Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Острозька академія – у трійці лідерів серед українських ЗВО світового рейтингу університетів IU GreenMetric 2021
23 грудня 2021 року IU GreenMetric World University Rankings опублікував рейтинг, що з 2010 року оцінює університети в усьому світі за шістьма показниками: середовище та інфраструктура, енергетика та зміна клімату, управління відходами, водні ресурси, транспорт та освіта. Світовий рейтинг університетів UI GreenMetric спрямований на підвищення поінформованості університетів щодо світових цілей сталого розвитку. У цьогорічному виданні взяли участь 956 університетів з 80 країн світу.
30.12.2021

Слухачі підготовчих курсів до ЗНО та вступу до НаУОА отримали сертифікати і подарунки
Протягом вересня-грудня 2021 року цілеспрямовані та креативні здобувачі освіти 10 й 11 класів закладів загальної середньої освіти Рівненської, Хмельницької, Волинської, Житомирської, Львівської і Черкаської областей проходили підготовчі курси до ЗНО та вступу до Національного університету «Острозька академія». Слухачі успішно пройшли програми курсів у повному обсязі, за що отримали під ялинку сертифікати та сувеніри від Острозької академії.
29.12.2021

В Острозькій академії провели вебінар для абітурієнтів «Особливості Вступної кампанії-2022»
Національний університет «Острозька академія» продовжує консультування вступників задля забезпечення їхнього успішного вступу під час Вступної кампанії 2022 року. У контексті цього 28 грудня 2021 року було проведено вебінар на тему: «Особливості Вступної кампанії-2022». На онлайн-захід зареєструвалося близько 30 учасників із 12 областей України: Рівненської, Хмельницької, Житомирської, Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Вінницької, Київської, Запорізької, Донецької, Дніпропетровської та Одеської.
28.12.2021

До уваги випускників другого (магістерського) рівня вищої освіти Національного університету "Острозька академія"!
Дружна академічна спільнота Національного університету «Острозька академія» щиро запрошує Вас на урочисту церемонію вручення дипломів магістра «Конвокація-2022».
24.12.2021

Круглий стіл «Порозуміння. Релігійні спільноти і подолання поляризації українського суспільства»
У Національному університеті «Острозька академія» 23 грудня відбувся круглий стіл «Порозуміння. Релігійні спільноти і подолання поляризації українського суспільства» за участю представників релігійних, громадських організацій та освітян. Острозька академія є партнером цієї експертної зустрічі в Острозі.
23.12.2021

Про досягнення, виклики та перспективи розвитку Острозької академії
У Національному університеті «Острозька академія» 23 грудня відбулася конференція трудового колективу. Традиційно під час цього заходу підбивають підсумки року, що минає – обговорюють досягнення й окреслюють виклики та перспективи розвитку вишу.
23.12.2021

Вітаємо Сергія Галецького з отриманням вченого звання доцента
Згідно наказу Міністерства освіти і науки України від 30 листопада року 2021 № 1290 доцент кафедри міжнародної мовної комунікації, кандидат педагогічних наук, Галецький Сергій Миколайович отримав вчене звання доцента.
23.12.2021

До Дня працівників дипломатичної служби України: визначено переможців конкурсу афоризмів про дипломатію та дипломатів
Кафедра міжнародних відносин та Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина Національного університету «Острозька академія» 6-22 грудня 2021 року провели конкурс афоризмів про дипломатію та дипломатів серед студентів, абітурієнтів та всіх, хто цікавиться цією сферою.
22.12.2021

Студентів Острозької академії запрошують доєднатися до команди Молодіжної ради Острозької територіальної громади
Нещодавно Острог став молодіжною столицею України 2022. Тому Молодіжна рада Острозької територіальної громади шукає амбасадорів – команду молодих людей, яка гідно представлятиме й формуватиме молодіжну політику в Острозі. До участі в проєкті запрошують і студентів Острозької академії.
22.12.2021

