Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

V регіональний фестиваль ораторського мистецтва в Острозькій академії

18.04.2019

У Національному університеті «Острозька академія» 18 квітня відбувся V регіональний  фестиваль ораторського мистецтва. Захід традиційно організували в рамках вивчення курсу «Риторика» на актуальну тему: «Інформація як товар: ціннісні та етичні орієнтири». Організацією займалися студенти другого курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» під керівництвом викладача навчальної дисципліни, заступника декана факультету політико-інформаційного менеджменту, кандидата філологічних наук, доцента Юлії Маслової.

Фестиваль приурочений 25-річчю відродження Національного університету «Острозька академія», а також 20-річчю кафедри документознавства та інформаційної діяльності.  Участь у заході взяли студенти та школярі. Усі вони виступили з промовами на відповідну тему, виголошуючи глибокі філософські міркування та аналітичні роздуми. Фестиваль відвідали також курсанти військового ліцею, зауважуючи, що мали своїх фаворитів конкурсу та щиро вболівали за їхню перемогу.

Виступи учасників оцінювала колегія суддів у складі: доцента, декана факультету політико-інформаційного менеджменту Віталія Лебедюка, доцента, заступника декана факультету  Юлії Маслової, доцента, завідувача кафедри документознавство та інформаційна діяльність Ганни Охріменко, доцента, завідувача кафедри психології та педагогіки Оксани Матласевич та доктора філософських наук, професора, проректора Острозької академії Дмитра Шевчука.

Окрім того, запрошеним гостем фестивалю була проректор з навчально-виховної роботи, професор Руслана Каламаж, яка наголосила на вагомості й актуальності таких заходів для академічної спільноти. Саме Руслана Володимирівна була першим деканом факультету політико-інформаційного менеджменту у період з 2005 до 2010 року та впроваджувала й ініціювала інтерактивні, інноваційні  методи навчання на факультеті.

За результатами оцінювання суддів, перше місце виборола студентка Діана Гуцевич. Друге місце посіла школярка Софія Лозюк, а на третій сходинці – студент Максим Супрунчук. Переможці щиро раділи своїй перемозі та дякували за можливість репрезентувати свої комунікативні вміння та ораторські здібності в такій приємній аудиторії.

«Я дійсно не очікувала, що я буду сьогодні переможницею. Я дуже багато працювала над своєю промовою. До себе дуже ставлюся критично, тому мені здавалося, що у промові чогось не вистачає. Дуже дякую своїм друзям, викладачеві, які мені допомагали, вірили в мене. Їх підтримка дуже сильно мені допомогла, тому сьогодні я вдало виступила», – поділилася своїми враженнями переможниця фестивалю ораторського мистецтва Діана Гуцевич.

«Фестиваль ораторського мистецтва  презентує своєрідний місток між минулим та майбутнім. Ми з приємністю та великою шаною згадуємо тих людей, які долучилися до створення університету, факультету та нашої кафедри. Фестиваль як теперішнє – це наші промови, дискурс нашого сьогодення, і як майбутнє – це наші школярі, наша гордість, майбутні абітурієнти та, можливо, навіть студенти Острозької академії, спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», – зауважила Юлія Маслова.

Особливістю цьогорічного фестивалю стало те, що студенти-організатори підготували відео приурочене пам'яті Лариси Володимирівни Квасюк. Саме вона стала засновницею кафедри документознавства та інформаційної діяльності. Це була та жінка, яка надихала як студентів, так і викладачів бути кращими, робити  щось вартісне та викладатися на повну. Це була жінка, яка присвятила своє життя Острозькій академії і кафедрі, зокрема. Жінка, яка, на жаль, пішла з життя надто рано, але її вклад невимовно великий. Цим відео студенти та організатори V регіонального  фестивалю ораторського мистецтва вшановують її пам'ять та дякують за все, що вона зробила.

Пропонуємо вам переглянути відео пам’яті засновниці кафедри документознавства та інформаційної діяльності Лариси Володимирівни Квасюк.