Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація книги «Колонія» Макса Кідрука

19.05.2023

18 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книги «Колонія». Автором видання є Макс Кідрук, український письменник, радіоведучий і популяризатор науки.

Студентський декан Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Олександр Севастьянов зазначив:

«Макс Кідрук є одним із провідних письменників України і студенти читають його книги. Зараз важливо розвивати й популяризувати якісний український контент. Макс пише неймовірні й дуже цікаві книги. Сподіваюсь, що завдяки цій презентації студенти дізнаються про нові гештальти».

Під час презентації Макс Кідрук розповів про ідею створення книги, її видання, актуальність сьогодні тощо.

«Радий, що попри непрості часи ми змогли сьогодні зібратися разом. Ця зустріч для мене важлива насамперед через те, що вона важлива для вас. Розумію, що росіяни прийшли на нашу землю не за територією, а вони хочуть, щоб не було нас. Скільки за час від початку повномасштабного російського вторгнення не опубліковано українських книг, не записано українських пісень, не знято фільмів чи не зіграно вистав… Дуже вдячний, що ви тут, бо таким чином ви надаєте певної значущості тому, що я роблю і що відчувають люди довкола мене»,

зазначив Макс Кідрук.

«Колонія» – це перша книга з фантастичного циклу «Нові Темні Віки» про світ у ХХІІ столітті. Це історія про те, що людина, попри всі досягнення цивілізації, не змінюється, й ані збільшення тривалості життя, ані навіть перетворення на двопланетний вид не гарантує людству порятунок. 

Враженнями поділилася студентка 3 курсу спеціальності 032 Історія та археологія Любов Білецька:

«Мої враження від презентації надзвичайно приємні. Макс Кідрук – це людина, яку дуже цікаво слухати. Зустріч дала можливість краще зрозуміти його як письменника. Увага, яку він приділяє дослідженню теми у своїх творах, не може не захоплювати. Дякую нашому студдеканові Олександру за можливість відвідати презентацію книги Макса Кідрука в Острозькій академії».