Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Подорож довжиною у життя

02.04.2019

У культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» другого квітня відбувся показ фільму «Людина з табуретом». Прем’єра стрічки відбулася у Києві 20 лютого. Координаторка проекту Леся Хом’як після виходу фільму на екрани кінозалів 21 лютого вирушила у промо-тур містами України.

«Людина з табуретом»   – це документальний пригодницький фільм, який заснований на реальних подіях. Автор задуму, за сумісництвом головний герой, в минулому успішний кінорежисер, тележурналіст, письменник Леонід Кантер. Він зумів покинути усе та вигадати власну гру, щоб мандрувати світом та знімати документальні фільми. Метою кінорежисера була подорож до чотирьох океанів. Чотири океани   – чотири табуретки. Найбільшою та найвитривалішою виявилася саме четверта подорож Леоніда Кантера у 2010 році разом із його друзями, дружиною та 2-річною донькою. Наприкінці подорожі у нього з’явилася ще одна дочка. Загалом, носячи табурети, герої подолали понад 60 тисяч кілометрів та відвідали 50 країн.

«Насправді кадри були зняті у 2011 році, і можливо, світ побачив би цей фільм значно раніше. Проте у 2014 році розпочалася «Революція Гідності», і Леонід Кантер добровільно пішов воювати. Саме через це фільм було відкладено на невизначений термін», – розповідає Леся Хом’як.

Після експедиції Леонід Кантер повернувся до рідного хутора Обирок та одразу став воїном  АТО. Проте і там він не покидав своєї кінорежисерської діяльності. Було відзнято культові документальні стрічки про війну на сході України - “Добровольці Божої чоти” та “Міф”.

Улітку 2018 року Леонід Кантер добровільно пішов з життя, що змінило остаточний сюжет фільму. Режисером фільму став Ярослав Попов. Музику до фільму «Людина з табуретом» написали Марко й Тарас Галаневичі – музиканти гуртів «ДахаБраха» та ОY sound system, а також гурти Balaklava Blues, Freel та Едуард Приступа.

Кінострічка не залишила нікого байдужим, адже кожен глядач проніс цю історію крізь себе та зумів прийняти вибір головного героя.