Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії завітав Олег Медведєв

12.05.2023

12 травня до Національного університету «Острозька академія» завітав Олег Медведєв, старший науковий співробітник навчально-наукового центру стратегічних комунікацій у сфері забезпечення національної безпеки та оборони Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. 

Він прочитав студентам лекцію на тему «Застосування інформаційних технологій у військовій сфері. Інформаційні дії на території противника і вплив на його свідомість».

Доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук звернувся зі вступним словом:

«Теоретики початку ХХ століття говорили, що війна точиться в 3 ареалах: повітря, море і земля. Сьогодні багато хто зазначає про 4 ареал – віртуальний простір. Сюди також можна додати свідомість людей. Адже є чимало інформаційних психологічних операцій, які ворог постійно використовує проти нас. І сьогоднішній гість Острозької академії Олег Медведєв безпосередньо працює з аналітикою, пов’язаною з інформаційними операціями. Сподіваюся, що від його лекції ви отримаєте інтелектуальне задоволення, корисні й цікаві знання».

Під час зустрічі спікер розповів про інформаційну війну, її особливості; інформаційні операції згідно зі стандартами НАТО; масштаби державної пропаганди рф тощо.

«Молодь намагається брати участь в інформаційних діях. Багато хто робить це, маючи певні технічні можливості, медіаграмотність. Узагальнення набутого за рік досвіду в рамках великого державного військово-цивільного партнерства дозволить краще орієнтуватися і знаходити правильні наративи, теми, меседжі, щоб впливати на російську аудиторію»,

зазначив Олег Медведєв.