Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Студенти Острозької Академії стали переможцями бізнес-інкубатору “Social Impact Award”Video
30 вересня у Києві відбувся масштабний захід “Social Impact Day 2021”, присвячений імпакт-підприємництву, який зібрав близько сотні гостей в UNIT.city та більше тисячі переглядів онлайн. 
30.09.2021

Міжнародна конференція «Футурологічний конгрес: фантастичні світи Станіслава Лема»
Міжнародна конференція «Футурологічний конгрес: фантастичні світи Станіслава Лема» відбулася в Національному університеті «Острозька академія» 30 вересня. Учасниками були представники різних університетів як в Україні, так і за кордоном. Конференція відбувалася за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.
30.09.2021

Про перспективи кар'єри в Україні розповів випускник Острозької академії Олександр Шелепало
Онлайн-зустріч із випускником Національного університету «Острозька академія», а тепер керівником фінансової компанії ТОВ «Трейд Фактор Україна» Олександром Шелепалом відбулася 30 вересня. Темою лекції - «Планування та побудова професійної кар’єри». 
30.09.2021

В Острозькій академії обговорювали сімейні цінності
Виїзне засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій відбулося 30 вересня в актовій залі Національного університету “Острозька академія. У ньому взяли участь понад 40 представників різних конфесій і членів уряду. Зокрема, Олена Богдан, голова Держетнополітики, Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту, Юрій Ягодка, міський голова Острога та ін.
30.09.2021

В Острозькій академії відбулася зустріч для нових викладачів і викладачок
Зустріч для нових викладачів і викладачок відбулася в Національному університеті «Острозька академія» 29 вересня. Лекцію читали помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Юлія Шулик і директор Наукової бібліотеки НаУОА Юрій Коцюк.
29.09.2021

Студенти Острозької академії одержали обласні премії
У Рівненській обласній держадміністрації відбулося урочисте нагородження найкращих студентів та учнів Рівненщини. Обласні премії одержали 160 учасників навчального процесу, серед них – 12 студентів і студенток Національного університету “Острозька академія”: Борконюк Ольга, Вербова Анна-Марія, Горошко Наталія, Лавренюк Анна, Німець Ольга, Паляднік Вікторія, Радченко Тарас, Романович Наталія, Сітарський Богдан, Товпик Дар’я, Фоменюк Дар’я, Черняк Артем.
28.09.2021

Учасник програми наукових стажувань ім. Фулбрайта Едуард Балашов представив свої наукові напрацювання
27 вересня 2021 року помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», учасник програми наукових стажувань ім. Фулбрайта Едуард Балашов представив свої наукові напрацювання у галузі дослідження ролі метакогнітивних процесів у саморегульованому навчанні студентів на зустрічі з науковцями кафедри педагогічної та консультативної психології Державного університету Нью-Йорка в Олбані. Саме на базі цього університету проходить піврічне наукове стажування доктор психологічних наук, проф. Е. Балашов.
27.09.2021

Академічна родина поповнилася ще одним доктором наук!
Вітаємо Сергія Івановича Іщука з захистом докторської дисертації! 
27.09.2021

Історія та сучасність Острозької академії вразила офіцерів з Канади, Словаччини та Румунії
26 вересня 2021 року в контексті реалізації меморандуму про співпрацю Національного університету «Острозька академія» та оперативного командування «Захід» для іноземних представників країн-партнерів, офіцерів з Канади, Словаччини та Румунії, які разом з українськими військовими беруть участь у Спільному командно-штабному навчанні «Об'єднані зусилля 2021» було проведено екскурсію університетом і містом.
26.09.2021

Делегація Острозької академії відвідала молодіжний форум “МолоДійТе” в Тернополі
Всеукраїнський молодіжний форум “МолоДійТе” в Тернополі відвідали студенти та викладачі Острозької академії, а також члени Острозької міської ради на чолі з міським головою, Юрієм Ягодкою. Головна мета поїздки – одержання статусу Молодіжної столиці України. 
26.09.2021

Культурологи НаУОА взяли участь у стратегуванні розвитку «Ладомирії»
25 вересня 2021 року студенти та викладачі Національного університету «Острозька академія» відвідали етнопарк «Ладомирія» і взяли участь у дискусії, яка була присвячена стратегії розвитку цієї культурної інституції. «Ладомирія» - це етнопарк, який розміщений в місті Радивилові і поєднує в собі декілька складових: центр дослідження та відновлення традиційного ткацтва на Волині (зокрема, проект відновлення технології виготовлення «волинського серпанку», надтонкої лляної тканини), музей традиційного волинського костюма, скансен, простір для реалізації культурних проектів. Натхненником центру є Володимир Дзьобак, голова ГО «Центр дослідження та відродження Волині», а також вміло підібраний ним невеликий, але зацікавлений колектив.
25.09.2021

