Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Ігор Гущук – учасник панельної дискусії в Кракові

10.04.2019

Завідувач кафедри громадського здоров’я Національного університету «Острозька академія», кандидат медичних наук, експерт за напрямом громадське здоров’я, профілактична медицина, гігієна та професійна патологія Ігор Гущук взяв участь панельній дискусії «Профілактична складова охорона здоров'я – наскільки є відповідальність держави, скільки самоврядування» у місті Кракові (Польща). Захід відбувався  08-09 квітня в рамках зустрічей місцевих лідерів і регіональних еліт для обміну думками з державним управлінням, НУО та бізнесом під час 5-го Європейського конгресу місцевих органів влади.

Ігор Гущук виступав з доповіддю на тему: «Розвиток системи охорони громадського здоров'я в регіонах».    

«Дана тема для України є надзвичайно важливою так, як і населення, і професійна медична спільнота давно очікують проведення медичної реформи. Вона є однією із найбільш затребуваних  і найскладніших в соціально-економічному плані. Прорахунки при її впровадженні позначатися на житті і здоров’ї наших громадян. При цьому слід пам’ятати, що здоров’я людини є базовою складовою національної безпеки держави, запорукою її економічної стабільності та подальшого розвитку. Через це проблеми та ризики в умовах реформувння системи охорони здоров’я, які є сьогодні в процесі передачі чи концентрації повноважень, потребують виважених та обгрунтованих управлінських рішень, щоб унеможливити проведення невдалих «експериментів» на здоров’ї українського народу», – зауважив Ігор Гущук.