Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відбулася лекція «Князі Острозькі у воєнно-політичній історії України»

24.04.2023

21 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася лекція на тему «Князі Острозькі у воєнно-політичній історії України». Спікер Микола Близняк – завідувач кафедри історії ім. проф. М.П. Ковальського, кандидат історичних наук, доцент.

Під час лекції лектор розповів про походження і родовід князів Острозьких, закцентував увагу на його представниках тощо.

«Князі Острозькі як одна з найавторитетніших українських аристократичних родин упродовж багатьох століть боронили інтереси української нації у воєнній, політичній, освітньо-культурній, а також духовній сферах. Вони посіли гідне місце на геополітичній арені європейського континенту»,

зазначив Микола Близняк.

Враженнями поділилася студентка 3 курсу спеціальності 032 Історія та археологія Любов Білецька:

«Ця лекція є корисною як для істориків, так і для студентів інших спеціальностей. Вона дає змогу детальніше поринути в історію одного з найвідоміших українських родів й усвідомити вплив діяльності його представників на політичне і культурне життя українських земель».