Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Святкування тижня факультету міжнародних відносин

13.04.2019

У Національному університеті «Острозька академія» з 8 по 12 квітня відзначали тиждень факультету міжнародних відносин. Креативні студенти факультету разом із викладачами організували чимало цікавих заходів та наповнили студентські будні творчими подіями. Тиждень факультету відбувався в цікавій тематиці «Крізь віки», що відображало характерні особливості різних історичних епох у всіх святкових заходах.

У понеділок відбулося відкриття тижня факультету міжнародних відносин. Флешмоб під керівництвом Дар'ї Шашуро складався із танців різних народів світу. Глядачі мали змогу насолодитися традиційними танцями Америки, Греції, Африки, Індії, Китаю і, звичайно ж, України. Вони дізналися про танцювальну культуру різних народів світу, відчули особливості традицій, отримали неперевершені емоції, досвід та незабутні спогади.

«Основною метою флешмобу було показати учасникам, наскільки важко людям іноді буває дійти згоди навіть на рівні моделювання, що вже й казати про реальну дипломатію, де за спинами послів стоять інтереси цілих націй? Усе ж таки дипломатія — велике мистецтво та наука. Певен, що й учасники заходу в цьому переконались», – зазначив студент факультету міжнародних відносин, заступник голови Братства спудеїв Валерій Мирончук.

Згодом біля старомонастирського корпусу зібралися учасники трьох команд, що представляли економічний та факультет романо-германських мов для проведення спортивного марафону. Учасники змагалися у грі з баскетболу, дарцу, стрибках в мішках, стрибках на скакалці, відгадували загадки. Кожна із команд проявили свою швидкість, витривалість, кмітливість, але першими дісталася фінішної арки команда економічного факультету. Переможці отримали почесний кубок.

У вівторок усі охочі випробувати свою кмітливість та уважність, змагалися в інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?». Тематика питань, що поєднували всесвіт «Гри престолів»/«Пісні льоду та полум’я» та епоху Середньовіччя – все за сценарієм подорожі в часі, під яку був стилізований тиждень міжнародного факультету.

У середу відбувся благодійний ярмарок солодощів.  Поруч встановили фотозону, де кожен охочий міг зробити гарне фото на пам’ять. Святкування продовжили переглядом тематичного фільму «Cьома печатка», про лицаря XIV століття. Згодом розпочався конкурс «Хто зверху?», в якому взяли участь команда хлопців та дівчат. Конкурс поділявся на такі категорії: «Вгадай персонажа», «Що за пісня?», «Бліц-опитування», «Покажи Слово». Перемогу у конкурсі здобула команда дівчат, яка отримала сертифікат на безкоштовну каву від кав'ярні «Кавуся».

І фінальним заходом святкування тижня факультету міжнародних відносин був святковий концерт у культурно-мистецькому центрі Національного університету «Острозька академія» під назвою «Крізь віки». Відкривали концерт студенти міжнародного факультету Богдана Макарчук та Валерій Мирончук. Учасники концерту демонстрували свої таланти піснями, танцями, декламуванням поезій та жартами.