В Острозькій академії відбудеться XVII Всеукраїнський онлайн-фестиваль Різдвяних піснеспівів
У Національному університеті «Острозька академія» з 25 грудня до 19 січня проходитиме  XVII Всеукраїнський онлайн-фестиваль Різдвяних піснеспівів із міжнародною участю. Основною метою є пошанування головної події планетарного значення – Різдва Христового, збереження і розвитку Різдвяних традицій краю й України.
22.12.2021

Студент Острозької академії провів семінар про громадське здоров’я
21 грудня здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти ОП «Громадське здоров’я» НаУОА Олександр Стратюк провів семінар із працівниками КНП «Острозького центру ПМД» на тему «Актуальні питання громадського здоров’я». У межах зустрічі О. Стратюк розповів про діяльність у сфері громадського здоров’я та професійні виклики для медиків, які працюють за напрямом профілактичної медицини в сучасних реаліях.
21.12.2021

Нова перемога: студентки Острозької академії здобули першість у Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Т.Г. Шевченка
Студентки Національного університету “Острозька академія” 18 грудня взяли участь в обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Т. Г. Шевченка. Марина Краснобока, студентка 4 курсу спеціальности “Українська мова та література”, посіла І місце серед студентів гуманітарних спеціальностей, а Марія Рись, студентка 1 курсу спеціальности “Фінанси, банківська справа та страхування”, – ІІ місце серед студентів технічних спеціальностей. Наставники: Світлана Кочерга, докторка філологічних наук, професорка; Ірина Рабчук, викладачка катедри української мови і літератури Національного університету “Острозька академія”.
20.12.2021

В Острозькій академії відбувся круглий стіл грантового проєкту «WARN. Академічна протидія гібридним загрозам»
У Національному університеті «Острозька академія» 20 грудня відбувся круглий стіл у рамках виконання другого робочого пакету «Створення нових навчальних програм та оновлення і адаптація існуючих навчальних програм» грантового проєкту «WARN. Академічна протидія гібридним загрозам». Серед учасників заходу представники: Міністерства освіти і науки України, Національного університету «Острозька академія», Харківського національного університету радіоелектроніки, Українського католицького університету, Державного університету інфраструктури та технологій, Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Харківського національного університету ім. В. Каразіна, Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ, «Донбаського державного педагогічного університету».
20.12.2021

ОГОЛОШЕННЯ
Академічна конференція трудового колективу НаУОА відбудеться 23 грудня 2021 р., 10 год., новий корпус, ауд. № 206, а також на онлайн-платформі Google Meet.
20.12.2021

В Острозькій академії вручили іменні гранти Товариства Української Мови родини Боднаруків
У Національному університеті «Острозька академія» 17 грудня відбулося вручення іменних грантів Товариства Української Мови (Чикаго, США), започаткованих родиною Боднаруків. 
17.12.2021

В Острозькій академії відбулася презентація #РОДОВІДстипендії
17 грудня відбулася презентація стипендіальної програми – #РОДОВІДстипендія, яку представила Ірена Слута, кураторка проєкту, до слова здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 053 Психологія. 
17.12.2021

Командири військових частин Рівненського гарнізону завітали до Острозької академії
У рамках меморандуму про співпрацю між Острозькою академією й оперативним командуванням «Захід» командири військових частин Рівенського гарнізону та їх заступники 16 грудня відвідали Острозьку академію.
16.12.2021

Вступ для учасників бойових дій
У Національному університеті «Острозька академія» пропонують вступ за спеціальними умовами на державну форму навчання для учасників бойових дій та їх дітей. 
16.12.2021

День відкритих дверей Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту: як це було?
В Острозькій академії 15 грудня відбувся день відкритих дверей Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту в онлайн-форматі. Для того, щоб долучитися до зустрічі, абітурієнти і всі охочі мали можливість зареєструватися заздалегідь.
15.12.2021

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник взяв участь у презентації щорічника «Україна дипломатична»
14 грудня відбулася презентація 22 випуску наукового щорічника «Україна дипломатична». Організатор події і видавець щорічника – Державне підприємство «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв». Серед спікерів були Володимир Огризко, Надзвичайний і Повноважний Посол, Міністр закордонних справ (2007-2009); Павло Кривонос, генеральний директор Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв»; Елена Летісія Мікусінскі, Надзвичайна і Повноважна Амбасадорка Аргентинської Республіки в Україні та Бруно Коссанель, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Французької Республіки в Україні. Ректор Національного університету «Острозька академія», Герой України, професор Ігор Пасічник теж долучився до заходу. 
14.12.2021

