Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Привітання з нагоди Нового 2021 року та Різдвяних свят!
Шановна академічна спільното Національного університету “Острозька академія”, щиросердечно вітаємо вас з прийдешніми святами Нового року та Різдва Христового!
31.12.2020

Інтелектуальний подарунок від Ігоря Дідковського
Меценат та філософ Ігор Дідковський до новорічно-різдвяних свят подарував кожному викладачеві Національного університету «Острозька академія» книгу братів Капранових «Мальована історія Незалежності України».
31.12.2020

Вдосконалення освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування»: виклики, перспективи та нові можливості у якісній взаємодії
29 грудня 2020 року відбулося чергове онлайн-засідання Ради стейкхолдерів економічного факультету Національного університету «Острозька академія»
29.12.2020

Стипендійна програма Романа Куриса для учасників АТО/ООС та їхніх дітей
За результатами конкурсного відбору серед студентів спеціальності 081 «Право», які брали безпосередню участь в АТО й ООС, та їхніх дітей визначено переможців стипендійної програми Романа Куриса
28.12.2020

В Острозькій академії школярів навчали підприємництву
24 грудня відбулася Школа молодіжного підприємництва в Національному університеті “Острозька академія”. Школярі 10-11 класів та студенти університету у форматі коротких тренінгів та презентацій мали змогу отримати інструментарій та практичні кроки для створення власного стартапу. Модератор зустрічі - Юлія Харчук, доцент кафедри фінансів, обліку та аудиту, помічник ректора з освітнього менеджменту.
24.12.2020

Автоматизація обліку діяльності та сучасні інформаційні системи управління підприємствами України в контексті глобалізації
22-23 грудня відбулася короткотермінова сертифікатна онлайн-програма на тему: «Автоматизація обліку діяльності та сучасні інформаційні системи управління підприємствами України в контексті глобалізації» для студентів 3-4 курсів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Національного університету «Острозька академія». Спікеркою зустрічі стала директорка з економіки ПрАТ «Едельвіка», випускниця НаУОА Антонюк Оксана. Модераторкою була помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук.
24.12.2020

Міжнародна наукова конференція «Глобальні виклики. Досвід Центрально-Східної Європи»
22 грудня 2020 року відбулася Міжнародна наукова конференція «Глобальні виклики. Досвід Центрально-Східної Європи». Традиційно наукова подія організовується Науковим колом докторантів “Ucrainica” (Республіка Польща). Цьогоріч до співорганізаторів долучилися Науково-дослідний центр «Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара» і Наукове товариство студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія». Захід пройшов за підтримки Фонду «Наш вибір» (Республіка Польща), Українського дому у Варшаві та під патронатом Посольства України в Республіці Польща. Офіційним інформаційним партнером був сайт української діаспори «Стожари». Враховуючи пандемічні умови, конференція відбулася в режимі онлайн завдяки використанню застосунку Zoom. Участь в ній взяло понад 40 учасників з Польщі та України, котрі представляли більше 20 польських та українських закладів вищої освіти, наукових установ.
23.12.2020

Відкриті лекції з цифрової гуманітаристики в НаУОА
Протягом листопада-грудня 2020 року в Національному університеті «Острозька академія» відбулися відкриті лекції з цифрової гуманітаристики. Лекції були прочитані викладачем Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської д-ром Радославом Бомбою. Заняття відбувалися онлайн і були доступні не лише для викладачів та студентів НаУОА, але й науковцям та викладачам з інших університетів. У цілому в лекціях взяли участь близько 100 осіб. 
23.12.2020

Команда Острозької академії стала переможцем бізнес-інкубатору
Бізнес-інкубатор — це трьохденне навчання, яке присвячене початкам сучасного ведення бізнесу та підприємництва. Координаторкою проєкту була начальниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності виконкому Острозької міської ради, випускниця НаУОА Ольга Стецюк. Учасники бізнес-інкубатору мали інтенсивне та інтерактивне навчання, яке проводили успішні бізнесмени, молоді підприємці, коучі. 22 грудня проходив фінальний пітчинг прототипів бізнес-ідей. До фіналу дійшли п’ять команд, які чітко та правильно виконали усі поставленні завдання, зробили прототип бізнес-проєкту та дотрималися визначеного дедлайну.
22.12.2020

