Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Ганна Гопко: «Не бійтеся відкривати світ. Я вірю, що час України настав!»

16.04.2019

До Національного університету «Острозька академія» 16 квітня завітала Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко. На початку зустрічі гостя зачитала привітання Острозькій академії з 25-літтям відродження від імені Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Згодом поділилася зі студентами секретами свого успіху, мотивувала молодь до дій. Зокрема учасники дискусії обговорювали проблеми, що стосувалися захисту довкілля та інформаційного простору держави, формування зовнішньої політики та порад з особистісного становлення.

Наприкінці бесіди Ганна Гопко дала кілька настанов нашим студентам:

«Прокидайтеся!  Не змарнуйте свій історичний шанс, який є у кожного з вас. Ставайте лідерами, ставайте елітою, яка буде відігравати важливу роль, яку має виконати Україна у XXI столітті. Не бійтеся відкривати світ. Я вірю, що час України настав!».

Зустріч відбулася в рамках Програми USAID РАДА, тому студенти також мали змогу поспілкуватися із представниками програми.  Директор програми, політолог Ігор Когут та проектний менеджер Любомир Гультай презентували нові можливості, які відкриває програма USAID РАДА та апарат ВРУ і запросили наших студентів на стажування в Інформаційно-дослідницькому центрі при Верховній Раді. За їхніми словами, стажування орієнтоване на молодь, яка щойно розпочала або хоче займатися аналітичною діяльністю. Учасники, які успішно пройдуть навчання, працюватимуть над формуванням інформаційних довідок та інших аналітичних документів на запити народних депутатів України.

Про екскурсію музейним комплексом університету та загалом про Острозьку академію пані Ганна каже:

«Мені сьогодні дуже приємно перебувати у стінах вашого університету. адже саме Острозька академія була першим центром освіти у Східній Європі. Це було мудре рішення Князя Василя-Костянтина Острозького – інвестувати в еліту».