В Острозькій академії відбулися українські вечорниці
Культурно-мистецький центр Національного університету «Острозька академія» спільно з Братством спудеїв 13 грудня провели українські вечорниці. 
13.12.2021

В Острозькій академії проходить благодійний аукціон «Добра воля»
До дня Святого Миколая Рада правників Національного університету «Острозька академія» спільно з Острозьким осередком ЛС АПУ організовують благодійний аукціон «Добра воля». Мета – допомогти благодійному фонду «Життєлюб», що підтримує людей старшого віку.
13.12.2021

Студентки Острозької академії – переможниці обласного етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика
11 грудня студентки Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Національного університету “Острозька академія” взяли участь в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика. І місце посіла Марія Буднік, магістрантка спеціальности “Українська мова та література”. ІІ місце в Анни Фісянчук, студентки 1 курсу ОПП “Практична філософія. Консалтинг та коучинг”. Наставники студенток – Віталій Максимчук, завідувач кафедри української мови і літератури, кандидат філологічних наук, та Ірина Рабчук, викладачка кафедри української мови і літератури Національного університету “Острозька академія”.
13.12.2021

Town and gown 2.0 Talks: досвід Донецького національного університету імені Василя Стуса
10 грудня відбувся третій захід із серії “Town and gown 2.0. Talks”. Запрошеним спікером стала Тетяна Нагорняк - перший проректор Донецького національного університету імені Василя Стуса. У межах зустрічі вона поділилася досвідом налагодження співпраці між містом Вінниця та університетом, що був змушений переїхати з Донецьку через російську агресію на сході України.
10.12.2021

День відкритих дверей економічного факультету: як це було?
В Острозькій академії 10 грудня відбувся день відкритих дверей економічного факультету в онлайн-форматі. Для того, щоб долучитися до зустрічі, абітурієнти та всі охочі мали можливість зареєструватися заздалегідь.
10.12.2021

Відбулася зустріч з Ольгою Шминдрук на тему «Практичні проблеми у справах щодо домашнього насильства»
9 грудня відбулася лекція  Ольги Шминдрук, кандидатки юридичних наук, старшої викладачки катедри цивільно-правових дисциплін Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського. Тема зустрічі: «Практичні проблеми у справах щодо домашнього насильства».
10.12.2021

Співпраця Острозької академії та оперативного командування «Захід» продовжується
У четвер, 9 грудня, представники групи міжнародного військового співробітництва управління оперативного командування «Захід» завітали до Національного університету «Острозька академія». Під час зустрічі тимчасово виконуючий обов’язки начальника групи міжнародного військового співробітництва управління ОК «Захід», майор Сергій Каралаш із помічницею Яною Катрецькою, яка також є нештатною працівницею служби зв’язків з громадськістю управління ОК «Захід», розповіли про свій досвід роботи військовослужбовцями, діяльність оперативного командування «Захід» та поспілкувалися зі студентами. До слова, Сергій Каралаш та Яна Катрецька є студентами спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».
09.12.2021

В Острозькій академії відбулася лекція професорки Хайді Андраде
8 грудня відбулася зустріч здобувачів спеціальності 013 Початкова освіта та 053 Психологія із професоркою світового рівня Хайді Андраде (Heidi Andrade) на тему: «Using formative self-assessment to promote learning and self-regulation».
08.12.2021

Як відбуваються іспити в Острозькій академії?
Іспит у форматі TEDx відбувся в Національному університеті «Острозька академія» 7 грудня для слухачів навчальної дисципліни “Риторика”. Ініціатором стала викладачка навчальної дисципліни та модераторка конференції Юлія Маслова.
07.12.2021

