Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулося відкриття виставки Анжеліки Рудницької

26.04.2023

26 квітня на базі арт-кластеру Національного університету «Острозька академія» відбулося відкриття виставки «Містерія літочислення» авторства Анжеліки Рудницької – рівненської мисткині, письменниці, співачки, науковиці, громадської діячки, волонтерки.

Директор Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, кандидат філософських наук, доцент Максим Карповець зазначив, що виставка надзвичайно цікава й актуальна:

«Приємно, що у стінах Острозької академії маємо таку експозицію. Хочеться відзначити мотиви, сюжети, які є в роботах Анжеліки Рудницької. Вони наскрізно україноцентричні. З одного боку, це данина традиціям, нашим пращурам, які також були дотичними до вишивки, ткацтва і загалом до образів дерева, хати, колеса, наявних у роботах мисткині. З іншого боку, акцент на наш край, землю, цілісність держави надзвичайно актуальний сьогодні. Бажаємо Анжеліці Рудницькій натхнення, здоров’я, нових ідей. Чекаємо у стінах Острозької академії!».

Керівник арт-кластеру НаУОА Микола Бендюк зауважив:

«Відкриття виставки Анжеліки Рудницької планувалося багато років і ось воно відбулося. Тут представлена тільки частина робіт мисткині з 2004 року. Тоді вона почала вишивати, придумувати сюжети, беручи їх із народної творчості. Космогонія, яка є в роботах Анжеліки Рудницької, утворилася після її поїздок в експедиції, відвідувань музеїв. Вона зуміла передати ці сюжети в мініатюрних стібках у роботах, які сьогодні представлені в Острозькій академії».

Враженнями від виставки поділилася студентка 3 курсу ОПП «Історія та археологія» Даяна Білявська:

«Чудова виставка! Пані Анжеліка справді майстриня! Її роботи сповнені тепла, яскравих кольорів, різних фігур та образів. Але кожен бачить щось своє, рідне для його душі. Мисткиня визначила свій стиль як етномодерн і це справді щось нове в українській культурі. Було дуже цікаво вдивлятися в деталі й відчувати певне космічне тепло».

До слова, виставка «Містерія літочислення» триватиме до кінця травня.