Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Лекції від професора з Португалії в Острозькій академії

30.04.2019

Професор Університету Бейра Інтеріор (Ковільян, Португалія) Бруно Феррейра да Коста відвідав Національний університет “Острозька академія” в рамках міжнародного освітнього проекту Erasmus+. Співпраця Острозької академії з Університетом Бейра Інтеріор триває вже три роки, зокрема зараз в Португалії навчається дві студентки НУОА: Тетяна Ющук (факультет міжнародних відносин) та Олександра Аксьонова (факультет політико-інформаційного менеджменту).

Професор Бруно Феррейра да Коста упродовж минулого тижня прочитав лекції студентам міжнародних відносин, політології та факультету романо-германських мов щодо важливої ролі Європарламенту та особливостей португальської культури.

Також гість зустрівся з представниками ректорату, керівником відділу міжнародних зв'язків Едуардом Балашовим, деканом гуманітарного факультету Максимом Карповцем й обговорив перспективи подальшої співпраці між університетами.

“Дуже важливо здійснювати обміни між викладачами і студентами в рамках проекту Erasmus+. Це потрібно не тільки для підвищення кваліфікації, а й для покращення міжнародного іміджу університету. Мета зустрічі із професором Бруно Феррейра да Коста — це налагодження наукової і культурної комунікації між університетами, які розташовані у невеликих містах”, — прокоментував Максим Карповець.

Професор Бруно Феррейра да Коста є доктором філософії у галузі соціальних наук, (спеціалізація “Політологія”), має ступінь магістра політичних наук та бакалавра з політології (спеціалізація “Міжнародна політика”). Працював науковим співробітником Центру адміністрування та громадської політики у Лісабоні, співробітником відділу міжнародних зв’язків Лісабонського технічного університету. Зараз працює в Університеті Бейра Інтеріор (Ковільян, Португалія) на факультеті соціальних наук. Є університетським керівником програми Еразмус+. Також керує бакалаврськими програмами з напряму «Політологія та міжнародні відносини». Бруно Феррейра да Коста — активний учасник політичного життя Португалії, зокрема він обраний віце-президентом португальської партії «Альянс» та балотується до Європарламенту, а також парламенту Португалії.