Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Архів новин

Представники Острозької академії отримали сертифікати за участь у проєкті «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти»
Національний університет «Острозька академія» з початку свого заснування проводить антикорупційну діяльність у сфері вищої освіти. Зокрема упродовж 2020-2022 років для посилення академічної культури й популяризації академічної доброчесності Острозька академія взяла участь в активній фазі проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти – Academic IQ». 
30.06.2022

Острозька академія – перший заклад вищої освіти у Східній Європі
Національний університет «Острозька академія» є наступником першого закладу вищої освіти східнослов’янських народів – Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Заснував академію у 1576 році князь Василь-Костянтин Острозький. Його племінниця, княжна Гальшка Острозька, надала велику суму грошей на розбудову закладу.
30.06.2022

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуард Балашов взяв участь в Українсько-британській конференції, присвяченій програмі «Ініціативі Єднання»
28 червня помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», профемор Едуард Балашов взяв участь в Українсько-британській конференції, присвяченій програмі «Ініціативі Єднання». Ця програма спрямована на розвиток співпраці між українськими і британськими університетами.
28.06.2022

Духовний фронт: про українську національну ідею говорили в Острозькій академії
28 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася всеукраїнська конференція з міжнародною участю «Українська національна ідея: генеза, сутність та реалізація». До організації конференції долучилися також Інститут проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, кафедра державної політики та врядування Національного університету «Львівська політехніка» і Львівське обласне товариство «Знання» України.
28.06.2022

28 червня – День Конституції України
Щороку 28 червня в Україні відзначають визначне національне свято – День Конституції. 26 років тому Верховна Рада України ухвалила Основний Закон нашої країни як фундамент розбудови незалежної демократичної європейської держави, дотримання прав і свобод людини, відповідних умов для самореалізації українських громадян.
28.06.2022

Чому військовослужбовці обирають навчання в Острозькій академії?
Уже кілька років поспіль військовослужбовці обирають навчання в Острозькій академії – першому закладі вищої освіти на теренах Східної Європи. Серед здобувачів освіти та випускників першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти є учасники бойових дій, представники Збройних Сил України, зокрема оперативних командувань «Захід», «Північ», «Схід» та «Південь». У Національному університеті «Острозька академія» якісну вищу освіту здобули 8 генералів. Пишаємося, що випускником освітньої програми «Міжнародні відносини» є Головнокомандувач Збройних Сил України Залужний Валерій Федорович.
27.06.2022

Онлайн-зустріч випускників Острозької академії 2022
25 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася загальноуніверситетська зустріч випускників у форматі онлайн із застосуванням платформи Google meet. Модерувала захід Ольга Німець, фахівчиня відділу з організації роботи зі студентами та випускниками.
25.06.2022

Літературний фронт: студентки літературної творчости опублікували збірку воєнних текстів
Цьогорічні випускниці Острозької академії спеціалізації «Українська мова та література», які навчалися за блоком «Літературна творчість», підготували збірку про війну «GEOSTRAW». Тексти, що ввійшли до книги, написані впродовж березня – травня 2022 року та є підсумком курсу «Геопоетика: творчий практикум» (викладач – професор Світлана Кочерга). 
25.06.2022

Психологічний фронт: відбулася супервізійна зустріч з Алексом Маляром
24 червня відбулася одинадцята зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Актуальні питання психологічної безпеки в умовах воєнного стану».
24.06.2022

Доцентка Острозької академії Ольга Дем’янчук провела вебінари із фінансів
У рамках співпраці кафедри фінансів, обліку і аудиту економічного факультету Національного університету «Острозька академія» та клубу PRAVOKATOR. Київ та Харків, Міністерства юстиції України, БПД (безоплатної правової допомоги) 8 та 23 червня відбулися онлайн-вебінари. Спікерка – докторка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА Ольга Дем’янчук презентувала дві теми: «Правові аспекти оподаткування доходів фізичних осіб та податкова соціальна пільга в умовах воєнного часу» та «Фінансові шахрайства. Їх види та правове регулювання».
24.06.2022

Віват бакалаврам Острозької академії!Video
Сьогодні у Національному університеті «Острозька академія» отримали дипломи випускники бакалаври. У зв’язку з війною нагородження не могло відбутися в урочистому форматі згідно традиціями університету. Однак, у цей день випускники мали можливість перебувати у стінах Острозької академії.
24.06.2022

«Рекреація – 2022» в Острозькій академії
23 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася «Рекреація-2022». Під час заходу оголосили спортивні підсумки спартакіади «Разом до перемоги», яка відбувалася упродовж навчального року. За цей час були проведені змагання з: футболу і баскетболу (офлайн), шахів, FIFA, Dota, Counter-Strike (онлайн).
23.06.2022

