Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Переможці всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт з економічної кібернетики

05.04.2019

Квітень місяць видався цікавим на події не лише в межах Національного університету «Острозька академія», а й економічного факультету зокрема. Те що наші студенти найталановитіші і найкращі ми знаємо завжди. Їхнє вміння вдало поєднувати навчання, науку і спорт просто вражають. Тому для Вас історія про двох чарівних студенток-кібернетиків четвертого курсу, які вражали не лише наших викладачів, а й чудово демонстрували свої знання на всеукраїнських конкурсах – це Ольга Миколаївна Артюх та Дарія Олександрівна Долгова.

Ольга стала переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт студентів вищих навчальних закладів освіти у 2018/2019 навчальному році в галузі технічних наук «Транспортні системи» з темою дослідження «Оцінювання стійкості транспортної системи міста» і була нагороджена дипломом третього ступеня. Фінальний етап конкурсу проводився 03.04.2019 р. на базі Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова. За словами студентки, її гостинно зустріли в університеті на кафедрі Транспортних систем і логістики, також приємно вразила робота волонтерів, які допомагали орієнтуватися у величезному приміщенні університету, чисельність студентів якого майже дорівнює чисельності жителів м. Острог. Позитивним було те, що всі роботи викликали жваву дискусію, члени журі задавали актуальні питання як по змісту роботи, так і на ступінь розуміння досліджуваної проблематики.

Дарія стала призером другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт студентів вищих навчальних закладів освіти у 2018/2019 навчальному році зі спеціалізації «Економічна кібернетика» і отримала грамоту «За оригінальність ідеї» з темою дослідження «Моделювання впливу культури на економічну систему України». Фінал зазначеного конкурсу відбувся в Львівському національному університеті імені Івана Франка 04-05.04.2019 р. і для Дарії був першим досвідом участі в подібному заході. Особливо нашу студентку вразили: прекрасний рівень організації заходу, зібраність організаторів, гостинність та дружнє ставлення до учасників. Було цікаво спілкуватися як з учасниками, так і з членами журі з приводу актуальних соціально-економічних проблем. Хвилювання і водночас захоплення викликала робота великої кількості відомих науковців-кібернетиків у членах журі, особливо таких як В.В. Вітлінський та П.М. Грицюк про яких неодноразово чула.

Для обох студенток це був цінний досвід та приємні враження. Найбільшу вдячність студенти висловлюють своєму науковому керівнику доктору економічних наук, професору кафедри економіко-математичного моделювання та інформаційних технологій Аверкиній Марині Федорівні.