Едуард Балашов зустрівся із Директором з питань розвитку міжнародного академічного партнерства та міжнародного академічного консультування Державного університету Нью-Йорку
7 грудня 2021 року помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», учасник програми наукових стажувань ім. Фулбрайта Едуард Балашов зустрівся із Директором з питань розвитку міжнародного академічного партнерства та міжнародного академічного консультування Державного університету Нью-Йорку в Олбані п. Рейчел Муді (Mrs. Rachel Moody, Director of International Academic Partnerships and International Academic Advising, State University of New York, University at Albany). 
07.12.2021

Випускниця Острозької академії Ольга Петрова провела відкриту лекцію для студентів
Катедра української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» в межах зустрічей «Філологія – широкі можливості» 7 грудня організувала лекцію з Ольгою Петровою – випускницею спеціальности «Українська мова та література», медійницею, комунікаційницею, фахівчинею зі зв'язків з громадськістю та кібергігієни, репутаційною менеджеркою, тренеркою-практикинею. Тема – «Філологічні компетенції, як інструмент public relations або чому важливо вміти говорити «маминою мовою».
07.12.2021

Вітаємо переможців літературного конкурсу «Витоки»!
У Національному університеті «Острозька академія» 7 грудня відбулося оголошення підсумків літературного конкурсу «Витоки».
07.12.2021

Команда студентів Острозької академії посіла 2 місце у фіналі конкурсу NBU University Challenge
3 грудня відбувся фінал студентського змагання «Монетарна політика: виклик НБУ університетам» (NBU University Challenge)», яке тривало впродовж вересня–грудня 2021 року. Команда студентів Національного університету «Острозька академія» на чолі з деканом економічного факультету Олександром Новоселецьким посіли 2 місце в конкурсі.
06.12.2021

Студентка Острозької академії – одна з переможниць конкурсу «Український визвольний рух 1920-1950-х років»
Центр досліджень визвольного руху спільно з партнерами щороку проводить традиційний конкурс студентських наукових робіт «Український визвольний рух 1920-1950-х років». Цьогоріч однією з переможниць конкурсу стала студентка 6 курсу спеціальності «Історія та археологія» Національного університету «Острозька академія» Ольга Захарова, яка посіла 3 місце. Тема її дослідження – «Організація Українських Націоналістів та українсько-польська війна на Холмщині у 1942–1944 рр.».
06.12.2021

В Острозькій академії відзначили День Збройних сил України
6 грудня в Україні святкують День Збройних сил. Цьогоріч він особливий, бо українській армії виповнюється 30 років. У Національному університеті «Острозька академія» відбувся святковий захід, приурочений до Дня ЗСУ. Розпочався він із показу фрагментів військових подій під пісню «Разом і до кінця». Ведучі розповіли про українську армію та згадали сучасні події російсько-української війни. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих.
06.12.2021

Студенти Острозької академії отримуватимуть стипендії Острозького міського голови
26 листопада депутати Острозької міської ради проголосували за впровадження іменних стипендій Острозького міського голови для студентів Національного університету «Острозька академія».
03.12.2021

Запрошуємо студентів Острозької академії взяти участь у семестровому обміні з Поморською Академією у Слупську
У рамках двосторонньої угоди між Національним університетом «Острозька академія» та Поморською Академією у Слупську (Республіка Польща), оголошують конкурс на семестрове навчання у Поморській академії впродовж 2 семестру 2021-2022 навчального року (лютий – червень 2022 р.).
03.12.2021

В Острозькій академії відбудеться тренінг з антикорупції
У Міжнародний день боротьби з корупцією 8-9 грудня юридична клініка «Pro bono» Національного університету «Острозька академія» запрошує студентів на дводенний тренінг із запобігання та виявлення хабарництва. Захід проводиться спільно із уповноваженим з антикорупційної діяльності в університеті Богданом Михальчуком.
03.12.2021

Викладачки Острозької академії провели курси для підвищення кваліфікації депутатів і працівників виконавчого апарату Рівненської обласної ради
Курси підвищення кваліфікації депутатів та працівників виконавчого апарату Рівненської обласної ради з конфліктології та психологічної стійкості провели в Рівненській обласній раді. Лекторками заходів були викладачки Острозької академії: Марія Петрушкевич, докторка філософських наук, завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту; Галина Гандзілевська, кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія»; Ольга Шминдрук, кандидатка юридичних наук, старша викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін.
03.12.2021

