Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Острозька академія – у двадцятці найкращих університетів України
За версією рейтингу закладів вищої освіти, опублікованого днями журналом «Деньги», Національний університет «Острозька академія» ввійшов у двадцятку кращих українських вишів.
30.03.2021

Подарунки Острозькій академії від музиканта з Австрії
Відомий австрійський музикант-лютніст Бернгард Гофштьоттер подарував Національному університету «Острозька академія» збірку поезій Зузанни Ґінчанки «Про кентаврів та інші вибрані вірші» («Von Zentauren und weitere ausgewählte Gedichte»), перекладену німецькою музикантом та Ганною Кубяк. Також пан Бернгард передав університету низку компакт-дисків зі своїми музичними композиціями.
30.03.2021

В Острозькій академії відкрили Лабораторію досліджень гібридних загроз національній безпеці
29 березня 2021 року в Національному університеті «Острозька академія» офіційно відкрито Науково-дослідну лабораторію «Лабораторія досліджень гібридних загроз національній безпеці».
29.03.2021

В Острозькій академії визначили переможців Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури
Кафедра української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» традиційно підбила підсумки Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2021.
29.03.2021

Вийшов друком черговий випуск педагогічного щорічника «Мистецтво викладання: золоті зерна досвіду»
Уже вдруге виходить друком педагогічний щорічник «Мистецтво викладання: золоті зерна досвіду». Видання збірника було започатковане за ініціативи Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» та кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського. Його мета – популяризація інноваційних практик викладання суспільно-гуманітарних та художньо-естетичних дисциплін в закладах загальної середньої та позашкільної освіти України.
29.03.2021

«Метатеатр» відзначено як один із найкращих проєктів, підтриманих УКФ
Освітній проєкт «Метатеатр» був визначений фіналістом конкурсу Премії Українського культурного фонду і, таким чином, увійшов у число найкращих проєктів у секторі перформативного і сценічного мистецтва. Національний університет «Острозька академія» є партнером цього проєкту, забезпечуючи культурологічну складову освітньої програми. Методологічною основою проєкту є теорія ігрового театру, запропонована видатним театральним педагогом і режисером Михайлом Буткевичем. Проєкт передбачає освітню складову (зокрема, навчання на маґістерській освітній програмі з культурології), а також театрально-продюсерськоу. Навчання на цій програмі зосереджує увагу на: участі у театральних постановках; грі з простором і часом в сценічному рішенні вистави; механізмах акторської творчості: теорії та практиці; навчанні ігровій взаємодії з драматичним текстом; навчанні в творчій команді майбутніх акторів, режисерів, сценографів, критиків; режисура ігрової вистави.
28.03.2021

В Острозькій академії обговорили проблеми та перспективи розвитку економіки в умовах глобалізації
26 березня в Острозькій академії відбулося пленарне засідання XIX Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції молодих учених та студентів “Проблеми та перспективи розвитку національної економіки в умовах глобалізації”. До конференції долучилося близько 70 студентів НаУОА, а загальна кількість зареєстрованих перевищила 100 учасників. Модератором зустрічі була - Фоміних Мар’яна, заступник декана економічного факультету з навчально-виховної роботи.
26.03.2021

Третій Міжнародний дипломатичний форум відбувся в Острозькій академії
Сьогодні у Національному університеті «Острозька академія» відбувся третій Міжнародний дипломатичний форум, присвячений 30-річчю Незалежності України та 445-річчю Острозької академії на тему «Виклики для дипломатичного світу в епоху пандемії COVID-19: практичний погляд дипломата». У зв’язку з карантинними обмеженнями захід проходив у режимі онлайн у додатку Zoom із трансляцією на відеохостингу YouTube.
25.03.2021

Студентка Острозької академії – переможниця Всеукраїнського стипендіального конкурсу
Студентка 4 курсу інституту права Національного університету «Острозька академія» Христина Пістун стала переможницею Всеукраїнського стипендіального конкурсу «Юридичний Тріатлон 2021» від юридичної фірми "ETERNA LAW". Христина буде отримувати щомісячну стипендію упродовж року.
25.03.2021

“Обирати спеціальність розумом і серцем”: Як минув День відкритих дверей в Острозькій академії
У Острозькій академії 25 березня відбувся традиційний загальноакадемічний день відкритих дверей. Захід відбувся у змішаному форматі. Цьогоріч учасниками стали понад 100 абітурієнтів та їхніх батьків з більш, ніж 10 областей України. Модерувала зустріч керівник консультаційного центру НаУОА Іванна Горбач. 
25.03.2021

Представники відділу міжнародних зв'язків взяли участь у вебінарі "How to prepare a successful proposal in Horizon Europe"
24 березня 2021 року представники відділу міжнародних зв’язків НУОА взяли участь у вебінарі, організованому організацією EU Science & Innovation, на тему: «Як підготувати успішну заявку на Horizon Europe (How to prepare a successful proposal in Horizon Europe). Зустріч відбулася у два етапи. 
24.03.2021

