Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Історична мозаїка «Нашого цвіту – по всьому світу»

25.04.2019

25 квітня поточного року в Новоселицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади Хмельницької області відбувся нестандартний виховний захід для здобувачів знань закладу освіти – історична мозаїка «Нашого цвіту – по всьому світу». Сценарій дійства був розроблений спільними зусиллями вчителя історії та правознавства Лариси Богданівни Бученко та голови Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» Назара Мартинюка.

Учні 9 класу цікаво та доступно розповіли глядачам про явище української діаспори, хвилі еміграції, а також висвітлили життєвий шлях, творчість і здобутки плеяди видатних представників закордонного українства: Івана Фірцака, Петра Яцика, Ігоря Сікорського, Варвари Каринської, Квітки Цісик. Захопливим був виступ про українців-винахідників, які в силу обставин долі, змогли вдало себе реалізувати тільки на чужині. Зворушливим був драматичний етюд про українську родину, яка змушена покинути рідну землю та переїхати жити у чужий край, за океан, аби вижити і виростити дітей в достатку та благополуччі. Ця невеличка театральна постановка була покликана висвітлити головні причини переїзду українців закордон. Зам’яталася присутнім поезія про нелегку емігрантську долю у виконанні Максима Олівінського. Завершилася історична мозаїка на позитивній ноті – піснею «Черемшина», яку виконала Анастасія Яворська. У перервах між виступами та концертними номерами можна було переглянути відеокліпи, де звучав неповторний голос Квітки Цісик.

У заключному слові, Назар Мартинюк проінформував шкільну родину Новоселицького опорного освітнього закладу про підсумки проведення всеукраїнських конкурсів «Стежинами рідного краю» та «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра», вручив для учнів-переможців Дипломи, а для Лариси Богданівни Бученко, наукового керівника школярів, що здобули призові місця в краєзнавчій експедиції «Стежинами рідного краю» – Почесну Грамоту. Також, для педагогічного колективу школи на чолі з директором Оксаною Володимирівною Вельгас було вручено відзнаку за співпрацю із Науковим товариством студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина, популяризацію наукової роботи серед учнівської молоді.

Після завершення проведення виховного заходу, було підписано двосторонній договір про співпрацю між Новоселицькою загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади та Національним університетом «Острозька академія».