В Острозькій академії провели зустріч з посилення кадрового потенціалу системи охорони громадського здоров’я в Україні
2 грудня 2021 року Національний університет “Острозька академія” відвідали Богдан Веровчук, лікар-епідеміолог ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»; Інна Вінничук, резидентка четвертої когорти Інтервенційної епідеміологічної служби (Програми підготовки з польової епідеміології) та Віктор Мороз, завідувач відділом епіднагляду ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», які провели робочу зустріч із завідувачем кафедри громадського здоров`я та фізичного виховання, Ігорем Гущуком. 
02.12.2021

Лекцію Томаша Кемпи «Складні відносини Костянтина-Василя Острозького з монархами» провели в Острозькій академії
У межах відкритого університету 2 грудня відбулася лекція Томаша Кемпи, дослідника князів Острозьких із Польщі, професора Університету Миколи Коперніка в Торуні. Спікер розповів про проблеми відносин київського воєводи Костянтина-Василя Острозького з польсько-литовськими володарями: Зиґмунтом І Старим, Зиґмунтом ІІ Августом, Генрихом Валуа, Стефаном Баторією, Зиґмунтом ІІІ.
02.12.2021

Запрошуємо на лекцію Володимира Трофимовича
У рамках відкритого університету в Острозькій академії 6 грудня відбудеться лекція доктора історичних наук, професора кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського Володимира Трофимовича на тему «Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу». 
02.12.2021

Запрошуємо доєднатися до лекції професорки Хайді Андраде
Кафедра психології та педагогіки Національного університету «Острозька академія» 8 грудня о 15.40 запрошує на онлайн-лекцію професорки світового рівня Хайді Андраде (Heidi Andrade) на тему: «Using formative self-assessment to promote learning and self-regulation».
02.12.2021

Майстер-клас для старшокласників на тему «Що нового в новому правописі?» та напрями співпраці Острозької академії із закладами освіти
Здобувачі освіти ЗЗСО І - ІІІ ступенів Сокальського ліцею № 1 імені Олега Романіва Сокальської міської ради Львівської області продовжують відвідувати майстер-класи від викладачів Національного університету «Острозька академія».
01.12.2021

Нова колегія Братства спудеїв склала обіцянку
Цього понеділка у стіни Острозької академії повернулися не лише студенти, але й новий склад колегії Братства спудеїв. Саме представникам колегії випала унікальна можливість першими серед студентів відвідати оновлений університетський музей. Нова експозиція музею – результат реалізації проекту: "Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні", який був підтриманий Українським культурним фондом.
01.12.2021

Ректор Острозької академії та командувач оперативного командування «Захід» обговорили напрями подальшої співпраці
У середу, 1 грудня, вище керівництво оперативного командування «Захід» завітало до Національного університету «Острозька академія». Під час зустрічі ректор академії Ігор Пасічник і бригадний генерал Збройних сил України, командувач військ ОК «Захід» Сергій Літвінов обговорили напрями подальшої взаємодії у сферах національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання молоді, психологічної підтримки учасників бойових дій, здобуття вищої освіти військовослужбовцями та членами їхніх сімей.
01.12.2021

Про роботу на радіо розповів Валентин Корнієнко
Для здобувачів освітньої програми «Журналістика» Національного університету «Острозька академія» в рамках навчальної дисципліни «Журналістська майстерність (майстер-класи)» 1 грудня відбулася зустріч із музичним редактором радіо «Ретро FM» та «П'ятниця» Валентином Корнієнком.
01.12.2021

Студенти Острозької академії можуть стати частиною Unistudy
Unistudy – це джерело анонсів безкоштовних або доступних освітніх можливостей в Україні та за кордоном для всіх, незалежно від віку, професії, статків. Основна цінність – це доступна освіта упродовж життя для кожного.
01.12.2021

Запрошуємо на курси підвищення кваліфікації
Національний  університет «Острозька академія» запрошує педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти пройти курси підвищення кваліфікації.
01.12.2021