Про Острозьку Біблію розповіла Наталія Бондар
У межах Відкритого університету Острозької академії кандидатка історичних наук, завідувачка відділом стародруків та рідкісних видань Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського Наталія Бондар прочитала лекцію “Острозька Біблія 1581 р.: підготовка та вихід друком через призму сприйняття православних, католиків та протестантів”. Лекція була присвячена 440-річчю Острозької Біблії та 445-річчю Острозької академії.
23.09.2021

Історії Волині: 1 том. Презентація нового видання
У Національному університеті “Острозька академія” 23 вересня презентували 1 том “Історії Волині”. На зустріч завітали вчені, які безпосередньо працювали над написанням книги: Богдан Прищепа – український археолог і громадський діяч, Леонід Залізняк – завідувач відділу археології кам'яної доби Інституту археології НАН України.
23.09.2021

Острозька академія продовжує навчатись в авдиторіях
У четвер (23.09) Україна перейшла до жовтої зони. По всій країні почали діяти додаткові обмеження...
23.09.2021

Онлайн-лекція на тему «Порядок призначення пенсії: проблемні питання»
22 вересня 2021 року до 440 річниці НУ«ОА» у рамках співпраці кафедри фінансів, обліку і аудиту економічного факультету нашого університету та клубу PRAVOKATOR. Київ, Міністерство юстиції України, БПД (безоплатна правова допомога) відбулася онлайн-лекція на тему «Порядок призначення пенсії: проблемні питання», спікеркою якої була доктор економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету “Острозька академія” Ольга Дем’янчук.
22.09.2021

В Острозькій академії відбувся тренінг для нових викладачів і викладачок
Тренінг для нових викладачів і викладачок відбувся в Національному університеті «Острозька академія» 22 вересня. Лекцію читала помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти Юлія Шулик.
22.09.2021

В Острозькій академії змагалися молоді оратори
У Національному університеті “Острозька академія” 22 вересня відбувся VIII щорічний фестиваль ораторського мистецтва. У заході взяли участь 7 доповідачів, тема виступів: “Магістратура pro et contra”. Спікерами зустрічі були студенти й студентки 1 й 2 курсу бакалаврату та студент-магістрант. 
22.09.2021

Острозька академія та співпраця з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини
Національний університет «Острозька академія» ще 13 липня підтримав ініціативу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та підписав Меморандум про співпрацю з Регіональним представництвом Уповноваженого ВРУ з прав людини в Рівненській області щодо створення Просвітницького центру з метою підвищення рівня обізнаності студентської молоді про права людини й механізми їх захисту.
22.09.2021

Острозька академія – один із центрів тестування на рівень володіння державною мовою
У Національному університеті “Острозька академія” 21 вересня розпочалася програма іспитів на визначення рівня володіння державною мовою для виконання службових обов’язків. Іспит розроблений Національною комісією зі стандартів державної мови.
21.09.2021

Можливості працевлаштування для студентів від IT-компанії Honeycomb
В Острозькій академії відбулася зустріч із працедавцями в сфері IT. Honeycomb – інноваційна програмна компанія, створена в 2015 році в Рівному, склад команди наразі налічує 53 особи. Компанія активно розвивається, має філію у Львові, саме тому набирає до себе нових працівників, зокрема з академії.
20.09.2021

Про культуру й культурні інвестиції розповів випускник Острозької академії Владислав Берковський
До Національного університету «Острозька академія» завітав один із випускників, а тепер виконавчий директор Українського культурного фонду Владислав Берковський. Зустріч відбулась 20 вересня. Під час лекції студенти дізнались про те, чим займається Український культурний фонд, чому важливо розвивати культурну політику й здійснювати інвестиції в культуру.
20.09.2021

В Острозькій академії розпочинаються іспити на визначення рівня володіння державною мовою
З 21 вересня Національний університет «Острозька академія» пропонує можливість скласти іспит на рівень володіння державною мовою для виконання службових обов’язків. Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», іспит зобов’язані складати громадяни, які повинні володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків.
18.09.2021

