Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії – стипендіати Президента України

21.04.2023

Студенти Національного університету «Острозька академія» отримуватимуть іменні академічні стипендії Президента України.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки №352 від 28.03.2023 року «Про призначення академічних стипендій Президента України на ІІ семестр 2022/2023 навчального року» стипендіатами стали четверо студентів Національного університету «Острозька академія»: Назарій Івахів – студент 2 курсу спеціальності «Історія та археологія»; Назар Кирилюк – студент 3 курсу спеціальності «Право»; Марія Максимець – студентка 4 курсу спеціальності «Журналістика» та Орест Мацієвський – студент 3 курсу спеціальності «Германські мови та літератури».

«Для мене дуже важливим є отримання стипендії, адже це показник моєї роботи у студентському уряді, який зміцнює бажання навчатися краще. Дуже вдячний Острозькій академії за можливості й високий рівень навчання!»,

зазначив Назар Кирилюк.

«Ніколи не думала, що зможу отримувати президентську стипендію, адже у школі особливо не звертала уваги на навчання і змирилась із думкою, що наука не для мене. Виявилось: секрет у тому, що треба насолоджуватись навчанням. Зрозуміла це, коли вперше отримала всі відмінні оцінки в семестрі. Учуся на спеціальності, яку щиро люблю. Я не ставила собі на мету отримувати президентську стипендію, скажімо, що просто корисне обʼєдналось з приємним. Якщо мати правильні причини й мотивацію, усе може бути набагато легше й цікавіше»,

додала Марія Максимець.

«Новина про отримання президентської стипендії стала для мене пасхальним подарунком. Стипендія для будь-якого студента –мотивація для подальшого розвитку. Коли мені повідомили, що буду отримувати стипендію Президента України, то бажання навчатися ще більше зросло. Острозька академія – це можливості й високий рівень навчання»,

зауважив Назарій Івахів.

«Дуже вдячний за можливість отримувати стипендію, оскільки це є доказом того, що високі результати студентів цінуються як у навчанні, так і в позаурочний час. Тепер я ще більше мотивований досягати своїх цілей і працювати на благо факультету, університету та країни»,

підсумував Орест Мацієвський.

До слова, академічні стипендії Президента України призначаються студентам-відмінникам ЗВО України, які найбільш відзначилися в навчальній і науковій роботі.

Щиро вітаємо стипендіатів і бажаємо подальших успіхів, нових навчальних і наукових здобутків!