Відбулася онлайн-зустріч з врученням сертифікатів слухачам підготовчих курсів до вступу до Острозької академії
Національний університет «Острозька академія» знає кожного свого абітурієнта, адже консультування вступників відбувається майже цілодобово. Цього семестру на підготовчих курсах навчалося 16 слухачів з Рівненської, Хмельницької, Львівської та Волинської областей. Варто зазначити, що деякі слухачі продовжили навчання ще з минулого семестру, адже для них сподобалася атмосфера та рівень викладання. Завершальна організаційна зустріч відбулася в онлайн-форматі.
23.06.2022

В Острозькій академії оголосили результати фотоконкурсу «Миті в ОА»
22 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулося оголошення результатів фотоконкурсу «Миті в ОА». Модерував захід доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук.
22.06.2022

Кафедра філософії та культурного менеджменту організовує серію онлайн-консультацій для абітурієнтів
Для надання інформаційної підтримки абітурієнтам Національного університету «Острозька академія» кафедра філософії та культурного менеджменту НаУОА оголошує серію онлайн-консультацій. 24 червня відбудеться перша зустріч за темою «Освітні програми» де можна дізнатися про особливості освітніх програм першого (бакалаврського) та другого магістерських рівнів вищої освіти, що діють кафедрі.
22.06.2022

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
Щорічно 22 червня відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні з метою «всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу», які загинули під час Другої світової війни. Тоді Україна зазнала найбільших втрат серед усіх країн світу.
22.06.2022

Запрошуємо абітурієнтів взяти участь у Літній бізнес-школі Острозької академії
З метою популяризації фінансової й облікової грамотності у веденні бізнесу серед молоді як шляху до особистої реалізації професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, обліку і аудиту запрошує випускників 10-11-их класів закладів загальної середньої освіти України до активної участі в безкоштовній Літній бізнес-школі Національного університету «Острозька академія»! 
21.06.2022

Запрошуємо науковців університету взяти участь у конкурсі наукових проєктів на здобуття гранту Острозької академії
В Острозькій академії триває четвертий конкурс наукових проєктів на здобуття гранту НаУОА, який започаткований з метою стимулювання проведення фундаментальних і прикладних досліджень в університеті.
21.06.2022

В Острозькій академії відбудеться «Марафон МКТ 2022» для вступу на магістратуру з права
Команда викладачів Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія» запрошує на «Марафон МКТ 2022» – серію безкоштовних семінарів для підготовки вступників на магістерську програму спеціальності 081 Право.
20.06.2022

В Острозькій академії говорили про світовий досвід забезпечення академічної доброчесності
17 червня у Національному університеті «Острозька академія» у рамках «Днів якості НаУОА» відбувся семінар «Світовий досвід забезпечення академічної доброчесності».
17.06.2022

В Острозькій академії говорили про здобутки, помилки та перспективи українського державотворення
15 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася онлайн-лекція «Країна сама себе не зробить: здобутки, помилки та перспективи українського державотворення». Організатори заходу: аналітично-адвокаційна організація «Центр спільних дій» й Острозька академія, які вже домовилися про співпрацю.
15.06.2022

Відбулася зустріч ректора Острозької академії зі студентами
15 червня відбулася зустріч ректора Острозької академії, доктора психологічних наук, професора Ігоря Пасічника зі студентами університету. Захід провели в змішаній формі, – онлайн через застосунок Google Meet й наживо.
15.06.2022

В Острозькій академії говорили про кращі практики забезпечення якості освіти
15 червня у Національному університеті «Острозька академія» у рамках «Днів якості НаУОА» відбувся круглий стіл «Кращі практики забезпечення якості освіти». 
15.06.2022

Команда студентів Острозької академії посіла 1 місце у фіналі конкурсу The Global Case Competition – spring 2022
Команда студентів Національного університету «Острозька академія» на чолі з деканом економічного факультету Олександром Новоселецьким посіли 1 місце в міжнародному змаганні The Global Case Competition – spring 2022.
15.06.2022

Відбулася презентація виставки фотографій з «Азовсталі» студента Острозької академії Дмитра Козацького
14 червня в Рівному презентували виставку фотографій «Азовсталь. Світло переможе» студента спеціальності 052 Політологія Національного університету «Острозька академія», бійця з позивним Орест, керівника пресслужби полку «Азов» Дмитра Козацького. 
14.06.2022

