Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Зустріч до 25-ти річчя відродження Острозької академії

03.04.2019

У Національному університеті «Острозька академія» третього квітня відбулася зустріч із кандидатом юридичних наук, доцентом, суддею Конституційного Суду України у відставці, заслуженим юристом України Михайлом Колосом та першим деканом правничого факультету НаУОА, доктором юридичних наук, професором Віталієм Ковальчуком. Захід відбувався в рамках серії зустрічей із людьми, які відроджували Острозьку академію.  

Під час бесіди гості розповіли студентам Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського про історію створення факультету, проблеми, з якими довелося зіштовхнутися. За словами Михайла Колоса, у ті часи виникали труднощі пошуку кваліфікованих викладачів, було важко отримати акредитацію. А одними з найприємніших спогадів стали концерти до Дня юриста, які завжди збирали аншлаг.

Коли у гостей запитали про студентів, які найбільше запам'яталися, то вони разом відповіли, що таких студентів було багато, і кожен випуск залишив про себе спогади. Вони радіють, що сьогодні випускники займають високі посади. Згодом директор Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Сергій Іщук наголосив,  що не варто ділити студентів на видатних чи невидатних, адже якщо людина є випускником Острозької академії та знайшла місце у житті – це вже успіх.

Також присутні підняли питання майбутнього розвитку інституту та його перспективи, обговорювали співпрацю викладачів зі студентами, під час якої повинен бути певний синтез знань, спілкування і обмін думками для позитивного результату на іспитах та у майбутній професії.

Нагадаємо, що спеціальність «Право» була впроваджена в Національному університеті «Острозька академія» у 1996 році при гуманітарному факультеті й мала денну форму навчання. Із 1 січня 1999 року цю спеціальність забезпечив створений правничий факультет. З 9 червня 2011 року наказом ректора № 38 з метою вшанування пам’яті Іонікія Малиновського, академіка Всеукраїнської академії наук, уродженця міста Острога, було утворено Навчально-науковий інститут права ім. І. Малиновського.