Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти дискутували із засновниками руху “Дій з нами”

08.04.2019

До Національного університету “Острозька академія” 8 квітня завітали засновники громадського руху “Дій з нами”, народні депутати Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та Наталія Кацер-Бучковська.

Гості розповіли про новостворену ініціативу “Дій з нами” та відповіли на низку питань від студентів. Говорили про перспективи розвитку української економіки, інновації у сфері енергетики, важливість освіти для самореалізації, налагодження конструктивної комунікації між сходом і заходом України тощо.

“На сьогодні енергетика – це приблизно 30% усієї економіки. Передусім, країна має бути енегронезалежна, зокрема Україна повинна отримати можливість закуповувати газ в елітних постачальників. Наша економіка загалом може розвиватися стандартними методами, тобто це знищення корупції, підвищення правової свідомості. Також потрібно створити механізми залучення інвестицій та впровадження новітніх технологій”, – розповіла Наталія Кацер-Бучковська.

На питання про наявність маніпуляцій в українському інформаційному просторі відповів Мустафа Найєм:

“Ми живемо у світі, в якому реальність має менше значення, ніж її інтерпретація. Наприклад, в акаунті інстраграм вас знає більше людей, ніж особисто. Це означає, що більшість бачить вас так, як ви презентуєте себе в соціальних мережах. Чи можна сказати, що ви пропагуєте або ж маніпулюєте? Ні! Те ж саме відбувається і в політиці, тільки ваша сфера впливу значно менша, ніж у політиків”.

“Спілкування з Острозькими студентами – це реальний кайф. Утретє за п'ять років приїжджаю сюди за натхненням. І взагалі сьогодні хороший день. Дуже часто депутатські звернення перетворюються у порожні відписки відомств, які намагаються з‘їхати з теми. Однак це звернення не стало відпискою і трішки допомогло Острозькій академії з відкриттям восени нового корпусу університету. Ректор – абсолютно унікальна людина. Ігор Демидович Пасічник вручив мені на знак подяки перстень академії. У нього дуже цікава історія. Це копія перстня з XVI cтоліття княгині Гальшки Острозької. Оригінал знайдено кілька років тому на дні місцевої мурованої вежі археологом Олександром Бондарчуком, який робив розкопки років з десять. Було вирішено прикрасу повторити зі срібла, а на місці коштовного каменя вигравіювати герб академії. Тепер я серед почесних власників одного з них“, – поділилася на своїй facebook-сторінці Світлана Заліщук.

Наприкінці зустрічі Мустафа Найєм пообіцяв приїхати до Острозької академії наступного тижня, щоб провести майстер-клас для студентів-журналістів, адже багато питань щодо медійної сфери вони не встигли поставити.