Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Фінал Західноукраїнської дебатної ліги в Острозькій академії

07.04.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 7 квітня відбувся фінал Західноукраїнської дебатної ліги. Участь у заході взяли команди з Острога, Львова, Чернівців, Івано-Франківська та  Вінниці.

На початку заходу учасників дебатів привітав проректор із науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, доцент Національного університету «Острозька академія»  Дмитро Шевчук, який наголосив на актуальності справжніх дебатів у наш час.

Команди-фіналісти вели дебати на теми, присвячені 80-й річниці початку 2-ї Світової війни, гендерній рівності в мусульманських країнах та  політиці національного економічного прагматизму.

За результатами підсумків журі, переможцями  цьогорічної Західноукраїнської дебатної ліги стали Орест Багрій з Івано-Франківська та Андрій Гуманков зі Львова, які отримали квитки на Чемпіонат України з дебатів. Команда студентів Острозької академії посіла третє місце.

«На сьогодні дебати є актуальними. Вони дають нам упевненість у собі, вчать сприймати та реагувати на  критику правильно, дають можливість логічно та зважено відповідати на неї, розвивають комунікацію, роботу в команді. Плюс – для молодих людей, це можливість набратися сміливості, навчитися висловлювати свою думку. Цьогоріч  участь у дебатах беруть студенти різних спеціальностей. І ми намагалися дібрати цікаві теми для обговорення», – розповів голова дебатного осередку в Острозі Євген Синчук.

Також учасники фіналу мали змогу відвідати екскурсію музейним комплексом Національного університету «Острозька академія».