Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Привітання з Днем знань і початком нового навчального року!
Вельмишановні викладачі та співробітники, дорогі спудеї! Прийміть найщиріші вітання з Днем знань і початком нового навчального року!
30.08.2019

«Інавгурація-2019». Програма
«Інавгурація-2019». Програма
28.08.2019

Літня школа «Східні студії» або як студенти під час літа опановують польську мову та здобувають нові знання
Протягом 19-24 серпня в Національного університету «Острозька академія» проходила VІ Літня школа для учасників програми «Східні студії» в Україні. Як розпадався комунізм у 1989-му? Як змінилося суспільство за три десятиліття після розпаду Радянського суспільства? Як відбувались демократичні перетворення у країнах Центральної і Східної Європи? З якими викликами зустрічаються країни в контексті гібридних загроз та сучасної геополітичної боротьби? І це далеко не вичерпний перелік питань, які підіймалися під час літньої школи «Еволюція пострадянського простору: минуле, сучасне та майбутнє».
26.08.2019

Привітання з нагоди національного свята – Дня незалежності України!
Шановні викладачі та співробітники, дорогі студенти, дорогі друзі! Прийміть найщиріші вітання з нагоди національного свята – Дня Незалежності України!
24.08.2019

Студенти контрактної форми навчання можуть отримати пільгові кредити
Постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2018 р. №673 затверджено порядок пільгового кредитування для здобуття професійно-технічної та вищої освіти. Відповідно до цієї постанови у 2019 році в Національному університеті «Острозька академія» (згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 02.08.2019 р. №1044) виділені бюджетні асигнування на отримання таких пільгових кредитів у сумі 1 127 190,00 грн.
22.08.2019

Програма Erasmus+ – досвід перевірений часом
Кожного семестру спудеї Острозької академії мають можливість здобувати освіту за кордоном. Завдяки програмі Erasmus+ студенти навчаються в зарубіжних навчальних закладах, заводять знайомства з однолітками із різних куточків світу, практикують навички англійської мови, пізнають культуру, звичаї та традиції країн Європи. Організацією та координацією семестрових навчальних обмінів Erasmus+ в академії займається відділ міжнародних зв’язків під керівництвом Едуарда Михайловича Балашова.
22.08.2019

Літня школа учасників програми «Східні студії» в Острозькій академії
На базі Національного університету «Острозька академія» 19 серпня відбулося відкриття VІ Літньої школи для учасників програми «Східні студії» в Україні. Тема школи — «Еволюція пострадянського простору: минуле, сучасне та майбутнє». 
20.08.2019

Щорічний пленер художників в Острозькій академії
У Національному університеті “Острозька академія” триває двотижневий художній пленер, який відбувається вже ушістнадцяте. Цьогоріч мистецький захід присвячений 25-річчю відродження академії та реалізовується за підтримки Українського культурного фонду. У ньому беруть участь сім художників із різних куточків України, зокрема Леонід Коврига, Людмила Яремчук, Володимир Гарбуз, Юрій Нікітін, Богдан Бринський, Василь Красьоха та Олександр Гурістюк.
13.08.2019

ХХІІ Міжнародний Літній Курс «Орф-Шульверк» – школа педагогіки в Острозькій академії
На базі Національного університету «Острозька академія» з 29 липня проходить ХХІІ Міжнародний Літній Курс «Орф-Шульверк» – 5-денне навчання із музичної креативної педагогіки, що полягає в інтеграції музики-мови-руху-танцю як процесу міжкультурного спілкування. Темою курсу є: «Елементальна музична та танцювальна освіта, натхненна музичним стилем та формою Бароко». Реалізація цього проекту вперше здійснюється за межами Європейського союзу. Співорганізаторами заходу є громадська організація «Орф-Шульверк Асоціація України», Національний університет «Острозька академія» та управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації. 
02.08.2019