Студентка Острозької академії у числі переможців ІV-го Всеукраїнського конкурсу студентських науково-популярних есе
18 грудня 2020 року відбулося підведення підсумків ІV Всеукраїнського конкурсу студентських есе з проблематики міжнародних відносин, міжнародного права і зовнішньої політики під назвою «Трансформація сучасної світосистеми». Конкурс було організовано Українською асоціацією зовнішньої політики (УАЗП) спільно з Київським національним торговельно – економічним університетом (КНТЕУ).
21.12.2020

«Академічний дім» НаУОА – найкращий студентський гуртожиток Рівненської області
Гуртожиток «Академічний дім» Національного університету «Острозька академія» здобув перемогу в ІІ етапі обласного огляду-конкурсу на кращий студентський гуртожиток.
16.12.2020

Нові горизонти співпраці Острозької академії та оперативного командування «Захід»
Сьогодні ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник підписав додаткову угоду до Меморандуму про співпрацю з оперативним командуванням «Захід» з начальником відділення цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування «Захід» підполковником Андрієм Рисюком.
16.12.2020

“Рівне ІТ кластер” став стратегічним партнером Острозької академії
У залі засідань Вченої ради 15 грудня відбулося підписання меморандуму між громадською спілкою “Рівне ІТ кластер” та Національним університетом “Острозька академія”. Співпраця передбачає реалізацію спільних проєктів і вдосконалення навчального процесу для студентів спеціальності “Економічна кібернетика” та “Комп’ютерні науки”.
15.12.2020

Вітаємо Оксану Матласевич із успішним захистом докторської дисертації
Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає завідувача кафедри психології та педагогіки Матласевич Оксану Володимирівну з успішним захистом дисертації на здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук за спеціальністю «Педагогічна та вікова психологія». Захист відбувся 10 грудня 2020 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 48.125.03 у Національному університеті «Острозька академія».
10.12.2020

«Проти примари більшовизму…»
Під патронатом Президента Республіки Польща Анджея Дуди 8-9 грудня відбулася Міжнародна наукова конференція «Проти примари більшовизму. Поляки і українці в боротьбі з агресією Радянської Росії в 1919-1921 рр.» («Wobec widma bolszewizmu. Polacy i Ukraińcy w walce z agresją Rosji Sowieckiej w latach 1919-1921»), присвячена подіям 100-річної давнини. Нагадаємо, що у 1920-му році було підписано Варшавську угоду між Юзефом Пілсудським та Симоном Петлюрою, що призвело до початку нового етапу польсько-більшовицької війни. Конференція, організована Національним університетом «Острозька академія» та Польським інститутом національної пам’яті, відділенням в Любліні, відбувалася в режимі онлайн із трансляцією на YouTube.
09.12.2020

Острозька академія увійшла у десятку українських університетів за результатами міжнародного рейтингу
Національний університет «Острозька академія» увійшов в десятку найкращих українських університетів у сфері екологічної стійкості за результатами UI GreenMetric World University Ranking 2020 року, що були опубліковані 7 грудня на офіційному сайті міжнародного рейтингу. 
08.12.2020

Щиро вітаємо Андрія Смирнова та Світлану Годжал із захистом дисертацій!
Професорсько-викладацький колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає заступника завідувача кафедри історії імені проф. М.П. Ковальського, доцента Андрія Івановича Смирнова та старшу лаборантку кафедри історії ім. М.П. Ковальського, викладачку Світлану Сергіївну Годжал із блискучим захистом дисертацій!
04.12.2020

"Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи"
17 листопада – 2 грудня 2020 відбулася VI Науково-практична online конференція "Бібліотечна справа у сучасних інформаційно-комунікативних процесах: тенденції та перспективи" на платформі Open Conference Systems.
02.12.2020

Острозька академія сумує з приводу смерті Сергія Чумакова
Колектив Національного університету «Острозька академія» з глибоким сумом сприйняв скорботну звістку про смерть Сергія Чумакова — заслуженого художника України.
01.12.2020