В Острозькій академії відбудуться «Дні якості»
У Національному університеті «Острозька академія» відбудуться «Дні якості НаУОА», де обговорюватимуться актуальні питання якості освіти, кращих практик і світових трендів, пошуку напрямів розвитку в забезпеченні якості освіти й академічної доброчесності.
14.06.2022

Спортивний фронт: в Острозькій академії відбулися змагання з кіберспорту
У Національному університеті «Острозька академія» щорічно відбувається спартакіада «Здоров’я» серед різних видів спорту. Підсумки спартакіади оголошують на Рекреації – святі спорту та здоров’я, яке заохочує студентів університету до фізичного розвитку й ведення здорового способу життя.
13.06.2022

Психологічний фронт: відбулася супервізійна зустріч з Алексом Маляром
10 червня відбулася десята зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Актуальні питання психологічної безпеки в умовах воєнного стану».
10.06.2022

Професорка Острозької академії Галина Гандзілевська провела лекцію в Техніко-гуманітарній академії в Бельсько-Бяла
Докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки НаУОА, гарантка освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» Галина Гандзілевська проходить стажування в Жилінському університеті у Словаччині. У рамках стажування пані Галина провела лекцію на тему «Психодрама як інноваційний метод білінгвального навчання» для майбутніх вчителів англійської мови Техніко-гуманітарної академії в Бельсько-Бяла (Польща).
10.06.2022

Викладачки Острозької академії взяли участь у вебінарі «Як не заразитись чужим стресом: вакцина професійної стійкості»
Академія української преси спільно з Фондом Конрада Аденауера в Україні організували вебінар на тему «Як не заразитись чужим стресом: вакцина професійної стійкості». Участь у ньому взяли викладачки Національного університету «Острозька академія»: Галина Гандзілевська, докторка психологічних наук, професорка НаУОА, психотерапевтка, директорка НЦ «Саногенна педагогіка та психологія»; Вікторія Кондратюк – керівниця психологічної служби НаУОА, практична психологиня, заступниця директора НЦ «Саногенна педагогіка та психологія», засновниця ГО «Крила для Родини»; Олена Ратінська, психологиня, викладачка та аспірантка кафедри психології та педагогіки НаУОА, засновниця Школи гуманістичної психології та психотерапії «Humanity».
09.06.2022

Щиро вітаємо Ларису Івшину з Днем народження!
Сьогодні щирий друг Національного університету «Острозька академія», почесний академік Острозького Академічного Братства, член Наглядової ради Острозької академії, головний редактор щоденної всеукраїнської газети «День» Лариса Івшина святкує День народження.
09.06.2022

9 червня – Міжнародний день друзів
Щорічно 9 червня у світі відзначають Міжнародний день друзів. Цей день «присвячується друзям і близьким людям, які завжди підтримають і не залишать у біді. У цей світлий і добрий день люди радують один одного теплими словами любові й підтримки». Ми вирішили запитати в професорсько-викладацького складу і студентів Острозької академії про друзів у їхньому житті.
09.06.2022

Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуард Балашов провів зустріч з представниками Ректорату та Глобального офісу Університету Сент- Ендрюса (University of St Andrews, Шотландія)
8 червня 2022 року помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія» проф. Едуард Балашов провів онлайн-зустріч з Першим Віце-Президентом з питань міжнародної стратегії та міжнародного співробітництва Університету Сент-Ендрюс (Шотландія) проф. Бредом Маккеєм та працівниками Глобального офісу цього університету Френком Мюллером і Харіетт Шерідан.
08.06.2022

В Острозькій академії відбувся другий випуск Школи освітніх інновацій
У Навчально-методичному центрі «Школа освітніх інновацій» Національного університету «Острозька академія» 8 червня відбулося урочисте вручення сертифікатів про підвищення кваліфікації у викладачів вишу. Ініціатори й натхненники центру – ректор НаУОА, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник, проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж та проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитра Шевчука. Модерувала захід керівниця Школи освітніх інновацій, кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова. 
08.06.2022

В Острозькій академії вручили іменні гранти Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського
8 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення іменних грантів Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського (Торонто, Канада).
08.06.2022

Острозька академія отримала систему Starlink
Національний університет «Острозька академія» отримав комплект супутникового інтернету Starlink виробництва компанії SpaceX, яку будуть застосовувати для забезпечення якісного освітньо-наукового процесу.
07.06.2022

Про створення резюме й підготовку до співбесіди розповіла Іванна Горбач
7 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбувся воркшоп про створення першого резюме та підготовку до співбесіди. Спікерка Іванна Горбач – випускниця Острозької академії, кар’єрна консультантка. Модератором заходу була Ольга Німець, фахівчиня відділу з організації роботи зі студентами та випускниками. 
07.06.2022