«Робота з відкритими даними» — новий тематичний модуль ШОІ
У Національному університеті «Острозька академія», в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій», розпочався новий тематичний модуль «Робота з відкритими даними: від збору інформації до її інтерпретації». Перше заняття відбулося 22 березня на тему: «Що таке Open Data? Історія становлення відкритих даних». Тьютор курсу — кандидат наук з державного управління, доцент Віталій Лебедюк. Модераторка заходу — кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова.
23.03.2021

Лекція Відкритого університету ОА «Леся Українка: динаміка візій та стереотипи поколінь»
22 березня 2021 року в НаУОА у межах Відкритого університету Острозької академії відбулась чергова зустріч у незвичному форматі. Професорки кафедри української мови і літератури Світлана Кочерга та Олександра Вісич прочитали дуальну лекцію на тему «Леся Українка: динаміка візій та стереотипи поколінь». Будучи самі представницями різних поколінь, лекторки представили широку палітру контроверсійних тлумачень постаті та творчості найвідомішої української письменниці. 
22.03.2021

В Острозькій академії презентували літературно-мистецькі доробки Ірини Баковецької
У Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація літературно-мистецьких доробків письменниці, культурної діячки, випускниці НаУОА Ірини Баковецької та Ярослава Рачковського. Зустріч організував гуманітарний факультет НаУОА. Модератором події став філософ, історик, письменник, професор НаУОА Петро Кралюк.
19.03.2021

Для студентів Острозької академії криміналісти провели семінар-тренінг
У рамках співпраці начальник відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Рівненській області Сніжана Гамера та старший спеціаліст-криміналіст Рівненського районного управління поліції Василь Левченко провели семінар-тренінг для студентів четвертого курсу НаУОА, які навчаються за спеціальністю «Національна безпека». 
19.03.2021

В Острозькій академії презентували збірник спільних наукових досліджень школярів та студентів
У Національному університеті “Острозька академія” 19 березня відбулася презентація збірника наукових досліджень учнів та студентів дослідницько-краєзнавчого проєкту “Соціально значущі ініціативи молоді - громаді”. 
19.03.2021

В межах Відкритого університету ОА відбулася лекція Сергія Гонгала
19 березня 2021 року в НаУОА стартував другий сезон Відкритого університету Острозька академія. Лекцію на тему «Що ми знаємо про свій підпис?» прочитав доцент кафедри кримінально-правових дисциплін ННІП ім. І. Малиновського Сергій Гонгало. Слухачам було представлено криміналістичні та психологічні аспекти аналізу підпису. 
19.03.2021

До уваги здобувачів освіти НаУОА
Про організацію освітнього процесу в Національному університеті "Острозька академія" з 22 березня 2021 року
19.03.2021

Науковиці-психологині Острозької академії отримали сертифікати за міжнародними стандартами ЄС
Викладачки кафедри громадського здоров'я та фізичного виховання Наталія Кулеша й Анна Гільман успішно пройшли стажування у Клініці психіатрії, бойового стресу і психотравматології Військового медичного інституту, м. Варшава. Результатом закордонного стажування викладачів став сертифікат терапевта-тренера за міжнародними стандартами ЄС щодо питань діагностики і терапії посттравматичних розладів (ПТСР) і розладів, пов'язаних зі стресовим чинником.
19.03.2021

Виставка, присвячена 92-річчю з Дня народження Миколи Ковальського
У Національному університеті «Острозька академія» підготували виставку пам’яті Миколи Ковальського (до 92-річчя з Дня народження), одного з ініціаторів відродження Острозької академії.
19.03.2021

Представники НаУОА взяли участь в форумі «Досконалість викладання і навчання у вищій освіті»
17-18 березня 2021 року відбувся міжнародний форум «Досконалість викладання і навчання у вищій освіті», який вдруге організований Британською радою в Україні. Мета цього форуму полягає в тому, щоб створити площадку для обговорення актуальних проблем вищої освіти, а також сприяти обміну кращими практиками та фаховому обговоренню питань вдосконалення викладання і навчання у вищій освіті в Україні. Цього року ключовими питаннями форуму стали: професійний розвиток викладачів закладів вищої освіти; трансформація викладання в умовах сьогодення: виклики та можливості; студентоорієнтоване викладання і його особливості; досвід Великої Британії та України щодо вдосконалення викладання у вищій освіті.
18.03.2021

В Острозькій академії відкрили виставку Емми Андієвської
В Арт-Кластері Острозької академії 18 березня відбулося відкриття виставки "Космос Емми Андієвської", в рамках культурно-мистецького проєкту "Дифузія", де представили твори з колекції Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.
18.03.2021

Онлайн засідання консорціуму проєкту WARN – Академічна протидія гібридним загрозам
Представники відділу міжнародних зв’язків та факультету політико-інформаційного менеджменту НУОА взяли участь у черговому засіданні представників університетів-учасників консорціуму проєкту Erasmus Capacity Building in Higher Education «WARN - Академічна протидія гібридним загрозам» (610133-EPP-1-2019-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP). Це засідання відбулося 17 березня 2021 року у формі онлайн-зустрічі. Учасники вкотре обговорили перебіг виконання проєкту WARN, який реалізовується в Україні, Фінляндії, Португалії, Франції та Естонії. 
17.03.2021

