Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії завітала делегація педагогічних працівників Біотехнологічного ліцею «Радовель»

28.04.2023

27-28 квітня Національний університет «Острозька академія» відвідала делегація педагогічних працівників Біотехнологічного ліцею «Радовель».

У перший день педагоги зустрілися з ректором Острозької академії, професором Ігорем Пасічником, який розповів гостям про відродження НаУОА і її сучасність.

«Щиросердечно вітаємо Вас у стінах найстарішого й водночас наймолодшого навчального закладу України – Національного університету «Острозька академія». Дуже раді, що ви сьогодні до нас завітали»,

зазначив ректор Ігор Пасічник.

Також гості мали змогу відвідати екскурсію музейним комплексом НаУОА, зокрема експозицію історії ОА, давніх приміщень, підземелля, студентсько-викладацький храм, колекцію стародруків, бібліотеку, а також новий корпус університету.

Другий день розпочався із соціально-психологічного тренінгу за концепцією праці Ю. Вооглайда «Мислити як громадянин».

Крім цього, педагоги зустрілися з докторкою психологічних наук, професоркою, проректоркою з навчально-виховної роботи НаУОА Русланою Каламаж; кандидаткою психологічних наук, доценткою, деканесою факультету романо-германських мов Інною Ковальчук; кандидаткою юридичних наук, доценткою, директоркою Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Ольгою Балацькою; кандидаткою філологічних наук, доценткою, заступницею директора Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту з навчально-виховної та профорієнтаційної роботи Ларисою Мініч; кандидатом юридичних наук, доцентом, заступником директора Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського з навчально-наукової роботи Олегом Герасимчуком.

Під час зустрічі педагоги мали можливість дізнатися більше про напрями співпраці Острозької академії та ліцею «Радовель».

«Ідея і філософія Острозької академії та Біотехнологічного ліцею «Радовель» однакові. Один із напрямів діяльності нашого ліцею – це фізкультурно-оздоровчий. Ми дізналися, що в Острозькій академії є спеціальність «Громадське здоров’я» і можемо успішно співпрацювати, зокрема в галузі діагностики. Як будь-який заклад освіти завжди потребуємо вчителів. А рівень навченості викладачів англійської мови Острозької академії буде запитом для нашого закладу»,

зауважила директорка Біотехнологічного ліцею «Радовель» Валентина Грек.

Помічниця ректора НаУОА з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Харчук зазначила: педагогічний колектив ліцею на чолі з пані Валентиною вкотре довів, що успішність здобувачів освітнього закладу значною мірою залежить від психологічного клімату й ресурсу вчителів, їхнього бажання самовдосконалюватися, професійно зростати, якісно надавати знання та взаємодіяти, усвідомлюючи, що результатом цієї самовідданої праці є розвиток нашої країни загалом.

«Переконані, що шляхом мудрої синергії закладів повної загальної та вищої освіти можна досягти формування високоінтелектуальної, національно-патріотичної, духовно-моральної, конкурентоспроможної молоді, відповідальних інноваторів, які творитимуть щасливе майбутнє незалежної та успішної України. За ці два дні ми розпочали співпрацю, окреслили її основні напрями. Дякуємо ЗСУ за таку можливість. Разом наближаємо перемогу на освітньому фронті. Далі буде...»

підсумувала Юлія Харчук.