Оголошується конкурс на семестрове навчання у Поморській академії
Традиційно, у рамках двосторонньої угоди між Національним університетом «Острозька академія» та Поморською Академією у Слупську (Республіка Польща), оголошується конкурс на семестрове навчання у Поморській академії (https://www.apsl.edu.pl/international/news) протягом 1 семестру 2022-2023 н.р. (жовтень 2022 р. – лютий 2023 р.).
07.06.2022

6 червня – День журналіста
День журналіста в Україні відзначається щорічно 6 червня – у день, коли Національну спілку журналістів прийняли до Міжнародної федерації журналістів. День журналіста – «це професійне свято працівників засобів масової інформації – журналістів, кореспондентів та репортерів», які щодня працюють з інформацією і служать правді. Ми вирішили запитати у професорсько-викладацького складу і студентів Острозької академії про журналістику в їхньому житті.
06.06.2022

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища
Щорічно 5 червня у світі відзначають Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день є «для Організації Об’єднаних Націй одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії». Університетська спільнота Острозької академії пам’ятає про Всесвітній день охорони навколишнього середовища і вважає його важливим, зокрема в контексті сьогоднішніх подій.
05.06.2022

В Острозькій академії відбувся тренінг у рамках програми «Емоційний SOS»
4 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбувся психологічний тренінг із міжнародної профілактичної програми «Емоційний SOS». Офіційний тренер програми – Вікторія Кондратюк, керівниця психологічної служби НаУОА, практична психологиня, заступниця директора НЦ Саногенної психології та педагогіки.
04.06.2022

4 червня – Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії
Історія відзначення цієї дати починається з 19 серпня 1982, коли Генеральна Асамблея, «будучи приголомшеною величезною кількістю безневинних палестинських і ліванських дітей – жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня щороку як Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії.
04.06.2022

Результати Всеукраїнської олімпіади з історії української культури
3 червня кафедра філософії та культурного менеджменту Національного університету «Острозька академія» підбила підсумки Всеукраїнської олімпіади з історії української культури.
03.06.2022

В Острозькій академії знизили ціни за навчання
Ректорат Національного університету «Острозька академія» прийняв рішення знизити вартість за навчальні послуги на магістратурі, зважаючи на непросту ситуацію в умовах війни.
03.06.2022

Студент Острозької академії отримав нагороду Grand Press Photo за фотографії з Азовсталі
Студент спеціальності 052 Політологія Національного університету «Острозька академія», боєць із позивним Орест, керівник пресслужби полку «Азов» Дмитро Козацький за фотографії з  оточеного російськими військами Маріуполя отримав спеціальну нагороду престижної польської фотопремії Grand Press Photo 2022. 
03.06.2022

100 днів війни в Україні
100 днів в Україні триває війна. Гинуть наші захисники й мирне населення. Російські війська знищують українські міста й села, але Збройні Сили України продовжують мужньо захищати землі від загарбника. Незважаючи на такі важкі часи в історії нашої держави, Національний університет «Острозька академія» продовжує функціонувати.
03.06.2022

“Рамштайн-40” в Острозькій академії
Нещодавно студенти 4 курсу групи І-41 підсумкове семінарське заняття з дисципліни “Українська політика і дипломатія ХХ-ХХI століть у вимірі особистості”, яку читає професор В. В. Трофимович, провели у формі конференції в форматі “Рамштайн-40”, на якій було обговорено питання про стратегічну підтримку України. Як відомо, 26 квітня 2022 року представники понад 40 країн зібралися в Німеччині, на авіабазі ВПС США «Рамштайн», щоб допомогти Україні перемогти у війні, розпочатій вторгненням росії, і підготувати оборонні потужності нашої держави до майбутніх викликів. На конференції студенти представляли міністрів оборони багатьох країн, які брали участь в стратегічній зустрічі Консультативної групи. Наприклад, Ірина Харлінська виконувала роль міністра оборони США Ллойда Остіна, Ілля Пявчук - міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, Хведенчук Тарас – міністра оборони України Олексія Резнікова і т. д. Частина студентів мали статус перекладачів та журналістів.
01.06.2022

Про соціальні проєкти розповіла Юлія Шулик
Національний університет «Острозька академія» в рамках Фонду гуманітарної підтримки українських університетів реалізовує безкоштовний навчальний курс «Університетська спільнота підтримки», який є продовженням і розширенням започаткованого в березні цього року проекту «Психологічна підтримка викладачів та тьюторів». 1 червня в рамках курсу відбулася лекція «Соціальні проєкти – можливості та виклики». Спікерка Юлія Шулик – кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якості освіти НаУОА.
01.06.2022