Town and gown 2.0: Як будувати співпрацю між містом та університетом?
15-17 вересня на базі Національного університету “Острозька академія” відбувався перший семінар проєкту “Town and gown 2.0”, який зібрав представників університетів та міського самоврядування. Упродовж 2 днів учасники переймали досвід колег з Любліну, які ділились досвідом налагодження співпраці між містом та університетом. 
17.09.2021

Викладачі Острозької академії опублікували посібник з історії Волині
Викладачі Національного університету "Острозька академія" опублікували посібник з історії Волині. 
17.09.2021

Викладачі і студенти Острозької академії - учасники дискусії про досягнення Цілей сталого розвитку
16 вересня, на базі Острозької міської ради відбулася відкрита дискусія щодо Оцінки прогресу Рівненської області у досягненні Цілей сталого розвитку. 
16.09.2021

В Острозькій академії презентували 14-томне видання Лесі Українки
До Національного університету «Острозька академія» завітали представники Волинського національного університету ім. Лесі Українки. Під час лекції вони презентували повне академічне нецензуроване 14-томне видання творів Лесі Українки. Зустріч відбулась 16 вересня.
16.09.2021

В Острозькій академії відбувся ярмарок
Колектив студентської радіостанції «Ostradio» організував традиційний щорічний ярмарок у Національному університеті «Острозька академія» 15 вересня. Усі охочі могли купити різноманітні солодощі, гарбузові пироги, домашні піци та інші смаколики. Організацією займалася вся команда Ostradio.
16.09.2021

В Острозькій академії відбулася зустріч із представниками IT-компанії SoftServe
Зустріч із представниками IT-компанії SoftServe відбулася в Національному університеті «Острозька академія» 14 вересня. Тема лекціі «Твої можливості у SoftServe».
14.09.2021

В Острозькій академії відбулась зустріч для тьюторів
У Національному університеті “Острозька академія” 14 вересня відбувся семінар викладачів-тьюторів в рамках роботи Школи освітніх інновацій з метою допомоги формуванню компетентностей, необхідних для виконання цієї важливої організаційної ролі в умовах студентоцентрованого навчання. Модерувала онлайн-зустріч: проректор з навчально-виховної роботи, професор Руслана Каламаж.
14.09.2021

Про бізнес в Україні й мотивацію розповів випускник Острозької академії Володимир Гнаповський
До Національного університету «Острозька академія» завітав один із випускників, а тепер співзасновник і генеральний директор компанії Drones Farming, засновник і генеральний директор компанії United Farming Володимир Гнаповський. Зустріч відбулася 14 вересня. Під час лекції студенти дізнались про бізнес в Україні: тенденції його розвитку, перспективи, інновації та технології.
14.09.2021

У Національному університеті «Острозька академія» облаштували центр вакцинації проти COVID-19
У Національному університеті «Острозька академія» облаштували центр вакцинації проти COVID-19 для студентів, викладачів та працівників. Влітку уже провакцинували близько 75% науково-педагогічних та 46% інших працівників.
14.09.2021

Додатковий‌ ‌етап‌ ‌вступної‌ ‌кампанії‌ ‌–‌ ‌2021‌
Національний університет «Острозька академія» проводить додатковий етап вступу 2021. Якщо Ви складали ЄВІ на спеціально організованій сесії 11 вересня, бажаєте здобувати паралельно другу вищу освіту чи не встигли подати документи вчасно під час основного етапу вступної кампанії – 2021, тоді це шанс здобувати вищу освіту цьогоріч.
13.09.2021

Міжнародна наукова відеоконференція з нагоди 130-ліття початку поселення українців в БразиліїVideo
10-11 вересня Острозька академія стала віртуальним місцем проведення Міжнародної наукової конференції з нагоди 130-ліття початків поселення українців у Федеративній Республіці Бразилія. Ініціатор конференції – Посольство Бразилії в Україні, організатори – Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара Національного університету «Острозька академія», Посольство ФРБ та Українське товариство Бразилії.
11.09.2021

Острозька та Києво-Могилянська академії розширюють обрії співпраці
Декілька років тому представники студентських братств Національного університету «Острозька академія» та Національного університету «Києво-Могилянська академія» стали ініціаторами започаткування програми національних студентських обмінів «Плацкарт», яка об'єднала студентів провідних університетів України і стала чи не першою обмінною програмою у межах держави. У продовження починання студентських братств, 10 вересня відбулася зустріч та підписання угоди щодо співпраці у різних галузях між виконуючою обов'язки президента Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олександрою Гуменною та ректором Національного університету «Острозька академія» Ігорем Пасічником.
10.09.2021

