Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники молодіжного проекту «U-Report» в Острозькій академії

10.04.2019

До Національного університету «Острозька академія» 10 квітня завітали представники глобального молодіжного проекту «U-Report» Світозар Ніцполь та фронтмен  поп-гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

Гості розповіли про проект «U-Report» в Україні, його напрямки та мету. За словами координатора та волонтера проекту  Світозара Ніцполя, ЮНІСЕФ упровадив в Україні глобальний молодіжний проект «U-Report». Це – швидкі опитування через безкоштовні СМС або Твітер, які дозволяють дізнатися думку молоді щодо важливих суспільних питань: дискримінацію, працевлаштування, якість освіти тощо. Сьогодні «U-Report» впроваджують у 40 країнах. Кількість учасників опитувань у світі  – понад 3 млн, з них 55 000 – молоді українці. Україна стала першою серед країн Східної та Центральної Європи, де започатковано U-Report, щоб долучати більше молодих людей в процеси прийняття важливих для країни рішень.

Згодом спілкування відбувалося у вже традиційному для Острозької академії форматі «запитання-відповідь». Говорили про свідомість українського народу, прагнення держави до вступу в ЄС, український патріотизм і, зокрема про творчість гурту «Антитіла» та секрети успіху Тараса Тополі.

«Мені здається, що рівень національної свідомості українців значно зріс. Адже сьогодні у ЗМІ та інших інтернет просторах піднімають суспільно важливі питання щодо гендерної рівності, екологічних проблем, відносин батьків і дітей, толерантного суспільства тощо. І якщо ми усі разом будемо рухатися та розвиватися у правильному напрямку, то майбутнє України буде кращим», – зауважив Тарас Тополя.

На питання про секрети свого успіху та успішності людини загалом співак відповів:

«Успіх людини залежить від сфери, в якій вона працює, типу характеру особистості і від внутрішньої мотивації. У сучасному світі перемагає той, хто вміє працювати в команді і об’єднує навколо себе людей заради спільної справи. Ще одним важливим фактором успішності є правильне налагодження комунікацій. Третє – це віра в свою справу.  Люди, які не вірять у те, чим займаються, не мають шансів на успіх. І, мабуть, останнє – довіра в команді, без неї ми приречені».

У кінці зустрічі студенти мали змогу сфотографуватися з Тарасом Тополею та взяти автограф. А опісля гості відвідали екскурсію музейним комплексом Національного університету «Острозька академія».