Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Студентка Острозької академії взяла участь у програмі студентської мобільності Erasmus+
Кожного семестру студенти Національного університету «Острозька академія» мають можливість здобувати освіту за кордоном завдяки програмі студентської мобільності Erasmus+. Цьогоріч студентка факультету романо-германських мов НаУОА Вероніка Шестопалова у другому семестрі 2022-2023 н.р. навчалася в польському партнерському університеті Острозької академії - Академії імені Якуба з Парадижу в Гожуві Вєлькопольському.
28.07.2023

28 липня - День української державності
Цього року, 28 липня, Україна вдруге відзначає День української державності відповідно до указу президента в день хрещення Київської Русі.
28.07.2023

Музей історії НаУОА реалізовує проєкт із цифровізації мистецьких колекцій
Упродовж червня – жовтня 2023 року Музей історії НаУОА реалізовує грантовий проєкт з оцифрування найцінніших експонатів мистецького зібрання університету. Проєкт «Цифровізація мистецьких колекцій Музею історії Національного університету «Острозька академія» отримав підтримку Українського культурного фонду і став переможцем у цьогорічній програмі «Диджіталізація».
27.07.2023

В Острозькій академії оголошено конкурс на відбір студентів для участі в програмі українсько-литовських обмінів молоді
Національний університет «Острозька академія» здійснює підготовку реалізації проєкту «Ліга підтримки: допомога молодим людям у складних життєвих обставинах» - 5-денний візит у Литву з 25 до 29 вересня 2023 року. Фінансова підтримка проєкту забезпечується Мінмолодьспорту.
27.07.2023

В Острозькій академії Омбудсман розповів про діяльність своєї інституції в умовах війни
До Національного університету «Острозька академія» 25 липня завітав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Омбудсман розповів про головні аспекти роботи Секретаріату в умовах збройної агресії російської федерації проти України.
25.07.2023

В Острозькій академії відбувся онлайн-вебінар «Написання мотиваційного листа»
20 липня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся онлайн-вебінар «Написання мотиваційного листа». Спікерка – Софія Лозюк, керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів, керівниця профорієнтаційного корпусу НаУОА.
21.07.2023

Острозька академія отримала обладнання для сканування цінних книг від шотландського Університету Сент-Ендрюса
Національний університет «Острозька академія» співпрацює з Університетом Сент-Ендрюса (University of St Andrews, Шотландія). Триває реалізація міжнародного грантового проєкту «Грантова програма партнерства споріднених університетів у галузі досліджень та інновацій між Університетом Сент-Ендрюса й Острозькою академією / Партнерство між Острозькою академією та університетом Сент-Ендрюса для розбудови суспільних гуманітарних наук та культурної стійкості в Україні»; відбулися кроки щодо започаткування семестрових студентських обмінних програм, викладання англійської мови для слухачів Школи освітніх інновацій НаУОА, а також викладання шотландськими фахівцями курсів англійською мовою для студентів НаУОА. Крім того, в межах співпраці Острозька академія отримала спеціалізоване обладнання для безконтактного сканування цінних книг, видань і документів від Університету Сент-Ендрюса.
20.07.2023

Проректор Острозької академії пройшов стажування в Executive Leadership Academy Університету Берклі
Упродовж 10-18 липня проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук став одним із п’яти лідерів української вищої освіти, яких відібрали для участі в програмі Executive Leadership Academy (ELA), організованій Центром дослідження освіти Університету Берклі.
19.07.2023

В Острозькій академії відбулися Дні ідей
17 липня в Національному університеті «Острозька академія» відбулися Дні ідей, мета яких сприяти спільнодії та синергії лідерів як на національному, так і на місцевому рівнях. Організатори заходу - Аспен Інститут Київ та Імпакт Хаб Одеса.
18.07.2023

Професор Острозької академії взяв участь у літній школі в Греції
Професор кафедри історії ім. проф. М. П. Ковальського Національного університету «Острозька академія», доктор історичних наук Андрій Смирнов узяв участь у Міжнародній літній богословській школі, яка відбулася нещодавно у Волоській академії богословських студій (Греція). Серед її учасників були православні священники й богослови з Києва, Луцька, Львова, Чернівців, Тернополя та Острога.
17.07.2023

В Острозькій академії відбувся перший випуск магістрів громадського здоров’я
15 липня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся перший випуск магістрів спеціальності 229 Громадське здоров’я галузі знань 22 «Охорона здоров’я».
15.07.2023

Острозька академія виграла три нових гранти Erasmus+ напрямку JeanMonnet
Національний університет «Острозька академія» цьогоріч виграв три нових проєкти в межах Erasmus+ напрямку JeanMonnet, з них 1 Центр досконалості та 2 модулі
10.07.2023

В Острозькій академії відбувся онлайн-вебінар «Вступ на магістратуру - 2023»
6 липня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся онлайн-вебінар «Вступ на магістратуру - 2023». Спікерки – Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, відповідальна секретарка Приймальної комісії, а також Софія Лозюк, керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів. На захід зареєструвалося понад 30 учасників зі всіх областей України.
07.07.2023

В Острозькій академії нагородили переможців конкурсу творчості Уласа Самчука і вручили ґрант Фонду сім’ї Муцак-Ковальських
У Національному університеті «Острозька академія» 6 липня відбулося нагородження переможців Х Всеукраїнського конкурсу для студентської та учнівської молоді «Улас Самчук на культурному фронті сучасної російсько-української війни і вручення ґранту Фонду ім. Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського.
06.07.2023

Консультаційний центр для абітурієнтів відчинив двері!
До уваги абітурієнтів! З 3 липня 2023 року свою роботу в офлайн та онлайн форматах розпочав консультаційний центр для абітурієнтів приймальної комісії Національного університету «Острозька академія».
04.07.2023

В Острозькій академії відбулася конференція «Соціально-психологічна реабілітація в умовах війни: теоретичні підходи та практичні методики»
У межах реалізації проєкту «Соціально-психологічна реабілітація ветеранів та осіб, постраждалих від військових дій шляхом формування метакогнітивного моніторингу» 3 липня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася міжнародна наукова конференція «Соціально-психологічна реабілітація в умовах війни: теоретичні підходи та практичні методики».
04.07.2023

Острозька академія - серед переможців у конкурсі заявок на реалізацію проєктів у межах обмінів молоддю України та Литви 2023 року
Проєкт Національного університету «Острозька академія» «Ліга підтримки: допомога молодим людям у складних життєвих обставинах» став одним із переможців конкурсу заявок на реалізацію проєктів у межах обмінів молоддю України та Литви 2023 року. Результати конкурсу оголосили 31 травня у форматі відеоконференції під час засідання Комітету Ради обмінів молоддю України та Литви.
03.07.2023