Вітаємо Галину Пастушок з отриманням найвищої нагороди Острозької академії
Керівниця Навчально-наукового центру заочно-дистанційного навчання, кандидатка педагогічних наук, доцентка Пастушок Галина Сергіївна отримала найвищу нагороду Національного університету Острозька академія – срібну медаль «Князь Василь-Костянтин Острозький» за вагомий внесок у відродження та розвиток університету. Таких медалей є лише сто. Ними нагороджують найвизначніших особистостей у галузі освіти, науки й політики. Нагороду вручив ректор академії, професор Ігор Пасічник 10 вересня. 
10.09.2021

Петро Кралюк – лауреат обласної літературної премії імені Світочів
На Рівненщині визначились із переможцем премії імені Світочів 2021 року. Її отримає письменник, автор 20 книг, професор, філософ, науковець, завідувач кафедри історії держави і права Національного університету «Острозька академія», член обласного відділення Національної спілки письменників України Петро Кралюк.
10.09.2021

В Острозькій академії розпочали день зі спільної фізичної зарядки
У Національному університеті «Острозька академія» сьогодні традиційно вже водинадцяте відбулася акція «Спортивний ранок» до Дня фізичної культури і спорту.
09.09.2021

В Острозькій академії розповідали про особливості польського репортажу
8 вересня в Острозькій академії відбулася презентація перекладу книги Серґіуша П’ясецького “Записки офіцера червоної армії”. Лектором був Андрій Бондар - відомий перекладач та письменник, лауреат премії видавництва “Смолоскип”. 
08.09.2021

В Острозькій академії відбувся марафон грамотности
Щорічно 8 вересня Міжнародна організація ЮНЕСКО відзначає Міжнародний день грамотности. Цьогоріч Національний університет «Острозька академія» знову приєднався до його святкування. Викладачі кафедри української мови і літератури вже вчетверте організували інтелектуальний марафон грамотности. Першокурсники виконували завдання на виправлення помилок у легендах про Острог. Дистанція спортивного марафону з бігу — 42 км 195 м, про що символізували 43 помилки в тексті.
08.09.2021

Семестрове навчання у Чеській Республіці!
Відділ міжнародних зв’язків НУОА з приємністю повідомляє про оголошення конкурсу на семестрове навчання (лютий - червень 2022 р.) на філософському факультеті партнерського Університету Градец Кралове (Чеська Республіка). Літній семестр 2021/2022 розпочинається 7 лютого і триває до липня 2022 року. Існує можливість отримання стипендії, яка покриє витрати на проживання і харчування.
08.09.2021

Острозька академія – у четвірці щорічного рейтингу правничих шкіл
Асоціація правників України 7 вересня провела презентацію першого незалежного щорічного рейтингу правничих шкіл України. Цей проєкт має на меті оцінити рівень правничих шкіл, порівняти їх між собою, висвітлити схожі та відмінні риси, надати актуальну інформацію для абітурієнтів, покращити розвиток правничих шкіл в Україні загалом.
07.09.2021

Студентка Острозької академії – стипендіатка імені Героїв Небесної Сотні
Щороку Міністерсво освіти і науки України відзначає найкращих студентів провідних ЗВО України річними академічними стипендіями імені Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч 38 студентів і курсантів з різних куточків України впродовж 2021/2022 навчального року будуть отримувати іменні академічні стипендії. Серед них і студентка Національного університету «Острозька академія».
05.09.2021

Усе про Erasmus + та ESC від послів європейської молоді
У Національному університеті «Острозька академія» 3 вересня відбувся захід щодо програм мобільності від Європейського Союзу за сприяння EU Neighbours east і відділу міжнародних зв’язків Острозької академії. Спікерки події – Анастасія Верховецька, співробітниця Музею історії НаУОА, студентка Клайпедського університету прикладних наук (Литва) у 2018-2019 рр. і Тетяна Шелест, учасниця проекту ESC в місті Любліні (Польща), студентка спеціальності "Міжнародні відносини" в НаУОА. Більше 50 студентів і студенток відвідали зустріч.
03.09.2021

Перший навчальний день для першокурсників: як це було?
Перші дні навчання спудеїв Національного університету “Острозька академія” присвячені адаптації. Вступні лекції сприяють швидкому освоєнню і дозволяють зрозуміти, як працює університет.
02.09.2021

Привітання з Днем знань!
Вельмишановні викладачі та співробітники, дорогі спудеї! Щиро вітаємо вас із Днем знань і початком нового навчального року!
01.09.2021