Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся тренінг із запобігання домашньому насильству

27.04.2023

У рамках проєкту «Запобігання домашньому насильству шляхом зміни соціальних норм» 26 квітня на базі Національного університету «Острозька академія» за підтримки кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання відбувся тренінг, який проводила БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Тема – «Запобігання домашньому насильству: форми, міфи, причини, способи запобігання». 

Зі вступним словом звернувся доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Ігор Гущук:

«Проблема домашнього насильства стосується сфери громадського здоров’я і має щораз більшу динаміку. Це вказує на актуальність цієї проблеми, яка перебуває в галузі охорони психічного здоров'я». Під час організації заходу та його проведення були залучені студенти 1-2 року навчання спеціальностей «Громадське здоров’я» та «Психологія». Хочу подякувати за допомогу в організації заходу зав. кафедри п. Оксані Матласевич. Сподіваюсь, що в подальшому ми будемо розширювати співпрацю з благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя Рівне» із питань, які стосуються сфери громадського здоров’я». 

Тренерки заходу – психологині Анна Дмитришина і Світлана Ващук.

Під час заходу тренерки розкрили актуальність тематики домашнього насильства; зробили огляд його форм, способів розрізнення насильства й виходів із насильницьких стосунків; а також надали рекомендації для усвідомлення власної самодостатності, вміння шукати, просити і брати підтримку.

«Сьогодні проблема домашнього насильства є дуже поширеною. Ми бачимо ситуації, які висвітлюють зараз у соціальних мережах, коли дівчата, жінки готові говорити про те, що вони є жертвами. Під час подібних тренінгів ми розповідаємо студентам, як запобігати насильству, протидіяти йому, що робити в ситуаціях, де вже є насильство. Такі тренінги дуже потрібні, бо коли людина обізнана, то вона захищена»,

зазначила Анна Дмитришина.

Враженнями від участі в тренінгу поділилася студентка 1 курсу спеціальності 229 Громадське здоров’я Анна Ярмолюк:

«Мені дуже сподобалося. Тренінг перевершив мої очікування. Я дізналася багато цікавої та нової інформації, отримала сертифікат. Дуже радію цьому. Сподіваюся, що, знаючи цю інформацію, зможу комусь допомогти, використовувати отримані знання для попередження й запобігання як домашньому насильству, так і насильству загалом!».