Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Святкування тижня факультету романо-германських мов

19.04.2019

У Національному університеті «Острозька академія» з 15 по 19 квітня тривав тиждень факультету романо-германських мов. Із цього приводу представники факультету організували низку заходів.

У понеділок відбулося урочисте відкриття святкування тижня факультету романо-германських мов. Упродовж заходу студентів факультету привітали: декан факультету, кандидат психологічних наук, доцент Інна Ковальчук, кандидат педагогічних наук, доцент Світлана Новоселецька, викладач Сергій Галецький та студентський декан факультету Олександра Олієвська. Згодом студенти зібралися на музичному заході – співанці, що мала назву «Soundtrack Of My Life».

Вівторок відзначився традиційним для факультету романо-германських мов днем зміни образів або сhange image day. Студенти урізноманітнили буденність своїми неординарними перевтіленнями. На перервах у коридорах університету можна було зустріти спудеїв у піжамах, костюмах східних красунь чи голлівудських зірок. Також у цей день відбувся захід «Сoffee house» — це зібрання студентів в теплій і хорошій атмосфері, вони співають, танцюють, дивляться різні відео, організовують сценічні постановки. Усе це — разом із чаєм та різними смаколиками, аби зробити спілкування ще теплішим і відкритішим.

У середу відбувся ярмарок «From USA to Japan», на якому всі охочі мали змогу придбати футболки із символікою факультету та інші сувеніри. Цього ж дня студенти та викладачі університету із задоволенням відвідали організований факультетом романо-германських мов англомовний мюзикл «Singing In The Rain».

Ще однією незабутньою подією, яку традиційно організовують студенти факультету романо-германських мов є академічний бал, що відбувся у четвер.  Це подія, під час якої дівчата зі своїми кавалерами виходять на паркет, щоб вальсувати під супровід живої музики. Танцювальну частину вечора відкрила пара «господарів балу» — студенти Дмитро Басок та Інга Шаталова, які відповідно до кольору стрічок гостей запрошували їх до віденського вальсу. Музичний супровід свята забезпечив камерний оркестр Рівненської обласної філармонії. Гості також мали змогу насолодитися мистецькими номерами студентів та місцевих колективів.

І в рамках святкування тижня факультету романо-германських мов у п’ятницю відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Прикладні лінгвістичні дослідження в умовах міжкультурної комунікації». Під час пленарного засідання із доповіддю на тему: «Роман Пантелеймона Куліша «Чорна рада» як твір попередження» виступив письменник, доктор філософських наук, професор, голова Вченої ради НаУОА Петро Кралюк. Також волонтер кафедри англійської мови та літератури Національного університету «Острозька академія» Карен Ельчер доповідала на тему: «Вивчення семантики дієслів із префіксами пере- в системі української мови як іноземної»,  кандидат педагогічних наук Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доцент Тетяна Миронова висвітлювала тему: «Мовленнєва/текстотворча особистість у текстових смислах та життєва цілісність особистості. Із доповіддю на тему: «Діахронічний та синхронічний аспекти дослідження комерційних ергонімів Харкова» виступила кандидат філологічних наук, доцент Харківського державного університету харчування та торгівлі Світлана Руденко та кандидат філологічних наук, доцент Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Оксана Воробйова розповідала про семантику постпозитива і префікса з первинним просторовим значенням «всередину» в структурі англійських фразових та українських префіксальних дієслів. Студенти ставили доповідачам безліч запитань, проявляючи цікавість до даної проблематики доповідей.