В Острозькій академії презентували програму стажування «Soufflet future stars»
У Національному університеті «Острозька академія» 16 березня відбулася зустріч з представниками агрокомпанії «Soufflet Agro Ukraine» Даниїлом Пулькіним та Василем Ступаком. 
16.03.2021

Онлайн-зустріч з Університетом Східної Англії
16 березня 2021 року відбулася онлайн-зустріч між представниками Університету Східної Англії, відділу міжнародних зв’язків і економічного факультету Національного університету «Острозька академія» та консалтингової компанії «Cormack Consultancy Group». Метою цієї онлайн-зустрічі стало обговорення можливості налагодження співпраці між університетами, підписання міжуніверситетської угоди про академічне і наукове співробітництво, можливості впровадження програми подвійних дипломів другого (магістерського) рівня вищої освіти та інші види спільної діяльності. 
16.03.2021

Студенти факультету міжнародних відносин зустрілися з представниками компанії «Суффле Агро Україна»
16 березня 2021 року відбулася зустріч студентів спеціальності «Міжнародні відносини» із фахівцем з рекрутингу ТОВ «Суффле Агро Україна» Даніїлом Пулькіним та працівником компанії Василем Ступаком.
16.03.2021

Запрошуємо на Весняну школу інтелектуального розвитку та професійної орієнтації
Упродовж січня-лютого 2021 року в Національному університеті «Острозька академія» відбулася Зимова школа інтелектуального розвитку та професійної орієнтації. Мета цієї школи – розширити кругозір старшокласників під час лекцій із різних напрямів діяльності та допомогти обрати професію для успішної самореалізації у майбутньому.
15.03.2021

Реєстрацію на День відкритих дверей в Острозькій академії розпочато
День відкритих дверей у Національному університеті «Острозька академія» відбудеться 25 березня 2021 року в змішаній формі – абітурієнти зможуть відвідати наш університет як особисто, так і в онлайн-форматі.
15.03.2021

Вічна пам’ять Анатолію Власюку
Академічна спільнота Національного університету «Острозька академія» глибоко сумує з приводу передчасної смерті завідувача кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій Анатолія Власюка.
12.03.2021

Прощання з професором Анатолієм Власюком
Завтра, 13 березня з 10.00 до 11.00 год. у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбудеться церемонія прощання з покійним завідувачем кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій, доктором технічних наук, професором Анатолієм Власюком.
12.03.2021

Інформаційний день програми COST
11 березня 2021 року представники відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» взяли участь в інформаційному дні Програми науково-технічного співробітництва COST для спільноти дослідників із сусідніх країн.
11.03.2021

В Національному університеті «Острозька академія» відбулася онлайн-лекція Вінети Кляйне, директорки центру інформації та документації НАТО
10 березня 2021 р. директорка Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне розповіла про Організацію Північноатлантичного договору, причини її створення, держави-члени, принципи й організацію роботи, процес прийняття рішень та про ключові дати в історії НАТО, починаючи від заснування у 1949 році до сьогодні.
10.03.2021

В Острозькій академії відзначили Шевченківські дні
У Національному університеті «Острозька академія» упродовж 9-10 березня відбулася низка заходів, присвячених пам’яті українського поета і художника, класика української літератури, мислителя Тараса Григоровича Шевченка. Цьогоріч студенти української філології та літературної творчості разом із викладачами кафедри української мови і літератури організовували події до 207-ї річниці від Дня народження Кобзаря. 
10.03.2021

Виставка, присвячена пам’яті Тараса Шевченка
У Національному університеті «Острозька академія» відкрилася виставка «Світ Тараса Шевченка». Це комплексна, невелика виставка, присвячена Тарасу Шевченку, яку організував Музей історії Острозької академії. 
09.03.2021

В Острозькій академії розмовляти про те, як створювати соціальні проєкти
У Національному університеті «Острозька академія» четвертого березня у рамках наукового гуртка економічного факультету відбулася зустріч з кандидаткою наук з державного управління, деканессою факультету політико-інформаційного менеджменту НаУОА Оленою Шершньовою на тему «Системи управління проєктним циклом: гранти та не тільки».
05.03.2021

Працівниця Острозької академії Тамара Галецька – переможниця конкурсу «Жінка року-2020»
Напередодні Міжнародного жіночого дня органи державної влади Острожчини провели церемонію нагородження конкурсу «Жінка року — 2020». Захід відбувся 5 березня у комунальному закладі «Центр культури, дозвілля та туризму». 
05.03.2021

Як проводити контрольні заходи оцінювання знань у контексті академічної доброчесності?
У Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» першого березня відбувся онлайн-заняття «Контрольні заходи та забезпечення академічної доброчесності». Спікерки — кандидатка юридичних наук, старша викладачка Ольга Балацька та юристка НаУОА Тетяна Лотиш. Модерувала зустріч кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова.
02.03.2021