеріалів «Абетка інституту».

Призовий фонд конкурсу представлений у формі іменного гранту Ольги Балацької на навчання на бакалаврському рівні й покриває 50 % вартості за рік навчання на одній зі спеціальностей ННІМВНБ.

Ольга Балацька, кандидатка юридичних наук, доцентка, директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки зауважила:

«Ми організували цей марафон, аби популяризувати серед абітурієнтів як Острозьку академію, так і Навчально-науковий інститут міжнародних відносин та національної безпеки; ближче познайомити майбутніх вступників, їхніх батьків із життям, традиціями, культурою Острозької академії. Ми пишаємося тим, що участь у конкурсі взяли такі мотивовані абітурієнти. Вражає патріотизм учасників, їхні відданість традиціям, освіті, бажання навчатися у стінах першого закладу вищої освіти у Східній Європі. Такі проактивні діти – це державотворці, які будуть відбудовувати незалежну, вільну Україну».

Географія конкурсу – абітурієнти й батьки з Донецької, Харківської, Черкаської, Волинської, Рівненської, Хмельницької, Львівської областей.

До фінального етапу конкурсу пройшло 11 абітурієнтів. Переможцем став учень із міста Покровськ Донецької області Антон Зозуля. Друге місце посіла абітурієнтка з Харківської області Марія Сисіна, а 3 місце – Валентин Самолюк із Львівської області.

Антон Зозуля зазначив, що конкурс проходив у цікавій ігровій формі тестування, а підготовка відбувалась через якісні та інформаційні пости в інстаґрам-акаунті ННІМВНБ.

«Краса Острозької академії, гармонія поєднання спадщини минулого й досягнень сьогодення, дух науки, сучасний підхід до навчання, підтримка студентів, дозвілля й можливості для самореалізації – те, через що я вирішив обрати саме НаУОА. І для мене честь стати частиною цієї історії. Навчально-науковий інститут міжнародних відносин та національної безпеки допоможе на шляху становлення особистості; надасть усі можливості для розвитку, отримання досвіду, навичок і нових знань. Водночас молоді й розумні люди своєю наполегливою працею зможуть довести те, що ННІМВНБ та Острозька академія роблять важливий внесок у становлення майбутнього України»,

підсумував Антон Зозуля.