Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Підсумки Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2019

06.04.2019

06 квітня 2019 року викладачі кафедри української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» провели ІІ (фінальний) етап Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2019. До ЗВО завітали переможниці першого етапу, які набрали найбільшу кількість балів в онлайн-тестуванні, що за складністю відповідало рівню завдань з української мови і літератури для зовнішнього незалежного оцінювання.

У ІІ (фінальному) етапі учасниці писали учнівський твір згідно з усіма вимогами ЗНО. Темою став афоризм Наполеона І: «Піднесення або занепад держав майже завжди залежить від сміливості та розуму їхніх керівників». Під час оцінювання журі враховувало доречну аргументацію, влучність прикладів з української літератури чи інших видів мистецтва, історії або з особистого життя, логічність і послідовність викладу, вправне формулювання висновків і грамотність.

За результатами конкурсу й згідно з рішенням журі переможницями Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2019 стали:

І місце: Дарина Алексійчук, учениця Нетішинського НВК «ЗОШ І–ІІ ступенів та ліцей» Хмельницької області;

ІІ місце: Ярина Лоїк, учениця ОЗНЗ «Перемишлянська ЗОШ ім. О. Ковча» Львівської області;

ІІ місце: Анна Клочко, учениця Нетішинського НВК «ЗОШ І–ІІ ступенів та ліцей» Хмельницької області;

ІІІ місце: Ольга Рачко, учениця Луцької ЗОШ I–III ступенів № 15 Волинської області;

ІІІ місце: Катерина Фатнєва, учениця Одеського економічного ліцею.

«Хочу сказати, що враження від Острога й академії просто чудові! Місто дуже приємне, до того ж розташоване зовсім поряд із Нетішином. А це, як на мене, – один із важливих факторів для вибору університету. Тому зустрінемося під час вступної кампанії!» – коментує переможниця олімпіади Дарина Алексійчук.

«Всеукраїнська учнівська інтернет-олімпіада з української мови і літератури, на мою думку, стимулює здобувати нові знання, а також допомагає перевірити себе напередодні ЗНО, зрозуміти, над яким матеріалом необхідно ще попрацювати. Також я перебуваю під враженням від Острозької академії, адже це університет із надзвичайно багатою історією. Із радістю завітала б сюди ще раз,» – додає Катерина Фатнєва.

Переможниць було нагороджено дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів та заохочувальними призами.

Кафедра української мови і літератури НаУОА бажає всім учасникам олімпіади успіхів та втілення мрії стати висококваліфікованими фахівцями!